Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Hyundai-konsernille kärkipaikat automallien innovatiivisuutta mittaavassa J.D. Power 2022 -teknologiaindeksissä

Yhdysvaltalainen Tech Experience Index (TXI) -tutkimus perustuu 84 165 autonomistajan vastauksiin. Tutkimus tehtiin 90 päivää uuden, mallivuoden 2022, auton omistamisen jälkeen. Tutkimuksessa selvitettiin 35 erilaista teknologiaa, jotka jaettiin neljään kategoriaan: mukavuus, kehittyvä automaatio, energia ja kestävä kehitys sekä tietoviihde ja liitettävyys. Tutkimus mittaa, kuinka tehokkaasti kukin automerkki tuo teknologiaa markkinoille, 1 000 pisteen asteikolla mitattuna.

Hyundai Motor Groupin automerkit Hyundai, Genesis ja Kia ovat sijoittuneet J.D. Power 2022 U.S. Tech Experience Index (TXI) -arvioinnissa erinomaisesti.

Kokonaistilastossa Genesis sijoittui ensimmäiselle sijalle ja premium-merkkien ykköseksi jo toisena peräkkäisenä vuonna. Genesis varmisti innovaatioindeksin 643 pisteellään selvän voiton ja oli yli 50 pistettä toiseksi sijoittuneen brändin yläpuolella.

Hyundai sijoittui massamerkeistä korkeimmalle sijalle kolmatta vuotta peräkkäin. Merkin menestystä tutkimuksessa siivittivät mm. edistyneiden teknologioiden leviäminen koko valmistajan mallistoon että kuluttajien oma arvio toteutuksen laadusta. Kia sijoittui massamerkkien indeksissä toiseksi.

Kehittyneiden teknologiaratkaisujen tarjoaminen asiakkaidemme tarpeisiin on tuotekehitys- ja jälleenmyyjäkoulutusstrategioidemme ydin. Tärkeintä on tehdä näistä innovatiivisista ominaisuuksista käyttäjäystävällisiä, tarjota niitä laajalle asiakaskunnan saataville sekä kouluttaa jälleenmyyjäverkostomme näihin teknologisiin innovaatioihin, kertoo Hyundai Motor North American tuotesuunnittelujohtaja Ricky Lao.

Hyundai on osa maailmanlaajuista Hyundai Motor Group -yhtiötä, jonka liiketoiminta-aloja ovat autojen lisäksi mm. terästeollisuus, rakentaminen, logistiikka, rahoitus ja IT. Konsernilla on noin 250 000 työntekijää maailmanlaajuisesti. Hyundai Motor Europen Saksan Offenbachissa sijaitseva pääkonttori vastaa Euroopan markkina-alueella yli 40 maan ja yli 3 000 toimipisteen toiminnasta.

Vuonna 2021 Hyundain markkinaosuus Euroopassa oli 4,4 % (lähde: ACEA). 72 prosenttia Hyundain Euroopan alueella myymistä autoista on suunniteltu, testattu ja valmistettu Euroopassa. Markkina-alueella toimii kaksi ensisijaisesti eurooppalaisia asiakkaita palvelevaa tehdasta: Tšekissä ja Turkissa.

Hyundai pyrkii vahvistamaan asemaansa ekologisen liikkumisen edelläkävijänä ja kehittää jatkuvasti tuotevalikoimaansa ajoneuvoilla, jotka auttavat rakentamaan kestävän kehityksen ratkaisuja. Vuonna 2021 yli 14 % Euroopassa myydyistä Hyundai-autoista oli nollapäästöisiä ajoneuvoja (ZEV), mukaan lukien IONIQ 5 ja täyssähköinen kompakti SUV-malli KONA Electric. Yli 85 prosenttia Hyundain valikoimasta Euroopassa on nyt saatavana sähköistettynä versiona.

Hyundai Motor Finland on perustettu vuonna 2001 ja on osa Suomen toiseksi suurinta automaahantuontia Bassadone Automotive Nordic -konsernia. Vuonna 2021 Suomessa rekisteröitiin 3 561 uutta Hyundaita. Hyundain markkinaosuus oli 3,7 %. Lisätietoja Hyundai Motor Finlandista ja sen tuotteista osoitteessa www.hyundai.fi ja Hyundai Motor Europesta www.hyundainews.news.

Seuraa Hyundai Motor Finlandia sosiaalisessa mediassa Facebookissa www.facebook.com/hyundaifinland, Instagramissa www.instagram.com/hyundaifinland ja LinkedInissä www.linkedin.com/company/hyundai-motor-finland-oy/ ja Hyundai Motor Europea Twitterissä @HyundaiEurope ja Instagramissa @hyundainews.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi