Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Ford Pro esittelee tuottavuutta parantavia digitaalisia ratkaisuja Hannoverin Kuljetusmessuilla

Ford Pro esittelee Hannoverin Kuljetusmessuilla (IAA Transportation Show 2022) uusimmat ratkaisunsa eurooppalaisten yritysten kaluston hyötykäytön, huollon ja tuottavuuden maksimoimiseksi.

Ratkaisut ovat saatavilla yhdellä alustalla, joka yhdistää ajoneuvot sekä ohjelmistot, latauspalvelut ja liitettävät, digitaaliset palvelut.  Tämän ansiosta yritysten on mahdollista vähentää kustannuksia ja optimoida tehokkuutta siirryttäessä sähköajoneuvojen käyttöön. 

”Kustannusten nousu asettaa eurooppalaisille yritysasiakkaillemme valtavan paineen, eikä tuottavuutta parantavien ratkaisujen tarve ole koskaan ollut suurempi”, sanoo Ted Cannis, CEO, Ford Pro. ”Ford Pron vallankumouksellinen yhden alustan ratkaisu on suunniteltu auttamaan asiakkaitamme leikkaamaan kustannuksia ja virtaviivaistamaan toimintaansa.”

Ford Transit Custom – pakettiauto kaikkiin tarpeisiin

Ford Pro -malliston kärkituote messuilla on täysin uusi täyssähköinen E-Transit Custom,1 jonka maailmanlaajuinen julkinen ensiesittely tapahtuu nyt Hannoverissa. Uuden sukupolven akkuteknologian ansiosta pakettiautossa on jopa 380 kilometrin toimintamatka ja 125 kW:n nopea latauskyky 3 , joten se tarjoaa erittäin kilpailukykyistä suorituskykyä asiakkaiden monenlaisiin tarpeisiin.

Ford Pro julkistaa myös lisätietoja seuraavan sukupolven Transit Custom -mallistosta, johon kuuluvat ladattava hybridi (PHEV) 1 ja EcoBlue-dieselmallit. 1 Transit Customin toimitukset alkavat Euroopassa vuoden 2023 puolivälissä.

Uusi Transit Custom -mallisto on kaikkien aikojen laajin. Mallistoon kuuluu täysin uusi Transit Custom Ladattava hybridi (PHEV) tilanteisiin, joissa tarvitaan enemmän joustavuutta; puhtaasti sähköistä ajoa keskustassa tapahtuvaan työskentelyyn ja bensiinimoottorin tuomaa lisätoimintamatkaa pitkiin maantieajoihin. Ladattavan hybridin voimansiirto on samanlainen kuin Ford Kuga Ladattavassa hybridissä, 4  joka oli Euroopan myydyin ladattava hybridimalli vuonna 2021. Mallissa yhdistyvät 2,5-litrainen Atkinson-moottori ja 11,8 kWh akku (käytettävissä oleva teho), ja sen sähköinen toimintamatka on jopa 57 km (EAER) . Autoon on myös saatavana 2,3 kW tehoa työkaluille ja laitteille työmailla tuottava Ford ProPower Onboard -järjestelmä.

Transit Customiin on saatavana myös uusimman sukupolven Ford EcoBlue -dieselmoottorit, joista on tarjolla tehovaihtoehdot 110 hv, 136 hv, 150 hv ja 170 hv. 1

Kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla varustettuun malliin on saatavana valinnaisvarusteena pitoa parantava mekaaninen tasauspyörästön lukko. Lisäksi Transit Customiin esitellään tehokas kahdeksanvaihteinen automaattivaihteisto, jonka saa yhdistettynä uuteen nelivetojärjestelmään. Automaattivaihteisen auton maksimivetokyky on 2 500 kiloa. 5

Täysin uusi Transit Custom on suunniteltu alusta alkaen tarjoamaan erinomaista suorituskykyä ja kantavuutta, ja kuten täyssähköinen E-Transit Custom, se sisältää laajan valikoiman uusia asiakaskeskeisiä ratkaisuja tuottavuuden parantamiseksi, kuten Mobile Office valinnaisvarusteena saatavalla innovatiivisella kallistettavalla ohjauspyörällä. Tärkeimpiin ominaisuuksiin ja mallivaihtoehtoihin kuuluvat:

  • Täysin uusi ajoneuvoarkkitehtuuri, jossa madallettu kuormatilan lattiakorkeus, alle kahden metrin kokonaiskorkeus ja erillisjousitus takana
  • Neljä kokoa – pituudet L1 ja L2, korkeudet H1 ja H2
  • Umpipakettiauto, jatko-ohjaamomalli, kombi ja L-mallinen väliseinä
  • Vakiona 5G-modeemi ja 13-tuumainen SYNC 4 -kosketusnäyttö 
  • Varustetasot Base, Trend, Limited, Active, Trail ja Sport

Kombi-malliin on saatavana ensimmäistä kertaa paremmin varustellut Limited ja Trail -varustetasot, mikä parantaa merkittävästi mallin hienostuneisuutta ja matkustusmukavuutta.

Suomen myyntimallisto vahvistetaan myöhemmin.

Kaikki seuraavan sukupolven Transit Customit on täysin integroitu Ford Pro -ohjelmistoalustaan ja liitettyihin palveluihin, mukaan lukien latausratkaisut, Ford Pro Telematics -järjestelmä 6ja FordPass Pro -sovellus 7 ja FORDLiive-järjestelmä.

”E-Transit Custom auttaa pienyrityksiä siirtymään täyssähköisten pakettiautojen käyttöön. Ja niille yrityksille, jotka eivät joko ole vielä valmiita tai eivät pysty siirtymään täysähköautoihin, on tarjolla Transit Customin ladattava hybridi ja EcoBlue-dieselmallit”, sanoo Hans Schep, General Manager, Ford Pro, Europe.

Täysin uudet Transit Customit valmistetaan Ford Otosan uudessa huippumodernissa tehtaassa Turkissa. EcoBlue-voimansiirroilla varustetun Transit Customin asiakastoimitukset alkavat vuoden 2023 puolivälissä, muita malleja on saatavana myöhemmin ensi vuoden aikana.

Ford Pro Upfit virtaviivaistaa digitaaliset muutostyöt

Puoleen kaikista Euroopassa myytävistä Transit-malleista tehdään jonkinlainen asiakkaiden tarpeen mukainen muunnos, ja monet näistä muutostöistä edellyttävät integrointia ajoneuvon sähköjärjestelmään – mukaan lukien lisäsäätimien ja -näyttöjen asentaminen. Tämä voi olla haastavaa ja aikaa vievää korinrakentajille.

Tämän prosessin virtaviivaistamiseksi Ford Pro on kehittänyt Upfit Integration -järjestelmän, joka on laatuaan markkinoiden ensimmäinen digitaalinen ratkaisu ja esitellään Euroopassa ensimmäisen kerran täysin uudessa Transit Customissa. Uudessa järjestelmässä on liitäntämoduuli, joka mahdollistaa saumattoman yhteyden ajoneuvon sähköjärjestelmään ja mahdollistaa myös muunnosten ohjaamisen 13 tuuman SYNC 4 -kosketusnäytön 8 kautta erillisen kytkimen sijaan. Tämän ansiosta muutostyöt on mahdollista suorittaa nopeammin ja tehokkaammin sekä mahdollisesti parantaa luotettavuutta ja turvallisuutta, koska korinrakentajien ei tarvitse tehdä muutoksia ohjaamoon tai tehdä liitoksia tehtaalla asennettuihin johtoihin ohjainten sovittamiseksi.

Asiakkaat voivat myös asettaa muunnoksille toimintalogiikan, esimerkiksi estää pyörätuolin rampin laskeutumisen, ellei ajoneuvo ole pysähtynyt ja pysäköitynä tai vapaalla käsijarru päällä. Digitaaliset muunnokset näyttävät muutostöiden toimivuuden SYNC-näytöllä, minkä lisäksi ne on myös mahdollista yhdistää Ford Pro -ohjelmistopaketteihin kalustovastaavien etähallintaa varten – esimerkiksi seurata lämpötilaa lääkkeitä tai elintarvikkeita kuljettavissa kylmäajoneuvoissa keskeytymättömän kylmäketjun varmistamiseksi.

Yritykset ja korinrakentajat voivat saada lisäapua digitaalisten muutostöiden optimointiin Ford Pro Special Vehicles -ajoneuvotiimissä toimivan Digital Solutions -tiimin asiantuntijoilta.

Ford Pro Service parantaa kaluston hyötykäyttöä

Ford Pro ilmoitti tänään myös Mobile Service -huoltopalvelun tarjonnan laajentamisesta avainmarkkinoilla, mukaan lukien Saksa. Mobiilipalvelu suorittaa jo 70 prosenttia Ison-Britannian suurten kalustojen suunnitelluista huoltotöistä käyttämällä huoltoautoiksi muunnettuja pakettiautoja tuomaan Transit Center -ominaisuudet asiakkaiden toimipisteille ja tien päälle kustannusten ja ajan säästämiseksi. Täyssähköisten E-Transitin ja E-Transit Customin osalla osuuden odotetaan nousevan 90 prosenttiin.

Ford Pro Mobile Service -huoltopalvelujen laajentaminen Saksassa seuraa onnistunutta kokeilua, joka alkoi vuonna 2021 viidellä Mobile Service pakettiautolla valituissa kaupungeissa eri puolilla maata. Ford Pro Mobile Service -kalusto kasvaa nyt 49 pakettiautoon, mikä mahdollistaa hyötykäyttöä parantavan palvelun asiakkaille Saksan suurimmissa kaupungeissa. Vuoden 2022 loppuun mennessä Ford Pro Mobile Service -pakettiautoja liikennöi Saksassa jo 88 eri puolilla maata.

Isossa-Britanniassa, jossa palvelu otettiin ensimmäisenä käyttöön, 115 henkilön kalusto kattaa nyt 90 prosenttia maasta, ja sen on määrä suorittaa yli 75 000 huolto- ja korjaustehtävää tänä vuonna.

Mobile Service -huoltopalvelu on vain yksi Ford Pro -ekosysteemin toimittamista ratkaisuista, jotka auttavat yrityksiä nopeuttamaan tuottavuutta ja optimoimaan hyötyajoneuvojen omistuskustannuksia. Ford Pro Servicen FORDLiive-järjestelmä auttaa asiakkaita käyttämään kalustoaan tehokkaammin hyödyntäen FordPass Connect -modeemin 8 tarjoamia yhteyksiä Ford Pro -ohjelmistopaketin kautta.

Ennusteiden mukaan FORDLiive voi vähentää seisonta-aikoja jopa 60 prosenttia. Järjestelmä on mahdollistanut tänä vuonna jo 145 000 päivää lisää ajoneuvojen saatavuutta, minkä arvo asiakkaille on noin 73 miljoonaa euroa.

Tarkennukset:

Virallinen harmonisoitu toimintamatka ilmoitetaan lähempänä myynnin aloittamista.

Alankomaat, Belgia, Britannia, Itävalta, Tsekki, Tanska, Suomi, Ranska, Saksa, Kreikka, Unkari, Irlanti, Italia, Norja, Puola, Portugali, Espanja, Romania, Ruotsi, Sveitsi, Turkki

Latausaika perustuu valmistajan tietokonesimulaatioon. Latausteho pienenee akun saavuttaessa täyden kapasiteetin. Nopeus voi vaihdella eri tekijöistä johtuen, esimerkiksi vilkkaimpina latausajankohtina tai akun lataustason vaikutuksesta.

Ford Kuga Plug-In Hybrid CO2 -päästöt alkaen 21-30 g/km WLTP ja polttoaineen kulutus 0,9-1.3 l/100 km WLTP.

Ilmoitettu WLTP-mittaustavan mukainen polttoaineen/energiankulutus määritellään Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksessa (EY) 715/2007 ja komission asetuksessa (EU) 2017/1151 sekä niiden viimeisimmissä lisäyksissä ilmoitettujen teknisten vaatimusten ja tietojen mukaisesti. Sovellettava vakiotestausmenetelmä mahdollistaa vertailun eri ajoneuvotyyppien ja eri valmistajien välillä.

Maksimivetopaino vaihtelee ja siihen vaikuttavat kuorma, auton malli, lisävarusteet ja matkustajamäärä.

Ford Pro Telematics -järjestelmän saa käyttöön veloituksetta vuodeksi takuun alkamisesta, minkä jälkeen sen voi tilata. Järjestelmää koskevat Ford Smart Mobilityn ehdot, ja se tarjoaa kattavan valikoiman ominaisuuksia. Järjestelmästä voi ajoneuvon kunnon lisäksi seurata sijaintia, ajokäyttäytymistä ja polttoaineen/energian kulutusta. Järjestelmään voi liittää myös muita kuin Ford-merkkisiä ajoneuvoja ja siihen sisältyy mobiilisovellus kuljettajien käyttöön. Tietojen saantiin vaikuttaa verkkoyhteys ja pääsee auton tietoihin.

FordPass Pro -sovellus toimii tietyissä alypuhelinkäyttöjärjestelmissä, ja on ladattavissa sovelluskaupoista. Käyttämisestä saattaa aiheutua viesti- ja datamaksuja.

Etäominaisuuksia varten tarvitaan FordPass Pro -älypuhelinsovellus, FordPass Connect -modeemi ja ilmaisia yhdistettyjä palveluita (katso lisätietoja FordPassin ehdoista). Yhdistetyt palvelut ja ominaisuudet ovat riippuvaisia verkkoyhteydestä. Kehittyvät tekniikat/matkapuhelinverkot/ajoneuvon ominaisuudet voivat rajoittaa toimintoja ja estää yhdistettyjen ominaisuuksien toiminnan. FordPass Pro -älypuhelinsovelluksen yhdistäminen edellyttää, että ajoneuvon FordPass Connect -modeemi on aktivoitu. FordPass Pro -sovellus on yhteensopiva Apple- ja Android-älypuhelimien kanssa, ja se on saatavana Apple App Storesta ja Google Play -kaupasta 20 maassa Euroopassa.

Arvioitu vuotuinen vähennys perustuu siihen, että (1) asiakas reagoi nopeasti ajoneuvon lähettämiin hälytyksiin FordPass Pro/Telematic -järjestelmiin (välttääkseen tiepalvelun tarvetta) ja (2) arvioituun huolloissa tulleeseen ajansäästöön. Todelliseen vähennykseen voivat vaikuttaa muun muassa ajotapa ja auton käyttötapa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi