Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Renault valitsee Goodyearin rengastoimittajaksi uuteen Mégane E-TECH Electriciin

Kaksi eri Goodyearin kesärengasta ja rengaskokoa on valittu Mégane E-TECH Electricin alkuperäisvarustevaihtoehdoiksi. Goodyear EfficientGrip Performance 2 on alkuperäiskesärengas koossa 195/60R18, ja Goodyear EfficientGrip Performance on valittu suurempaa, koon 215/45R20 vaihtoehtoa varten ultra-alhaisen 5,7 kg/t:n vierintävastuksensa ja tarkan ohjaussuorituskykynsä takia.

Toimitukset alkoivat vuoden 2022 ensimmäisellä neljänneksellä ja tuotanto käynnistyi marraskuussa 2021 Renaultin ElectriCity-keskittymässä Douaissa Pohjois-Ranskassa. Autossa on yhteistyössä Renault-Nissan-Mitsubishi-allianssin kanssa kehitetty sähkömoottori, joka painaa vain 145 kg ja tuottaa tehoa joko 96 kW (130 hv) tai 160 kW (218 hv) kokoonpanon mukaan.

Auton akku on markkinoiden ohuin, vain 110 mm paksu, minkä ansiosta se sopii CMF-EV-alustaan, mikä laskee auton kokonaispainoa. Se on saatavilla kahdella eri kapasiteetilla: 40 kWh:n version toimintamatka on 300 km (WLTP) ja 60 kWh:n version 470 km.

Goodyear toimittaa myös EfficientGrip Performance -malliin renkaita alkuperäisvarusteeksi Renault Captureen, Eagle F1 Asymmetric 3 -mallia Espaceen. Nyt alkuperäisvarusterenkaat Mégane E-TECH Electriciin jatkavat Goodyearin vahvaa yhteistyösuhdetta tämän ranskalaisen autonvalmistajan kanssa.

Mégane E-TECH Electricin kaikkien neljän Goodyear-renkaan sivuseinämässä oleva R-merkintä osoittaa, että Renault on nimenomaisesti valinnut ja hyväksynyt nämä renkaat. Renkaissa on myös Goodyearin sähkökäyttöteknologian EDT-merkintä. Tämä logo on jokaisen sähköautoille kehitetyn Goodyearin alkuperäisvarusterenkaan sivuseinämissä. Logo osoittaa, että renkaassa on useita teknologioita, jotka palvelevat kyseisen autonvalmistajan sähköautojen erityistarpeita.

Goodyear EfficientGrip Performance on ihanteellinen kesärengas Mégane E-TECHin kaltaisille sähköautoille, koska siinä yhdistyvät alhainen vierintävastus, erinomainen märkäpito ja lyhyemmät jarrutusmatkat, joista muodostuu suorituskykyinen ja tehokas lopputulos. EfficientGrip Performance 2 vie nämä ansiot askeleen pidemmälle parannuksilla, jotka pidentävät toimintamatkaa ja lyhentävät jarrutusmatkaa entisestään.

Hans Vrijsen, Managing Director Consumer OE, Goodyear EMEA: ”EfficientGrip Performance -mallistomme renkaat ovat todistetusti erinomaisia, ja johtavat autonvalmistajat luottavat niihin alkuperäisvarusteina. Olemme hyvin iloisia siitä, että Renault on valinnut ne myös jännittävään uuteen Mégane E-TECH Electric -malliinsa. Goodyearin renkaita on valittu useiden sähköautojen alkuperäisvarusteeksi. Vuonna 2021 yli 80 % alkuperäisvarustenimityksistämme oli sähköautoihin tai hybrideihin. Teemme jatkossakin tiivistä yhteistyötä johtavien valmistajien kanssa ja autamme niitä kehittämään seuraavan sukupolven polttomoottori-, sähkö- ja hybridiautoja.”

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi