Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

K-Lataus avaa kolme uutta suurteholatausasemaa sähköautoilijoille Varsinais-Suomeen

Tällä viikolla käyttöön otettu K-Citymarket Loimaan asema on paitsi ensimmäinen K-Lataus-asema, myös ensimmäinen suurteholatausta tarjoava latausasema kaupungissa. Viime viikolla otettiin puolestaan käyttöön K-Supermarket Katariinan suurteholatausta tarjoava K-Lataus-asema Kaarinassa. Myöhemmin loppuvuonna suurteholaturit päivitetään myös K-Supermarket Paimion K-Lataus-asemalle.

K-Citymarket Loimaan asemalla on yksi 200 kW:n tehoinen suurteholatauslaite, jossa on alkuun kaksi latauspistettä. Myöhemmin latauspisteiden määrä kasvaa neljään. Suurteholatauspisteiden lisäksi asemalla on viisi peruslatauspistettä. Yhteensä asemalla voi nyt siis ladata seitsemän autoa samanaikaisesti. Asema sijaitsee kaupan pysäköintialueella ja on sähköautoilijoiden käytettävissä vuorokauden ympäri.

”Loimaalla on selkeästi kysyntää nykyistä julkista tarjontaa tehokkaammalle lataukselle. Siksi on hienoa, että voimme jatkossa palvella kaupalla myös sähköauton lataajia ja erityisesti heitä, jotka nopeaa suurteholatausta kaupunkiin ovat kaivanneet”, kertoo K-Citymarket Loimaan kauppias Jyrki Koenkytö.

Viime viikolla käyttöön otetulla Kaarinan K-Supermarket Katariinan asemalla on puolestaan yksi 100 kW:n tehoinen suurteholatauslaite, jolla voi samanaikaisesti ladata kahta autoa. Lisäksi asemalla on neljä peruslatauspistettä. Myös Kaarinan asema sijaitsee kaupan pysäköintialueella ja on sähköautoilijoiden käytettävissä vuorokauden ympäri.

Kolmas Varsinais-Suomeen tuleva uusi suurteholatausasema tullaan päivittämään K-Supermarket Paimioon. Tällä hetkellä asema tarjoaa perus- ja pikalatausta. Päivityksen jälkeen pikalatauslaitteet korvataan yhdellä 100 kW:n tehoisella suurteholatauslaitteella, jossa on kaksi latauspistettä.

Luotettavaa sähköauton latausta jo vuodesta 2018

K-Auto on rakentanut K-Lataus-verkostoa vuodesta 2018 alkaen, ja tällä hetkellä verkosto kattaa yli 140 latausasemaa ympäri Suomen. Asemilla on yli 400 peruslatauspistettä ja yli 200 nopeaa latausta tarjoavaa pika- ja suurteholatauspistettä. Kaikki K-Lataus-asemilta ladattava sähkö on 100 % uusiutuvaa, kotimaisella tuulivoimalla tuotettua energiaa. 

”Kuluvan vuoden loppuun mennessä K-Lataus-verkosto tulee olemaan noin kaksinkertainen verrattuna vuoden 2021 loppuun, ja myös kymmeniä olemassa olevia asemia on päivitetty tehokkaammiksi vuoden aikana. Olemme nyt keskittyneet erityisesti lisäämään suurteholatauksen tarjontaa sinne, missä kysyntää on eniten”, kertoo K-Latauksesta vastaava johtaja Tom von Bonsdorff.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi