Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Kuljettajakoulutuskonserni CAP-Groupin autokoululiiketoiminta laajenee Saksassa uuden yrityskaupan myötä

Suomen ja Saksan suurin liikenne- ja logistiikka-alan koulutusyritys CAP-Group Oy kasvaa Saksassa Stuttgartin alueelle. Suomalaisen CAP-Groupin kokonaan omistamaan, Saksan suurimpaan autokouluketjuun Fahrschule Rettig Gruppeen, liitetään yrityskaupalla eteläsaksalaisen Baden-Würtenbergin osavaltiossa toimiva Fahrschule Kneip.

Toukokuussa 2021 CAP-Groupiin ostettu saksalaisketju Fahrschule Rettig on avannut vuoden aikana neljä uutta toimipistettä perinteiselle toimialueelleen läntisen Saksan Nordrhein-Westfalenin ja Rheinland-Pfalzin osavaltioihin. Rettig-ketjulla toimipaikkoja on näillä alueilla 24, erityisesti Kölnissä, Bonnissa ja lähikaupungeissa. Nyt strategista kasvua lähdetään rakentamaan myös Saksan eteläisissä osavaltioissa Fahrschule Kneipin kaupan myötä.

Stuttgartin metropolialueella Bietigheim-Bissingenissä päätoimipaikkaansa pitävä Fahrschule Kneip GmbH työllistää 35 kuljettajakoulutuksen ammattilaista. Päätoimipaikan ja sivutoimipaikkojen palvelut jatkuvat ennallaan osana Rettig-ketjua. Kaikki Kneip GmbH:n työntekijät liittyvät Fahrschule Rettigin yli 200:n hengen kasvavaan organisaatioon. Ajokorttikoulutuksen lisäksi Kneipin toimipaikoilla aletaan tarjota ammattilaispuolen raskaan kaluston kuljettajakoulutusta.

Etelä-Saksan laajentumista jatketaan Rettig-ketjun palvelukseen siirtyvän omistaja-yrittäjä Manuel Kneipin vauhdittamana. ”Olen kouluttanut täällä kuljettajia 12 vuoden ajan. Olen iloinen, että pystymme ylläpitämään ja laajentamaan tarjontaamme osaavien uusien kumppaniemme kanssa”, sanoo Manuel Kneip. ”Jatkamme autokoulualan kehittämistä ja digitalisointia kasvanein voimin Saksassa, yhdessä CAP-Groupin taustavoimien kanssa”, toteaa Rettig Gruppen toimitusjohtaja Joachim Rettig.

”Kasvutarinamme Saksassa jatkuu positiivisissa merkeissä nyt kun laajentumisemme on päässyt hyvään vauhtiin uusien Rettig-ketjun toimipisteiden avaamisen ja tämän seuraavan yritysoston myötä. Fahrschule Kneipin osto sopii strategiaamme erinomaisesti kannattavien tunnuslukujen, sijainnin ja yrityskulttuurin tasoilla. Etelä-Saksan markkina-alueella riittää modernille kuljettajakoulutukselle kasvuvaraa”, summaa CAP-Group Oy:n talousjohtaja Petri Leinonen.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi