Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Jyväskylän Kuljetusmessut siirtyvät vuodelle 2023

Kuljetusalan ykköstapahtuma Suomessa, Kuljetus 2022 -näyttely, on päätetty siirtää vuodella eteenpäin. Kuljetus 2023 järjestetään messu- ja tapahtumakeskus Paviljongissa Jyväskylässä 25.-27.5.2023.

Tapahtuma oli tarkoitus järjestää toukokuussa 2022. Tällä aikataulumuutoksella Kuljetusmessut palaa alkuperäiselle aikataulurytmille parittomille vuosille.

Kuljetus 2023 -tapahtuman järjestävät Autotuojat ja -teollisuus ry, Teknologiateollisuuden Perävaunut ja päällirakenteet -toimialaryhmä sekä Jyväskylän Messut Oy. Näytteilleasettajina ovat mm. kuorma- ja pakettiautojen maahantuojat, perävaunujen ja päällirakenteiden valmistajat sekä muut alan tärkeimmät tuotteiden ja palveluiden tarjoajat niin Suomesta kuin ulkomailtakin.

”Siirtopäätökseen vaikutti koronatilanteen aiheuttama epävarmuus yrityksissä ja kävijöissä. Koronatilanteesta huolimatta kuorma- ja pakettiautojen kysyntä on ollut vilkasta ja kalustopuolelle on tullut paljon mielenkiintoisia uutuuksia. Vuoden päästä uusia malleja ja uutta teknologiaa on tarjolla vielä enemmän, joten tässä vaiheessa katseet siirtyvät jo toukokuulle 2023. Tapahtumasta on odotettavissa aiempaakin näyttävämpi”, toteaa Autotuojat ja -teollisuus ry:n toimitusjohtaja Tero Kallio.

”Perävaunujen ja päällirakenteiden toimialalla pandemian aiheuttamat muutokset vaikuttavat edelleen. Lisäksi lukuisat kotimaiset ja kansainväliset messutapahtumat on aikataulutettu vuodelle 2022, joten palaaminen alkuperäiseen vuosirytmiin parittomille vuosille on perusteltua. Uskomme Kuljetus 2023 -näyttelyn muodostuvan pitkän odotuksen jälkeen menestykseksi”, kommentoi Teknologiateollisuuden Perävaunut ja päällirakenteet -toimialaryhmän puheenjohtaja Aki Sirén.

Tapahtuma-alalla usko kevään 2022 tapahtumiin on vahva Kuljetusmessujen siirrosta huolimatta. ”Suomen hallituksen tempoileva pandemian hoito aiheuttaa huomattavaa epävarmuutta tapahtumajärjestäjille, mutta uskomme vilpittömästi tilanteen selkeytyvän pian”, kertoo Jyväskylän Messut Oy:n toimitusjohtaja Juha Rahko.

”Paviljongin väljät tilat antavat erinomaiset lähtökohdat turvalliseen tapahtumajärjestämiseen. Jo viime syksynä järjestettiin useita onnistuneita messutapahtumia ympäri Suomea ja messukeskukset on useissa tutkimuksissa todettu mm. kauppakeskuksia turvallisemmiksi”, Rahko lisää.

Kuljetus 2023 -näyttelystä on odotettavissa erinomainen tapahtuma, sillä edellisestä suuresta alan näyttelystä on ehtinyt tuolloin kulua jo neljä vuotta. ”Vuosi 2022 on täytetty siirretyillä tapahtumilla sekä kotimaassa että ulkomailla. Kuljetusmessujen merkityksellisyyden alalle huomioon ottaen tapahtuman siirto vuodella eteenpäin on hyvä vaihtoehto, erityisesti kun päätös on voitu tehdä jo hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Lähdemme luottavaisesti toteuttamaan tapahtumaa yhteistyössä toimialan kanssa”, kertoo Jyväskylän Messut Oy:n myyntipäällikkö Hannu Mennala.

”Näytteilleasettajien osastosopimukset päivitetään uuteen ajankohtaan automaattisesti ja uusia sopimuksia tehdään koko ajan. Näyttelyn kokonaispinta-alasta 90 % on jo myyty”, jatkaa Mennala.

Kuljetusmessut järjestetään vuonna 2023 jo neljättä kertaa Jyväskylässä. Paviljongin viisi tapahtumahallia ja laajat ulkoalueet, yhteensä yli 40 000 neliömetriä, ovat tapahtuman käytössä. Vuonna 2017 tapahtuma keräsi yli 220 näytteilleasettajaa ja yli 15 000 vierasta.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi