Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Polestar roadster -konsepti siirtyy tuotantoon Polestar 6 -mallina

Ruotsalainen suorituskykyisten sähköautojen valmistaja Polestar on vahvistanut suunnitelmansa siirtää sähköisen roadster-konseptinsa tuotantoon. Tuotantomallin odotetaan saapuvan markkinoille vuonna 2026, ja nimekseen uusi suorituskykyinen sähköinen roadster saa Polestar 6. Kiinnostuneet asiakkaat Polestarin nykyisillä markkinoilla voivat varata autolleen tuotantopaikan verkossa 16. elokuuta alkaen.

“Saatuamme valtavasti palautetta kuluttajilta ja lehdistöltä päätimme tuoda tämän upean roadsterin tuotantoon. Olen todella innoissani, kun teemme tästä mallista todellisuutta”, Polestarin pääjohtaja Thomas Ingenlath sanoo. “Polestar 6 on täydellinen yhdistelmä tehokasta sähköistä suorituskykyä ja avoautoilun huumaa.”

Maaliskuussa Los Angelesissa nimellä Polestar O₂ esitelty sähköinen roadster-konsepti perustuu Polestar Precept -mallin luomille muotoilu- ja teknologiaratkaisuille ja kestävän kehityksen tavoitteille. Se esittelee merkin näkemystä tulevaisuuden urheiluautoista.

Kovakattoinen avoauto valmistetaan Polestarin erityiselle liimattua alumiinia käyttävälle alustalle. Se sisältää tehokkaan 800 voltin sähköisen arkkitehtuurin, jota käytetään myös Polestar 5 -mallissa. Kaksimoottorinen voimansiirto kehittää tehoa jopa 650 kW (884 hv) ja vääntöä 900 Nm. Tavoitekiihtyvyys 0–100 km/h on 3,2 sekuntia ja huippunopeus 250 km/h.

Polestar suunnittelee juhlistavansa uutta mallia julkaisemalla siitä 500 numeroitua LA Concept -erikoisversiota, joille on annettu nimeksi Polestar 6 LA Concept edition. Autoissa on ainutlaatuinen sininen Sky-koriväri, vaalea nahkasisustus ja yksilölliset 21-tuumaiset vanteet, jotka ovat peräisin alkuperäisestä Polestar O₂ -konseptista.

Uuden mallin tuotannon käynnistyminen on ykkösuutinen Polestarin osallistuessa sähköisen roadster-konseptinsa kanssa Pebble Beach Concours d’Elegance- ja The Quail, A Motorsports Gathering -tapahtumiin Montereyn autoviikolla Kaliforniassa 18.–21. elokuuta, 2022.

Tarkempia teknisiä tietoja julkaistaan tuotantomallin valmistuessa. Polestar 6:n lanseerauksen odotetaan tapahtuvan vuonna 2026.

Jos haluat lisätietoja tai varata autolle tuotantopaikan, käy osoitteessa polestar.com/polestar-6.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi