Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

CUPRA-malliston uutuudet myynnissä – CUPRA Formentor VZ5 palaa rajoitettuna erikoiseränä

Vuonna 2021 CUPRA Formentor VZ5 -mallin osto-oikeuden arvontaan osallistuneiden kesken arvottiin Suomessa kymmenen onnellista omistajaa. Arvontaan osallistui yli 300 kiinnostunutta. Nyt CUPRAn ainutlaatuinen malli palaa myyntiin rajoitetulla erikoiserällä. CUPRA Formentor VZ5 2,5 TSI 4Drive DSG:n hinta alkaen 75 991,36 euroa.

Ainutlaatuinen CUPRA Formentor VZ5 palaa myyntiin – rajoitettu erikoiserä. Formentor VZ5 -mallia myytiin aikaisemmin vain rajoitettu 10 kappaleen erä.

CUPRA Leon -mallisto puolestaan laajentuu ja myyntiin tulee CUPRA Leon ja Leon Sportstourer e-HYBRID ladattavat hybridit 150 kW:n moottorilla. CUPRA Leon e-HYBRID hinta alkaen 42 674,72 euroa ja Sportstourer-mallin hinta alkaen 43 675,04 euroa.

CUPRA Leonin ja CUPRA Leon Sportstourerin kevythybridit saapuvat Suomen CUPRA-jälleenmyyjille vuodenvaihteessa ja ladattavat hybridit puolestaan keväällä 2023. Asiakastoimitukset alkavat kevythybridien osalta alkuvuonna 2023 ja ladattavien hybridien osalta kesällä 2023.

Kaikkien aikojen tehokkain CUPRA

CUPRA Formentor VZ5:n ainutlaatuisuus varmistetaan rajaamalla maailmanlaajuinen valmistusmäärä 7 000 autoon. CUPRA Formentor VZ5:n viisisylinterinen 2,5 litran TSI-moottori tarjoaa tehoa 390 hv (287 kW) ja maksimivääntö 480 Nm on käytettävissä 2 250 kierroksesta alkaen.

Huippuluokan suorituskyky, edistyksellinen, säädettävä alusta yhdistyy ajoprofiileihin, progressiiviseen ohjaukseen ja nopeasti vaihtavaan seitsenvaihteiseen DSG-kaksoiskytkinvaihteistoon sekä nelivetojärjestelmän tuomaan varmuuteen. CUPRA Formentor VZ5 kiihtyy 0–100 km/h vain 4,2 sekunnissa ja auto yltää elektronisesti rajoitettuun 250 km/h huippunopeuteen. Manuaalitilassa näkyvillä on vaihtamisopastin, jonka vihreät led-valot aktivoituvat kierrosnopeuden kasvaessa. Ledit vilkkuvat punaisina moottorin lähestyessä huippukierroksia.

CUPRA Formentor VZ5:n ainutlaatuisuutta korostaa myös suljetuille rata-alueille tarkoitettu Drift-ajotila. CUPRA Formentor VZ5:n erilaiset ajotilat (Comfort, Sport, CUPRA, Drift, Individual, Offroad) ovat helposti valittavissa CUPRA-ohjauspyörän valintapainikkeella. Eri ajotiloissa mukautetaan sekä kaasun vastetta, vaihteiston toimintaa, ohjausta, iskunvaimennusta, voimanjakoa ja ajovakauden hallintajärjestelmää että auton sisävalaistusta.

Kohokohtia ovat mm. vakiovarusteena oleva mukautuva alustansäätö DCC, Torque splitter -järjestelmä ja Akebono High Performance -jarrujärjestelmä. Erityinen CUPRA-ohjauspyörä, CUPRA Digital Cockpit -digitaalinen mittaristo ja 12” infotainment-järjestelmä ja liitäntäratkaisut sekä uudet nahkaiset CUPRA bucket seat -erikoisurheiluistuimet lisäävät erityistä CUPRA-tunnelmaa. Kuljettajaa avustavien järjestelmien ja eri turvajärjestelmien valikoima tekee crossover-SUV:sta yhden turvallisimmista segmentissään.

CUPRA Leon ja CUPRA Leon Sportstourer kevythybridi ja ladattava hybridi

CUPRA Leon oli ensimmäinen Leon, joka sai kantaa CUPRA-logoa ja on saatavilla sekä 5-ovisena että Sportstourer-mallina. Suorituskykyinen ikoni vahvistaa edelleen CUPRA-brändiä ja tarjoaa erinomaista ajomukavuutta, useita voimalinjoja, dynaamisen alustateknologian ja elegantin sekoituksen urheilullisuutta ja hienostuneisuutta niin auton ulko- kuin sisäpuolella.

Suomessa CUPRA Leonin ja Leon Sportstourerin mallisto laajentuu nyt uudella 110 kW:n kevythybridiversiolla. Molempien CUPRA Leon -kevythybridimallien voimanlähteenä on 1,5-litrainen TSI-bensiinimoottori. Teho on 150 hv ja vääntö 250 Nm. CUPRA Leon kiihtyy 0–100 km/h 8,7 sekunnissa. CO2-päästöt ovat 135-138 g/km ja yhdistetty kulutus 5,9-6,0 l/100 km.

CUPRA Leon ja CUPRA Leon Sportstourer kevythybridi ja ladattava hybridi

CUPRA Leonin ja Leon Sportstourerin ladattavien hybridien mallisto puolestaan laajentuu uudella 150 kW:n tehoversiolla. Huippusuorituskykyisen ladattavan hybridin sydämenä sykkii 1,4-litrainen TSI-bensiinimoottori ja 85 kW:n (116 hv) sähkömoottori, jossa on 13 kWh:n litiumioniakku. Maksimimaalinen yhteisteho on 204 hv ja vääntö 350 Nm. Pelkästään sähköllä ajettaessa toimintamatka voi olla jopa 55-62 km (Sportstourer 56-61 km) (WLTP). CUPRA Leon kiihtyy 0–100 km/h vain 7,5 sekunnissa ja huippunopeus on 220 km/h. Kun akku tarvitsee latausta, se voidaan tehdä vain 3,5 tunnissa käyttämällä latauslaitetta (tai kuusi tuntia 230V:n kotitalouspistokkeesta). Taloudellisen mutta suorituskykyisen ladattavan hybridin CO2-päästöt ovat 26-27g/100km.

CUPRA Leon -malliston kevythybridiversiossa sekä ladattavassa hybridiversiossa on erittäin laaja valikoima vakiovarusteita mm. täys-led-valot yhdistettynä takaosan reunasta reunaan ulottuvaan led-valoon, Digital Cockpit digitaalinen mittaristo, Navi System audio- ja navigointijärjestelmä 12” värikosketusnäytöllä, Climatronic kolmialueinen automaattinen ilmastointi, lämmitettävä ohjauspyörä, avaimeton keskuslukitus ja käynnistys, sähkökäyttöinen seisontalämmitys ja -jäähdytys (vain ladattava hybridi) ja CUPRA Drive Profile ajoprofiilin valinta sekä 18” kevytmetallivanteet. CUPRAn takuu on 5 vuotta / 100 000 km (riippuen siitä, kumpi täyttyy ensin).

CUPRA Leon merkitsee suorituskykyä mutta samalla myös turvallisuutta. Kuljettajaa avustavista järjestelmistä vakiovarusteina ovat mm. Front Assist -ympäristönvalvontajärjestelmä hätäjarrutustoiminnolla, ennakoiva ja mukautuva vakionopeudensäädin ACC, kaukovaloavustin ja liikennemerkkien tunnistus ja pysäköintitutka edessä ja takana, Park Assist -pysäköintiavustin sekä peruutuskamera.

Lisäksi mukana on digitaalisen maailman liitettävyyspalveluita kuten älypuhelimen yhdistäminen autoon Apple CarPlayn (langaton) ja Android Auton avulla. CONNECT-sovelluksen avulla käyttäjät pääsevät näkemään auton tietoja, esimerkiksi tiedot ajosuoritteesta, pysäköintipaikasta, auton tilasta ja asettaa nopeusrajoituksen sekä ladattavassa hybridimallissa hallinnoimaan myös latausta ja ilmastointia.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi