Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Kuljetus- ja logistiikka-alan yhteistyö tiivistyy – Logistiikkayritysten Liitto SKALin liitännäisjäseneksi

Logistiikkayritysten Liitto ry tuli osaksi Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n organisaatiota, kun järjestöt allekirjoittivat SKALin liittokokouksen yhteydessä sopimuksen liiton liitännäisjäsenyydestä SKALissa. SKALin toinen liitännäisjäsen on Kuljetuskeskusten Liitto KKL.

Vasemmalta: Logistiikkayritysten Liiton puheenjohtaja Petri Angervuori, toimitusjohtaja Pekka Aaltonen, SKALin toimitusjohtaja Anssi Kujala ja puheenjohtaja Jani Ylälehto.
Kuva: Vesa-Matti Väärä.

SKALia ja Logistiikkayritysten Liittoa yhdistävät keskeiset edunvalvontateemat, liikenteen puolustaminen sekä halu vahvistaa suomalaista kuljetus- ja logistiikka-alaa. Taustalla on voimakkaasti muuttuva liiketoimintaympäristö, joka vaatii sekä vaikuttamistyöhön että jäsenpalveluun uudenlaista otetta:

– Uskon, että pystymme yhteistyön myötä vahvistamaan vaikuttamistyötä yhä haastavammassa toimintaympäristössä, josta hyötyy koko kuljetus- ja logistiikka-ala, sanoo SKALin puheenjohtaja Jani Ylälehto.

– Halusimme uudistaa strategiaamme ja tutkimme, mikä olisi isoille logistiikka- ja kuljetusyrityksille paras tapa järjestäytyä. Näimme, että yhdistymällä SKALin kanssa saamme vaikuttavimman ratkaisun koko toimialan kannalta, sanoo Logistiikkayritysten Liiton puheenjohtaja Petri Angervuori.

SKAL ja Logistiikkayritysten Liitto ovat jo aiemmin tehneet yhteistyötä etenkin vaikuttamistyössä. SKAL oli vuonna 2012 perustamassa Brysseliin nyttemmin FinMobility ry:nä tunnettua EU-edunvalvontatoimistoa, johon Logistiikkayritysten Liitto on liittynyt mukaan, monen liikenteen ja infra-alan järjestön tavoin. Kansainvälisyyden ohella SKALin vahvuuksia ovat muun muassa valtakunnallinen asiantuntijaverkosto, aktiivinen paikallinen ja alueellinen yhdistystoiminta sekä vahva viestintä.

Osana liitännäisjäsenyyttä Logistiikkayritysten Liiton toimitusjohtaja Pekka Aaltonen osallistuu SKALin johtoryhmätyöskentelyyn ja toimii oman työn ohessa myös SKALin logistiikkajohtajana syksystä alkaen.

– Meillä on Logistiikkayritysten Liiton kanssa valtaosin yhteinen agenda, näemme alan haasteet samankaltaisesti ja tarkoituksena on tehdä vaikuttavaa käytännön yhteistyötä. Odotamme yhteistyöltä paljon. Pekka Aaltonen on mieluinen lisä johtoryhmäämme, sanoo SKALin toimitusjohtaja Anssi Kujala

– Odotan innolla uuden yhteistyön alkua. Olemme tehneet yhteistyötä pitkään SKALin kanssa ilman virallisempaa muotoa. Liiton ainoana työntekijänä kuuluminen suurempaan joukkoon tuo varmasti tehoa ja uusia mahdollisuuksia. Liitomme on tehnyt yhteistyötä myös monien muiden alan järjestöjen kanssa, jota haluamme jatkaa yhdessä SKALin kanssa, toteaa Logistiikkayritysten Liitto ry:n toimitusjohtaja Pekka Aaltonen

Logistiikkayritysten Liitto oli SKALin erikoisjärjestö 2000-luvun alussa.

Logistiikkayritysten Liito ry:n uuden mission mukaan liiton jäsenet ovat suuria logistiikkayrityksiä, jotka yhteistyössä kehittävät logistiikan toimintaedellytyksiä siten, että alan ja elinkeinoelämän kilpailukyky paranee muuttuvassa toimintaympäristössä. www.logistiikkayritykset.fi

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi