Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Eolus ja Simply Blue Group kehittävät yhteistyössä neljää kelluvaa merituulivoimahanketta Itämerellä

Eoluksen ja Simply Blue Groupin muodostama yhteisyritys SeaSapphire aloittaa neljän kaupallisen mittakaavan kelluvan tuulipuiston kehittämisen Itämerelle. Hankkeista kaksi sijoittuu Suomeen ja kaksi Ruotsiin. 

Simply Blue Group on irlantilainen sinisen talouden hankekehittäjä, joka kehittää uraauurtavia kelluvan tuulivoiman, sähköpolttoaineiden, aaltoenergian ja vesiviljelyn hankkeita. 

Eolus ja Simply Blue Group omistavat kumpikin 50 prosenttia yhteisyritys SeaSapphiren osakkeista.

– SeaSapphire-hankkeet vahvistavat ja monipuolistavat merituulivoiman hankekehityssalkkuamme. Luomme vahvan ja menestyvän kumppanuuden, kun yhdistämme Eoluksen pitkän kokemuksen uusiutuvan energian kehittämisestä ja Simply Blue Groupin osaamisen kelluvasta tuulivoimasta. Kumppanuutemme tarjoaa mahdollisuuden lisätä merkittävästi vihreän sähkön tuotantoa Pohjoismaissa, Eoluksen toimitusjohtaja Per Witalisson sanoo.

– Simply Blue Groupilla ja Eoluksella on vahva kumppanuus, yhteisiä tavoitteita ja toisiaan täydentävää kokemusta ja osaamista. Rannikkoalueet ja sidosryhmät hyötyvät sinisestä taloudesta, sillä se tuo uusia työpaikkoja ja toimintoja. Samalla tuemme energiamurroksen ja hiilineutraalisuustavoitteiden saavuttamista Suomessa ja Ruotsissa, täydentää Simply Blue Group -konsernin toimitusjohtaja Sam Roch-Perks.

Yhteisyrityksen hankkeissa kehitetään paikallisia toimitusketjuja, mikä edistää uusien työpaikkojen syntymistä ja tuotetun vihreän sähkön käyttömahdollisuuksia.   

Mikäli hankkeet toteutuvat suunnitelmien mukaan, tuottavat ne vuosittain yhteensä jopa 40 terawattituntia (TWh) uusiutuvaa sähköä. Tämä olisi yksi ratkaisu Suomen ja Ruotsin tavoitteeseen lisätä vihreän sähkön tuotantoa.

Eoluksen ja Simply Blue Groupin muodostama yhteisyritys SeaSapphire sisältää neljä kelluvaa tuulivoimahanketta:

•    Wellamo – noin 90 kilometriä Satakunnan rannikosta, Suomen talousvyöhykkeellä
•    Hanke esiselvitysvaiheessa – Suomen talousvyöhykkeellä
•    Skidbladner – noin 100 kilometriä Tukholmasta
•    Herkules – noin 60 kilometriä Gotlannista 

Lue lisää yhteishankkeista: www.seasapphire.com

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi