Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Sähköisen aikakauden SUV-malli Polestar 3 esitellään 12. lokakuuta

Polestar esittelee ensimmäisen SUV-mallinsa, Polestar 3:n 12. lokakuuta 2022, Kööpenhaminassa Tanskassa. Polestar 3 on voimakasta muotoilua huokuva, täyssähköinen ja suorituskykyinen SUV-malli, joka vetoaa asiakkaisiin erottuvan muotoilun lisäksi erinomaisella ajodynamiikallaan.

Se on rakennettu uudelle sähköautoalustalle, joka on kehitetty yhdessä samaa alustaa käyttävän Volvon kanssa. Mallissa on uusinta huipputekniikkaa edustavia komponentteja, kuten NVIDIAn keskitetyn tietojenkäsittelyjärjestelmän, sekä lukuisia kehittyneitä turvallisuusjärjestelmiä Volvolta ja alan johtavilta asiantuntijoilta, kuten Zenseactilta, Luminarilta ja Smart Eyelta.

“Me jouduimme kysymään itseltämme, miltä nykyaikaisen SUV-auton pitäisi näyttää. Polestar 3 määrittelee sähköisen aikakauden SUV-mallin uudelleen – tarkastelimme suunnitteluvaiheessa joitakin näille malleille tyypillisiä elementtejä kuten mittasuhteita, asentoa ja aerodynamiikkaa”, sanoo Polestarin pääjohtaja Thomas Ingenlath.

Suorituskyky on Polestarille erittäin tärkeä asia, ja se nähdään laajempana kokonaisuutena kuin pelkästään kiihtyvyytenä suoralla tiellä. Alkuvaiheessa kaikissa Polestar 3 -malleissa on kaksimoottorinen voimansiirto sekä sähköinen tehon vektorointi kaksoiskytkinjärjestelmällä takasähkömoottorissa. Vakiovarustukseen kuuluu mukautuva kaksikammioinen ilmajousitus ja aktiivivaimentimet, joiden avulla Polestar 3:ssa jousitusta voidaan säätää mukavan ja jäykän välillä. Vaimentimia säädetään tieolosuhteiden mukaan kahden millisekunnin välein (500 Hz).

“Kyky muuntautua silmänräpäyksessä mukavasta matka-autosta ketteräksi ja urheilulliseksi tekee Polestar 3:sta erityisen. Mallin matala painopiste ja leveä raideväli takaavat kuljettajalle erinomaisen ajovakauden ja innostavan ajokokemuksen”, Thomas Ingenlath jatkaa.

Valinnainen Performance-paketti tuottaa enimmäistehoksi 380 kW ja -väännöksi 910 Nm. Siihen kuuluu myös Polestar Engineered -viritetyt aktiivivaimentimet ja ilmajousitus. Polestarille ominaisia ruotsalaisia kullansävyisiä yksityiskohtia löytyy turvavöistä, laserkäsitellystä sisävaloliuskasta ja venttiilinhatuista.

Polestarin pääjohtaja Thomas Ingenlath ja muotoilujohtaja Maximilian Missoni osallistuvat julkistustilaisuuteen, joka alkaa 12. lokakuuta klo 20:00

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi