Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Maailman ensimmäinen älyviinikaappi esittelyssä Habitare-messuilla – älyratkaisut laajenevat myös viiniharrastajien koteihin

Viiniharrastajamäärä kasvaa vauhdilla Suomessa, mikä näkyy myös Habitare-messuilla 7.-11.9.2022. Gigantti toi messuille yksinoikeudella myynnissään olevan Temptech Sommelier -viinikaappisarjan, josta löytävät itsensä niin aloitteleva harrastaja kuin vaativampikin ammattilainen.

Viiniharrastamisen tulevaisuutta raottaa puolestaan maailman ensimmäiseksi älyviinikaapiksi tituleerattu La Sommelière ECELLAR 185. Nelinkertainen sommelierien Suomen mestari ja Temptech-lähettiläs, Taneli Lehtonen, jakaa viinioppejaan Gigantin osastolla (7a128) perjantaina 9.9. kello 12–15 ja lauantaina 10.9. kello 11–14.

”Suomalaisten suhde viiniin on kehittynyt huimasti 35 vuoden aikana. Viinikulttuurin suuntaa ei määrittele enää yksi iso trendi, vaan useat pienet”, kiteyttää Viinilehti kotimaisen viinikulttuurin kehityksen elokuisessa artikkelissaan. Nykyistä viinikulttuuriamme kuvastaakin toisaalta persoonallisuus ja toisaalta mutkattomuus, artikkeli summaa.

Samaa mutkattomuutta vakuuttaa olevan suhteessaan viiniin myös huippusommelier ja Temptechin brändilähettiläs Taneli Lehtonen.

– Työ on työtä, jota tuen lisäksi paljon lukemalla ja opiskelemalla, mutta vapaalla olen aivan samanlainen viiniharrastaja kuin muutkin, joka osaa nauttia myös yksinkertaisesti.

Lehtosen asiantuntijarooli Habitare-messuilla on avata etenkin viinikaappien kiehtovaa maailmaa – mutta hän haluaa edistää niiden kautta suurempaakin tavoitetta.

– Työhöni sommelierina kuuluu huipputekniikka, mikä tarkoittaa muun muassa viinin lämpötilan hallintaa ja oikeanlaista säilyttämistä. Brändilähettiläänä voin tuotetietouden ohella jakaa kokemustani myös tarjoilun ja maistattamisen muodossa. Viinikaappi ja kohtaaminen kerrallaan, suomalaista viinikulttuuria eteenpäin!

Gigantti on mukana Habitare-messuilla kodinkoneiden, kuva- ja äänimaailman sekä Epoq-keittiötuotteidensa myötä. Huipputeknologiaa ja eleganttia muotoilua yhdistävät viinikaapit ovat Lehtosta lainaten kiinnostavin silaus kattaukseen. Gigantin osastoilta 7a128 ja 7a130 löytyvät messujen ajan Temptechin, Samsungin ja Mielen edustajat, jotka vastailevat kysymyksiin, antavat asiantuntijaneuvoja ja kertovat kiinnostavimmista malleista sekä uusimmista trendeistä.

– Kehittyvä teknologia ja tuotteiden integroitavuus ovat yhä merkittävämpi osa viihtyvyyttä ja käytännöllisyyttä esimerkiksi keittiöissä. Nyt älyratkaisut alkavat jalkautua myös viinisäilytykseen: oman viinikaapin käyttöä ja lämpötiloja pystyy valvomaan sovelluksilla ja mobiililaitteilla. Ammattilaiset ja aktiivikeräilijät helpottavat niillä myös viinivarastojensa järjestelyitä, Lehtonen kuvailee.

Tulevaisuus on läsnä messuilla erityisesti maailman ensimmäiseksi älyviinikaapiksi tituleeratun La Sommelière ECELLAR 185:n myötä. Temptechin sisarbrändin lippulaiva on täysin WiFi-integroitu tuote, jota käytetään Wine Tag -applikaatiolla, mikä tullaan mallintamaan kaikkien Temptech-viinikaappien käyttöön. Se on tulossa myös Gigantin myyntiin tulevien kuukausien aikana.

Temptech Copenhagen -mallisarjasta on omansa löytänyt puolestaan Lehtonen, jonka viinivinkki pimeneviin iltoihin on vähintäänkin lupaava.

– Kesän jälkeen usein turhaan unohdettu rosee käy erinomaisesti myös syksyyn – se sopii monelle ruoalle ja on täydellinen kumppani koko seurueelle.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi