Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Finnlines liikennöi Espanjan ja Belgian välillä kahdesti viikossa kolmella ekotehokkaalla laivalla

Tammikuun 2024 alusta alkaen Finnlines yhdistää Biskajan-liikenteessään Bilbaon, Vigon ja Zeebruggen satamat kahdesti viikossa. Palvelu toteutetaan uusilla Eco-sarjan aluksilla, jotka tarjoavat valtavan lastikapasiteetin monenlaiselle rahdille ja joissa on innovatiivista energiaa säästävää teknologiaa.

Kolme Eco-luokan laivaa aloittivat Finnlinesin Pohjanmeren ja Biskajan liikenteessä vuonna 2022 Kuva: Mike Louagie

Tämä uusi palvelu, jonka Finnlines toteuttaa yhdessä emoyhtiönsä Grimaldi-konsernin kanssa, vahvistaa yhtiöiden Iberianmeren verkostoa ja luo yhteyden Atlantin rannikolta Pohjanmerelle ja Itämerelle.

Laiva lähtee Zeebruggesta ja Bilbaosta keskiviikkoisin ja lauantaisin, kun taas Vigosta lähdetään torstaisin ja sunnuntaisin.

Zeebruggen sataman kautta on mahdollista liikennöidä Irlantiin, Britanniaan, Norjaan ja Ruotsiin ja Antwerpenista on Grimaldi-verkoston kautta yhteys Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan, Länsi-Afrikkaan ja Kaukoitään.

Kolmen vihreän hybridi-roro-aluksen kuljetuskapasiteetti on 5 800 kaistametriä, joka vastaa noin 400 perävaunua. Lisäksi innovatiivinen layout mahdollistaa nopean ja tehokkaan lastaus- ja purkutoiminnan. Pitkän, raskaan,  jopa 7 metriä korkean lastin lastaaminen on joustavaa.

Päästöjen vähentämiseksi alukset on varustettu monilla edistyksellisillä tekniikoilla, kuten ilmavoitelujärjestelmällä, suuritehoisilla akkuyksiköillä ja aurinkopaneeleilla. Eco-sarjan alukset purjehtivat Suomen lipun alla.

”Finnlines kuljettaa rahtia vastuullisesti ja luotettavasti ja CO2-päästöt ovat alhaisemmat kuin maantieliikenteessä. Bilbaon, Vigon ja Zeebruggen välisen palvelun vahvistamisella pyritään tarjoamaan kestävä ja luotettava vaihtoehto maantiekuljetuksille”, sanoo Blasco Majorana, Finnlinesin linjapäällikkö.

Finnlinesin liikenneverkosto

”Merten moottoriteiden kehittäminen on ollut konsernimme toiminnan ytimessä jo vuosia, ja siksi olemme iloisia sidosryhmiltämme saamastamme luottamuksesta, joka tukee toimintaamme myös Biskajanlahdella”, Blasco Majorana sanoo. Finnlines on erikoistunut rahtikuljetuksiin, ja uusien erittäin vihreiden ro-ro-alusten käyttöönoton myötä Finnlines vahvistaa asemaansa tärkeimpänä merenkulun palveluntarjoajana Suomen ja Manner-Euroopan välillä.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi