Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Kempower toimittaa ensimmäistä kertaa latausinfrastruktuurin Rechargen julkiselle latausasemalle Ruotsissa

Latausoperaattori Rechargen ensimmäinen Kempower-pikalatausteknologialla varustettu julkinen sähköautojen latausasema Ruotsissa on nyt avattu. Asema sijaitsee Laxbutiken-kalaravintolan edustalla Ljungskilessä, joka on noin 65 kilometriä pohjoiseen Göteborgista.

Latausasema on Rechargen operoima ja se on varustettu Kempower C-Series -latauskeskusyksiköllä, jonka asennettu kapasiteetti on 600 kilowattia, ja kahdeksalla Kempower S-Series -lataussatelliitilla. Kempowerin latausteknologia mahdollistaa sähköajoneuvojen dynaamisen latauksen, mikä optimoi sekä sähköauton kuljettajien latauskokemuksen että verkkokapasiteetin.

Recharge hyödyntää Norjan markkinoilta kerryttämäänsä laajaa kokemusta mahdollistaakseen nopean ja helpon latauskokemuksen nyt myös ruotsalaisille sähköautoilijoille. Keskeinen haaste latausasemien käyttöönoton nopeuttamisessa on verkkokapasiteetti – varsinkin, kun Rechargen täytyi kaksinkertaistaa latausaseman kapasiteetti neljästä lataussatelliitista kahdeksaan asiakkaiden kysynnän vuoksi jo ennen aseman virallista avaamista.

”Dynaaminen lataus on erityisen tärkeää Ruotsissa, missä sähköliittymien rajallinen kapasiteetti on yksi suurimmista haasteista liikenteen sähköistämisen onnistumiselle. Tuotteemme tarjoavat avainratkaisun tähän haasteeseen tuomalla etuja niin verkkoon kuin sähköautoilijoillekin. Odotamme innolla uusien latausasemien perustamista Ruotsiin”, sanoo Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki.

”Nyt yli joka neljäs Ruotsissa myyty auto on sähköinen. Jotta voimme nopeuttaa siirtymää entisestään, latausinfrastruktuuria on laajennettava paljon nykyistä nopeammin. Asennamme Ruotsiin yli 1000 pikalaturia, ja tämä latausasemamme Ljungskilessa on ensimmäinen, jossa käytämme Kempowerin dynaamista järjestelmää”, sanoo Rechargen Ruotsin maajohtaja Maria Brant.

”Latausasemamme Laxbutikenilla on hyvä esimerkki siitä, kuinka luoda luottamuksellinen ja rakentava yhteistyö kantaverkko-operaattorin kanssa. Paikallinen operaattori Uddevalla Energi toimitti meille kapasiteetin kuusi kuukautta odotettua aikaisemmin. Yhdessä Kempowerin kanssa voimme tarjota suurinta mukavuutta sähköautoilijoille, sillä he voivat nauttia tästä viehättävästä paikasta ja hyvästä ruoasta samalla, kun lataavat autonsa”, hän lisää.

Kempower ja Recharge suunnittelevat avaavansa lisää latausasemia Ruotsiin osana strategista yhteistyötään. Ljungskilen latausaseman avaamisen jälkeen asemia on otettu käyttöön myös Mjölbyssä, Karlstadissa ja Visbyssä.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi