Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Enerqo mukaan Turun Seudun sähköistämisprojekti eFlowHubiin

Suomen johtava kaupunkibussien ja raskaan kaluston sähköistäjä Enerqo Finland Oy liittyy Turun Seudun sähköistämisverkoston eFlowHubiin. Enerqo on ensimmäinen liikenteen sähköistämiseen keskittynyt yritys verkostossa.

Enerqo Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kytölä ja myyntipäällikkö Mikko Summala uuden sähköbussin kyydissä. Kolme neljästä Suomen sähköbusseista ladataan Enerqon toimittamilla latausjärjestelmillä.

”Liikenteen sähköistämisellä myös joukkoliikenteen ja raskaan liikenteen osalta on ratkaisevan tärkeä rooli vihreän siirtymän toteuttamisessa ja ilmastomuutoksen ehkäisyssä. Lisäksi laajat latausjärjestelmät voivat olla merkittävä osa kaupunkien energiajärjestelmiä. ”, sanoo Enerqon myyntipäällikkö Mikko Summala, joka korostaa liikenteen sähköistyksen etenevän niin kovalla vauhdilla, että tiivis yhteistyö eri toimijoiden välillä on välttämätöntä kasvun haasteisiin vastaamiseksi.

Enerqolla on merkittävä rooli Turun seudun paikallisliikenne Fölin sähköistämisessä yhdessä LS-Liikennelinjat Oy:n ja paikallisten bussioperaattoreiden kanssa, minkä lisäksi Energo ja sen sisaryhtiö YES-EU Oy investoivat lisää toimintojensa kehittämiseen Turun seudulla.

YES-EU Oy toimittaa Turkuun 21 sähköbussia lisää, mikä nostaa kyseisten Yutong-sähköbussien määrän Turussa jo yli neljäänkymmeneen. Yritykset avaavat uuden huolto- ja palvelukeskuksen Turkuun 23. marraskuuta.

”Varsinais-Suomen alueella toimii useita yrityksiä, jotka tuottavat oleellisia sähköistyvän liikenteen tarvitsemia tuotteita ja palveluita. Nopeasti kasvavalla toimialalla Varsinais-Suomella on olemassa olevien vahvojen yritys- ja korkeakoulutoimijoiden ja niiden entistätiiviimmän yhteistyön kautta mahdollisuus lisätä alueen elinvoimaa ja houkuttelevuutta.eFlow Hub -verkosto toimii alustana yhteistyön luomiselle sekä ikkunana alueen toimijaverkostoon”, kuvaa projektipäällikkö Johanna Valo eFlowHubista.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi