Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Joogaa, spa-elämyksiä ja oma ikkunahytti – kokousristeilyiltä halutaan nyt hyvinvointia ja mukavuutta

Laivakokouksilla ja firman risteilyillä on Itämerellä pitkät perinteet. Odotukset merikokouksia kohtaan ovat kuitenkin muuttuneet. Yökerhon sijaan yhteishenkeä halutaan kohottaa vaikkapa yhdessä liikkuen tai spassa rentoutuen. Jos laivalla ollaan yön yli, nukutaan mieluiten omassa hytissä.

Viking Glory saaristossa. Kuva: Viking Line Abp

Laivamatkailun nopea elpyminen näkyy myös ryhmä- ja kokousristeilyjen kysynnässä. Viking Linen Turun-reitillä syksyn ryhmävarausten varaustilanne on jo ylittänyt vuoden 2019 tason.

Kokousristeilijöiden profiili ei ole vuosien varrella muuttunut. He edustavat edelleen niin yksityisiä yrityksiä, julkisen sektorin toimijoita, yhdistyksiä ja urheiluseuroja kuin puolueitakin. Menneistä vuosista poiketen ohjelma ei kuitenkaan enää painotu yhtä vahvasti ilta-aikaan ja irrotteluun. Kokous- ja ryhmämatkailussakin arvostetaan yhä enemmän laatua ja mukavuutta.

”Moni kokousmatkailija haluaa päästä illaksi kotiin. Siksi Helsingistä ja Turusta lähtevät, puoli päivää tai koko päivän kestävät risteilyt ovat kasvattaneet suosiotaan. Yön yli kestävillä kokousristeilyillä panostetaan nykyisin parempiin hytteihin ja rauhalliseen aamiaishetkeen. Kokoustajat haluavat useimmiten oman ikkunahytin – tässä on tapahtunut muutos menneisiin vuosiin verrattuna. Buffettiin katetun meriaamiaisen sijaan kokousristeilyllä valitaan yhä useammin à la carte -ravintolassa tarjoiltava aamiainen”, Viking Linen myyntijohtaja Philip Sjöstrand kuvailee merikokoustamisen trendejä.

”Kartoitimme alkuvuonna kokousmatkoja tekevien asiakkaidemme toiveita. Vastauksissa korostui hyvinvointi. Olemme vastanneet toiveisiin ideoimalla työkyky- ja työhyvinvointipäiviin soveltuvia matkapaketteja, joihin kuuluu esimerkiksi spa-käynti, joogaa tai pilatesta. Meiltä toivotaan yhä useammin ohjelmaehdotuksia ja jotakin ekstraa, vaikkapa inspiroivaa puhujaa. Senkin voi varata kauttamme.”

Ruokapuolella buffet on säilyttänyt suosionsa ryhmien keskuudessa, mutta ihmisten mieltymysten muutokset näkyvät selvästi kokoustarjoilutilauksissa.

”Tarjoamme kokoustajille monipuolisia vaihtoehtoja ja otamme huomioon tilaajan toiveet. Katamme kokoustiloihin yhä useammin smoothieita, sormisyötävää, salaatteja tai vaikkapa ahvenanmaalaista omenamehua”, Philip Sjöstrand kertoo.

Iltaviihde on edelleen tärkeää ryhmille, jotka kokoontuvat laivoille esimerkiksi juhlimaan syntymäpäivää tai viettämään polttareita. Eläkeläisryhmät saattavat valita risteilyajankohdan sen mukaan, kuka tanssiartisti laivalla esiintyy.

”Viking Events -ryhmäohjelmissa on vaihtoehtoja kaikille, esimerkiksi yksityiskaraokea, tanssiopetusta ja tasting-tilaisuuksia, joissa maistellaan vaikkapa laatusamppanjoita. Suosittu ohjelmanumero on ryhmän yksityinen shoppailutuokio merimyymälässä.”

Kuten muitakin matkustajia, uutuudet houkuttelevat myös kokoustajia. Maaliskuussa liikenteessä aloittanut Viking Glory tarjoaa monia uusia elämyksiä kokousristeilyn oheen.

”Erityisesti laivan parhaalla näköalapaikalla sijaitseva, pyörivä Fyren-kabinetti 220 asteen merinäköalallaan on herättänyt spontaaneja wow-reaktioita. Siellä on järjestetty paljon cocktail- ja juhlatilaisuuksia. Kokousmatkustajat on huomioitu Viking Glorylla suunnittelusta lähtien: tiloissa on moderni kokoustekniikka, ja niitä voi muunnella joustavasti eri ryhmien tarpeisiin”, Philip Sjöstrand kertoo.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi