Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Finnlinesin uusi reitti Ruotsista Puolaan avattu

Varustamoyhtiö Finnlines on äskettäin ilmoittanut uuden reitin avaamisesta Ruotsin Malmön ja Puolan Świnoujścien välillä. Ensimmäinen lähtö Malmöstä oli tänä aamuna. Finnlines laajentaa näin linjaverkostoaan ja yhdistää nyt yli 20 satamaa eri puolilla Eurooppaa.

Kuva: Copenhagen Malmö Port.

Finnlinesin Finnfellow-alus aloitti tänään liikenteen Ruotsin Malmöstä Puolan Świnoujścien satamaan. Finnfellow liikennöi päivittäin kumpaankin satamaan, aamulähdöt  Malmöstä, iltalähdöt Świnoujścien satamasta.

“Olemme valmistelleet uuden reitin avaamista jo jonkin aikaa ja on hienoa, kun Finnfellow viimein aloitti liikenteen Świnoujścien satamaan. Tämä on meille merkittävä tilaisuus laajentaa palveluitamme, ja hyödyntämällä asiantuntemustamme ja valmiuksiamme voimme edistää ro-pax-palveluja eteläisen Itämeren alueella”, sanoo Finnlinesin linjajohtaja Antonio Raimo.

Juuri avattu uusi reitti on Finnlinesin toinen yhteys Puolaan, sillä Suomen ja Puolan välillä on liikennöity menestyksekkäästi lähes 30 vuotta. Finnlines pyrkii edelleen laajentamaan reittiverkostoaan ja yhdistää näillä tärkeillä markkinoilla nyt Puolan Länsi-Pommerin alueen ja Malmön, Ruotsin kolmanneksi suurimman kaupungin. Malmöstä on hyvät yhteydet muualle Ruotsiin sekä Tanskaan. Finnlines on liikennöinyt Malmöstä päivittäin Saksan Travemündeen vuodesta 2002 lähtien.

”Uuden ropax-liikenteen käynnistäminen Malmön ja Świnoujścien välillä turvaa tärkeän kauppareitin eteläisellä Itämeren alueella ja vahvistaa asemaamme. Odotamme, että sekä rahtimäärät että matkustajamäärät kasvavat edelleen voimakkaasti”, toteaa Finnlinesin toimitusjohtaja Tom Pippingsköld.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi