Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Polestar esittelee ensimmäisen sähköisen SUV-mallinsa, Polestar 3:n, lokakuussa 2022

Ruotsalainen urheilullisten sähköautojen merkki Polestar on ilmoittanut julkistavansa seuraavan autonsa, sähköisen Polestar 3 -SUV-mallin, lokakuussa. Polestar 3 on yhtiön ensimmäinen SUV-malli.

Uuden mallin myötä Polestar pääsee toimimaan yhdellä tuottavimmista ja voimakkaimmin kasvavista automarkkinoiden segmenteistä erityisesti Yhdysvalloissa.

Polestar 3:een tulee myöhemmin autonominen ajotoiminto, joka perustuu luokkansa johtavaan Luminarin LiDAR-anturiteknologiaan sekä keskitettyyn NVIDIAn laskentatehoon. Lanseerausvaiheessa Polestar 3:ssa on kaksimoottorinen voimansiirto ja suuri akku, jolla auton tavoitetoimintamatka on yli 600 km (WLTP).

Polestar 3:n maailman ensi-illan ajankohdan lisäksi autosta on julkaistu nyt uusi video ja ensimmäinen naamioimaton kuva. Asiakkaat voivat tilata Polestar 3:n ensimmäisissä lanseerausmaissa heti auton ensi-iltana lokakuussa. Tuotannon odotetaan käynnistyvän vuoden 2023 alkupuolella. Polestar 3 -mallia valmistetaan Yhdysvalloissa ja Kiinassa.

“Polestar 3 on sähköisen ajan SUV. Tämä suuri ja ylellinen, vahvan ja yksilöllisen luonteen omaava sähköauto kehittää muotoiluidentiteettiämme”, sanoo Polestarin pääjohtaja Thomas Ingenlath. “Tällä autolla tuomme urheilullisuuden takaisin SUV-malleihin ja pysymme uskollisina suorituskykyä korostaville juurillemme.”

Thomas Ingenlath lisää: “Kyseessä on todellinen merkkipaalu yrityksemme menestyksen kannalta – se tehostaa kasvuamme ja siirtää meidät toiminnassamme seuraavaan vaiheeseen.”

Polestar suunnittelee julkaisevansa uuden auton joka vuosi seuraavan kolmen vuoden aikana Polestar 3 -mallista alkaen. Tavoitteena on toimia maailmanlaajuisesti vähintään 30 markkinalla vuoden 2023 loppuun mennessä. Tämä tukee Polestarin suunnitelmia kasvattaa maailmanlaajuinen myynti kymmenkertaiseksi noin 29 000 autosta (2021) noin 290 000 autoon vuoden 2025 loppuun mennessä.

Polestarin suunnitelmissa on listautua julkisena yhtiönä Nasdaq-pörssiin Gores Guggenheim, Inc:n (Nasdaq: GGPI, GGPIW, and GGPIU) kanssa tehdyn liiketoimintojen yhdistymissopimuksen myötä, joka on tarkoitus viimeistellä vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi