Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

PostNord jakaa Turussa kaikki paketit Lähibokseihin päästöttömästi sähköllä

Lähiboksit tuovat verkko-ostokset lähelle koteja ja helpottavat joulun pakettiruuhkaa yleisillä noutopisteillä. Perjantaista 9. joulukuuta lähtien kaikki paketit Turun Lähibokseihin jaetaan päästöttömästi sähköautoilla.

Vuoden 2025 loppuun mennessä kaikki Turun, Tampereen ja pääkaupunkiseudun sisäiset ja niiden väliset reitit ajetaan fossiilittomasti.

Sähköajoneuvojen käytöllä vähennetään ilmastopäästöjen lisäksi myös kaupunkialueiden lähipäästöjä sekä pienennetään lähiliikenteestä aiheutuvia meluhaittoja.

Päästöttömien reittien osuus kasvaa PostNordin jakeluissa koko ajan. Vuoden 2025 loppuun mennessä kaikki Turun, Tampereen ja pääkaupunkiseudun sisäiset ja niiden väliset reitit ajetaan fossiilittomasti ja vuoden 2027 loppuun mennessä koko Suomen last-mile eli pakettiterminaaleista vastaanottajalle tehtävät jakelut ajetaan täysin päästöttömästi uusiutuvalla energialla kulkevilla sähköautoilla.

– Lähiboksit ovat olleet turkulaisten käytössä maaliskuusta 2022 lähtien, ja ne on otettu todella hyvin vastaan. Käyttäjät arvostavat erityisesti niiden sijaintia lähellä kotia ja mahdollisuutta noutaa paketti juuri itselle sopivaan aikaan vuorokaudesta. Lähiboksit nähdään joustavampana vaihtoehtona kotitoimitukselle. Päästöttömien jakeluiden myötä Lähiboksit ovat nyt myös kaikkein vastuullisin toimitusvaihtoehto, PostNordin toimitusjohtaja Johanna Starck sanoo.

Sähköautoilla ajettavat ilmastoystävällisten kuljetusten ajoreitit on myös huolella optimoitu. Turhien ajokilometrien välttäminen on merkittävä osa PostNordin ilmastotyötä, ja vaikka energian lähde olisi uusiutuva, energiaa ei käytetä yhtään enempää kuin on välttämätöntä.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi