Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Polestar Helsinki on avattu Herttoniemeen

Suomen uusin automerkki, suorituskykyisiin premium-luokan sähköautoihin keskittynyt Polestar on avannut Suomen ensimmäisen virallisen toimipisteensä Helsingin Herttoniemeen.

Syyskuussa myyntiin tulleen Polestarin poikkeuksellinen, digitaalinen myyntiprosessi eroaa perinteisestä autokaupasta ja Polestarin toimipisteet ovat ainutlaatuisia paikkoja, joissa minimalistinen muotoilu on keskiössä. Autoa ei toimipisteestä itseasiassa voi ostaa mutta malleja voi koeajaa, niihin voi tutustua näyttelytilassa, minkä lisäksi tuoteasiantuntijat kertovat mielellään ruotsalaisista suorituskykyisistä autoista.

Polestar Helsinki esittelee kävijöille tuotemerkin maailman kokonaisuudessaan. Minimalistinen, innovatiivinen muotoilu ja kestävän kehityksen mukaiset materiaalit ja edistykselliset materiaalit perehdyttävät kävijän Polestarin mallistoon – nähtävillä ovat hybridi GT Coupe Polestar 1, jonka toimintamatka sähköisenä on hybridimarkkinoiden pisin sekä täyssähköinen ja suorituskykyinen fastback-malli Polestar 2, joka on saatavana kolmella eri moottoriversiolla.

Koeajotoiminnot aloitettiin Herttoniemessä sijaitsevassa toimipisteessä jo loppuvuodesta mutta nyt myös näyttelytila on avautunut. Nyt avattu Polestar Helsinki on osa uutta kansainvälistä Polestar Destination -konseptia, jossa toimipisteet sijaitsevat kaupunkien ulkopuolella ja joissa asiakkaat voivat tavata Polestar-tuoteasiantuntijoita, tutustua brandiin ja koeajaa malleja. Lisäksi toimipisteestä luovutetaan asiakkaiden ostamat autot. Ensimmäinen Polestar Destination avattiin joulukuussa Landvetterin lentokentän läheisyyteen Göteborgiin.

Uudelleenajateltu myyntimalli: ei provisiopalkkioita, asiantuntemus etusijalla

Polestarin digitaalinen myyntimalli poikkeaa perinteisestä autokaupasta. Polestar Destination ei keskity myyntiin, sillä asiakas ostaa auton verkossa. Toinen tämän erilaisen myyntikonseptin erityispiirre on, että työntekijät ovat Polestarin asiantuntijoita, eivät myyjiä, eivätkä saa myyntipalkkioita.

Tämän näyttelytilan konseptin tarkoituksena on ensisijaisesti jakaa kävijöille tietoa – loppu onkin kuluttajien omissa käsissä – he määrittävät koko asiakasmatkan ensimmäisestä verkkosivuilla tehtävästä kyselystä aina toimitukseen saakka.

”Vaikka automme myydäänkin aina netissä, on asiakkaiden kohtaaminen ja tuotteiden konkreettinen esittely oleellinen osa Polestarin kokonaisvaltaista asiakaskokemusta ja myyntimallia. Haluamme tarjota asiakkaillemme ensiluokkaisen ja tuotemerkkimme mukaisen Polestar-kokemuksen ja mahdollisuuden tutustua mallistoomme konkreettisesti. Monet asiakkaat ovat jo käyneet koeajolla, mutta haluavat vielä tulla konkreettisesti liikkeeseen tutustumaan esimerkiksi sisusta- ja värivaihtoehtoihin ennen lopullista päätöstä”, kertoo toimitusjohtaja Tommi Luopajärvi Polestar Automotive Finlandilta.

Heti suosikkimallien joukkoon

Polestarin myynti käynnistyi Suomessa syyskuussa 2021 ja siitä tuli nopeasti yksi suomalaisten autoilijoiden suosikkimalleista. ”Polestar löysi nopeasti paikkansa suomalaisten autoilijoiden keskuudessa ja nousi rekisteröinneissä viime vuoden viimeisellä neljänneksellä kaikkien sähköautojen rekisteröinneissä TOP10-listalle”, iloitsee Luopajärvi.

Polestar Helsinki palvelee asiakkaita osoitteessa Lämmittäjänkatu 6 arkisin kello 10–18 ja lauantaisin kello 10–15. Koeajot varataan etukäteen Polestarin nettisivuilta osoitteesta www.polestar.com.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi