Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

RMC:n telakan uudella monitoimihallilla muurattiin peruskivi – valmistuessaan yksi Rauman suurimmista teollisuusrakennuksista

Rauman telakka-alueelle rakentuvan monitoimihallin peruskivi muurattiin tiistaina 15. helmikuuta. Hallin rakennuttaa Rauman kaupungin ja Rauma Marine Constructionsin omistama kiinteistöyhtiö ja pääurakoitsijana toimii SRV. Valmistuessaan joulukuussa 2022 energiatehokas ja muuntojoustava halli tarjoaa tilat viranomaisaluksien rakentamiselle, mutta hallia on tarkoitus hyödyntää myös matkustaja-autolauttojen rakentamisessa.

Kuva: RMC

Rakennustyöt käynnistyivät marraskuussa 2021. Työmaalla tehdään tällä hetkellä perustustöitä 20 henkilön voimin. Työt ovat edenneet rivakasti ja seuraavaksi käynnistyy teräsrungon pystytys aikataulun mukaisesti. Uusi monitoimihalli valmistuu joulukuussa 2022 ja halliin liittyvä toimistokokonaisuus helmikuussa 2023. Hallin kokonaiskustannus on noin 26 miljoonaa euroa.

Uudisrakennuksen laajuus on noin 13 000 bruttoneliömetriä ja halli tulee valmistuessaan olemaan noin 186 metriä pitkä, 44 metriä leveä ja 32 metriä korkea. Kokonaistilavuudeltaan noin 226 000 kuutiometrin halli tulee olemaan yksi Rauman suurimmista teollisuusrakennuksista. Halli on keskeisessä roolissa Suomen meripuolustuksen kannalta oleellisten Laivue 2020 -hankkeen neljän monitoimikorvetin rakentamisessa.

”Halli takaa sen, että pystymme rakentamaan alukset täysin sisätiloissa ja ulkopuolisilta katseilta suojassa. Kyse on sekä Rauman telakan että Suomen kannalta erittäin tärkeästä projektista ja haluamme taata rakennustöiden turvallisuuden kaikin mahdollisin keinoin. Raumalla on rakennettu lähestulkoon kaikki Suomen suuret sotalaivat, joten on hienoa, että tämä työ saa jatkoa Laivue 2020 -hankkeen myötä”, sanoo RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa.

Peruskiveen muurattiin perinteisesti muun muassa päivän lehdet ja kolikot, sekä rakennuksen pääpiirustukset. Muurareina toimivat RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa ja SRV:n aluejohtaja Lari Mallius. (Kuva: RMC)

”On ilo olla mukana toteuttamassa suomalaista laivanrakennusta merkittävästi edistävää hanketta. Hanke toteutetaan elinkaariviisaasti energiatehokkuus ja tulevaisuuden monipuoliset käyttötarpeet sekä käyttäjän vaatimukset ja kokonaistaloudellisuus huomioiden. Tiiviissä yhteistyössä toteutettava hanke takaa onnistuneen lopputuloksen”, toteaa SRV:n aluejohtaja Lari Mallius.

Talotekniikan avulla tiloja voidaan hyödyntää muuntojoustavasti ja tehokkaasti tuotannon tarpeiden mukaan lohkoittain. Hallissa toteutetaan energiatehokas lattialämmitys. Normaalisti teollisuushallit lämmitetään ilmalla, jolloin koko iso halli pitää lämmittää. Nyt lämmitetään vain vyöhykkeet, joissa työskennellään, mikä tarjoaa myös mukavammat työskentelyolosuhteet. Lisäksi hallissa on tarpeenmukaiset ilmanvaihdon kohdepoistot, joilla taataan hyvä sisäilman laatu perusilmanvaihdon lisäksi.

Peruskiveen muurattiin perinteisesti muun muassa päivän lehdet ja kolikot, sekä rakennuksen pääpiirustukset. Kaupungin historiaa kunnioittaen peruskirjan luki tilaisuudessa Pyyrman, joka ennen sanomalehtien aikakautta Raumalla välitti kaupunkilaisille tietoa rummuttamalla.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi