Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Garmin inReach Messenger on suunniteltu seikkailuun – katso video SOS-toiminnosta

Garmin on esitellyt  uuden inReach® Messenger-satelliittiviestintälaitteen, jossa on maailmanlaajuinen kaksisuuntainen viestintä, sijaintitietojen jako ja SOS-toiminto1. inReach Messenger on nopea ja helppo tapa pitää yhteyttä läheisiin, kun matkapuhelinverkkoa ei ole käytettävissä.

Laite tarjoaa saumatonta viestintää satelliittiyhteyden välityksellä joko itsenäisenä laitteena tai pariliitettynä älypuhelimeen uuden Garmin Messenger-sovelluksen kautta. Uusi sovellus hyödyntää Wi-Fi®-, matkapuhelin- ja satelliittiyhteyttä kaksisuuntaisessa viestinnässä ja ryhmäviesteissä. Messenger-sovellus valitsee automaattisesti Wi-Fi-, matkapuhelin- tai satelliittiverkon välillä varmistaakseen, että jokainen viesti lähtee ja tulee perille. Hätätilanteessa inReach Messenger ja Messenger-sovellus2pystyvät lähettämään SOS-viestin 24 t./vrk toiminnassa olevaan Garmin International Emergency Response Coordination Center-hätäpalveluiden koordinointikeskukseen (IERCC).

“Sadattuhannet käyttäjät eri puolilla maailmaa luottavat Garmin inReach-satelliittiviestintälaitteisiin. Uusi inReach Messenger ei tee tästä poikkeusta. Useiden viestintäverkkojen, helppokäyttöisyyden ja älypuhelinyhteensopivuuden ansiosta inReach Messenger soveltuu kaikille, jotka haluavat pitää helposti yhteyttä läheisiinsä liikkuessaan matkapuhelinverkon ulottumattomissa”, kertoo Garmin-yhtiön maailmanlaajuisen kuluttajamyynnin varatoimitusjohtaja Dan Bartel. “Muiden inReach-laitteiden tavoin inReach Messengerillä voi lähettää SOS-viestin Garmin IERCC-hätäkeskukseen, missä on tähän mennessä vastattu lähes 10.000 inReach SOS-hätäkutsuun.”

Tehokasta yhteydenpitoa

inReach Messengerin voi pariliittää yhteensopivaan älypuhelimeen ja käyttää puhelimen yhteyshenkilöluetteloa sovelluksessa. Yhteydenpito ei voisi olla helpompaa. Tehokkain tapa on lähettää viestit, postata some-päivitykset ja pitää yhteyttä retkikumppaneihin sovelluksen kautta joko matkapuhelinverkossa tai Wi-Fi-yhteyden avulla, kun sellainen on käytettävissä. Laite siirtyy automaattisesti 100% maailmanlaajuiseen Iridium®-satelliittiverkkoon, kun matkapuhelin- tai Wi-Fi-yhteyttä ei ole käytettävissä.

Uusi Messenger-sovellus tukee ryhmätekstiviestejä ystäville ja perheenjäsenille, vaikka näillä ei olisi inReach-laitetta. Sovelluksessa aloitettuja viestiketjuja voi jatkaa kotimaisemissa Wi-Fi- tai matkapuhelinyhteyden kautta asetuksia muuttamatta.

inReach Messenger toimii myös täysin itsenäisenä laitteena, jonka käyttöön ei tarvita matkapuhelinta. Laitteella on helppo ilmoittaa läheisille matkan etenemisestä, lähettää sijaintipäivityksiä, käynnistää ja pysäyttää seuranta sekä lähettää SOS-viesti.

Kun apua tarvitaan

inReach Messenger-laitteessa on erityinen SOS-painike hätätilanteita varten. Kun SOS-toiminto on aktivoitu, inReach Messenger lähettää hätäkutsun Garmin IERCC-palveluun, joka on 24 t./vrk toiminnassa oleva hätäpalveluiden koordinointikeskus. Ilmoitettuaan etsintä- ja pelastusjoukoille tai muille soveltuville tahoille IERCC-keskus pitää yhteyttä inReach Messenger-laitteesta hätäkutsun lähettäneeseen. IERCC vahvistaa, että apujoukot ovat matkalla ja kertoo pelastustöiden etenemisestä. IERCC-keskus voi myös ottaa yhteyttä laitteen käyttäjän ilmoittamiin yhteyshenkilöihin ja jatkaa tilanteen tarkkailemista, kunnes ongelma on ratkaistu.

Yhteensopivasta älypuhelimesta saattaa loppua akku kesken matkan. Yhdistämällä inReach Messengerin puhelimeen akkuun saa sen verran virtaa, että puhelimella voi lähettää esiasetettuja tekstiviestejä Garmin Messenger-sovelluksen kautta.

Suunniteltu seikkailuihin

inReach Messenger-laitteen akku kestää jopa 28 päivää oletusasetuksilla. Iskunkestävä inReach Messenger mahtuu kämmenelle ja painaa 114 grammaa. Laite kestää myös satunnaista altistumista vedelle 1 metrin syvyyteen saakka jopa 30 minuutin ajan (IPX7).

inReach Messenger voidaan pariliittää yli 80 Garmin-laitteeseen, joihin kuuluu mm. älykelloja, käsilaitteita ja autonavigaattoreita. Pariliitettynä yhteensopivaan laitteeseen inReach Messenger mahdollistaa viestien lähettämisen ja vastaanottamisen, sijaintitietojen jaon, älykkäiden ilmoitusten vastaanottamisen ja SOS-toiminnon aktivoimisen pariliitetystä laitteesta.

inReach Messenger edustaa uusinta teknologiaa kasvavassa Garmin-satelliittiviestintälaitevalikoimassa. inReach Messenger on saatavissa nyt suositushintaan 309,00 euroa.

1 Aktiivinen satelliittipalvelusopimus tarvitaan. Satelliittiviestintälaitteiden käyttö on rajoitettua tai kiellettyä joillain alueilla. Laitteen käyttäjän vastuulla on tuntea kullakin alueella voimassa oleva lainsäädäntö ja noudattaa sitä.

Messenger-sovelluksen on oltava pariliitettynä inReach-laitteeseen SOS-toiminnon aktivointia varten

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi