Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Fintraffic: Voimakkaat vesisade- ja ukkoskuurot vaikeuttavat ajo-olosuhteita

Ennusteiden mukaan myöhään maanantai-iltana Suomeen alkaa virrata idästä kosteaa ja lämmintä ilmaa, jonka myötä ukkosia ja rankkasateita voi esiintyä erityisesti maan itäosissa. Tiistaina ja keskiviikkona lisäksi Etelä-Lappi, Pohjois-Pohjanmaa, Kainuu, Kanta-Häme, Keski-Suomi, Pirkanmaa, Uusimaa, Varsinais-Suomi sekä Päijät-Häme kuuluvat ukkos- ja saderintaman alueeseen. Tilanteen odotetaan jatkuvan keskiviikkona iltaan klo 21 asti.

Voimakkaat vesisade- ja ukkoskuurot saattavat pahimmillaan aiheuttaa tiellä liikkujille vaaratilanteita esimerkiksi teille kaatuneiden puiden tai tulvien muodossa. Fintrafficin tieliikennekeskuksesta muistutetaan, että ajo-olosuhteet saattavat muuttua nopeastikin ja keli- ja tieliikennetilanne kannattaa tarkistaa ennen matkallelähtöä.

”Ajokelit voivat olla nyt haasteellisia monin paikoin Suomea. Ukkosmyrskyt ja rankkasadekuurot ovat kuitenkin vaikeasti ennustettavia, joten päivittyvää tilannetietoa kannattaa seurata vaikkapa Liikennetilanne-palvelusta (liikennetilanne.fintraffic.fi), josta näkee ajokelit ja esimerkiksi tieliikenteen häiriöt. Voimakkaat rankkasateet saattavat aiheuttaa taajamatulvia, sekä vaikuttavat ajaessa näkyvyyteen ja tuovat mukanaan myös vesiliirtovaaran. Kelien mukainen ajotapa ja pitkät turvavälit edellä ajavaan ovat nyt turvallisen liikenteen avaintekijöitä”, summaa tieliikennekeskuksesta liikennekeskuspäällikkö Sanna Piilinen.

Fintrafficin tieliikennekeskukset palvelevat ympärivuorokautisesti tieliikenteen ohjaamisessa, liikennetiedottamisessa ja häiriönhallinnassa. Työtä turvallisen ja sujuvan maantieliikenteen hyväksi tehdään tiiviissä yhteistyössä viranomaisten ja muiden liikenteen toimijoiden kanssa.

Katso ajokeli, kelikamerakuvat ja liikennetiedotteet Suomen pääteiltä osoitteesta https://liikennetilanne.fintraffic.fi

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi