Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Meriverkostot katsoo suomalaisen meriteollisuuden tulevaisuuteen

Suomalaisen meriklusterin toimijat 31.3. Naantaliin kokoava Meriverkostot-tapahtuma toteutuu tänä vuonna neljännen kerran. Viimeksi ennen koronaa järjestetty tapahtuma keräsi yli 500 osallistujaa 150 yrityksestä eri puolilta Suomea. Tänä vuonna luvassa on näkymiä alan tulevaisuuteen mm. Rauma Marine Constructions Oy:n ja Meyer Turku Oy:n kertomina.

Tänä vuonna suomalaisen meriklusterin edustajat kokoontuvat Naantalin Kylpylään 31.3. Moni asia meriteollisuuden toimintaympäristössä on muuttunut sitten vuoden 2019 Meriverkostot-tapahtuman.

– Aamupäivän seminaarin teemat painottuvat alan tulevaisuusinvestointeihin ja kasvumahdollisuuksiin. Telakoidensa tulevaisuuteen katsovat puheenvuoroissaan huikean kasvu-uran löytäneen Rauma Marine Constructions Oy:n ja kehittyvän Meyer Turku Oy:n edustajat. Meyer Turku kertoi helmikuussa NEcOLEAP-ohjelmasta, jossa yhteistyöverkosto tähtää ilmastoneutraalin risteilytilauksen saamiseen Turun telakalle, kertoo tapahtuman valmisteluja johtava Naantalin elinkeinoasiamies Lassi Rosala.

Tilaisuudessa kuullaan myös mitä uutta saksalaisen Fraunhoferin ja Ammattikorkeakoulu Novian yhteistyö on tuomassa Suomen meriteollisuuden toimijoiden työhön ja toiminnan kehittämiseen. Tiedossa on myös mielenkiintoinen esitys siitä, millainen meri- ja valmistavan teollisuuden kokonaisuus on Turun telakan ympärille rakentuva 55 hehtaarin kokoinen Blue Industry Park.

Seminaariosuuden ohella tilaisuus tarjoaa kokonaistoimittajille mahdollisuuden tavata uusia potentiaalisia sopimusvalmistajia, alihankkijoita ja toimittajia, jotka tarjoavat osaamistaan, tuotantokapasiteettiaan ja uudenlaisia ratkaisuja tuleviin haasteisiin. Nykyisille tai potentiaalisille uusille laivateollisuuden alihankkijoille ja osaajille tarjolla on mahdollisuus tavata henkilökohtaisesti alan isoimpien kokonaistoimittajien ja suunnitteluyritysten edustajia sekä potentiaalisia muita uusia yrityskumppaneita.

– Tapaamiset ja verkostoituminen painottuvat iltapäivän messuosuuteen, johon on ilmoittautunut 60 näytteilleasettajaa eri puolilta Suomea. Kävijäkyselyjen perusteella iltapäivä tuottaa myös tulosta. Vuoden 2019 osallistujista lähes 80 prosenttia ilmoitti luoneensa tapahtuman avulla uusia yhteistyöverkostoja, Rosala sanoo.


Meriverkostot 2022 Naantalin Kylpylässä (Matkailijantie 2, 21100 Naantali) torstaina 31.3. klo 9–16.
 Tarkempi ohjelma ja tietoa tapahtumasta osoitteessa https://www.naantali.fi/fi/tyo-ja-yrittaminen/yrittajan-palvelut/meriverkostot. Toimitusten edustajat ovat tervetulleita seuraamaan seminaarin puheenvuoroja ja tapaamaan yritysten osallistujia.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi