Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Sami Ojamo on aloittanut Lähitaksin toimitusjohtajana

Sami Ojamo, 42, on aloittanut Lähitaksin uutena toimitusjohtajana 19.9.2022. Ojamo tunnetaan ansioistaan erityisesti kansainvälisen, EU-tasoisen ja pohjoismaisen joukkoliikenteen innovatiivisena uudistajana. Viimeisin työtehtävä Ojamolla oli Hollantilaisen VDL Bus & Coach monialayrityksen Suomen toimitusjohtajana.

Sami Ojamolla on joukkoliikenteestä 14 vuoden kokemus ja hän on ollut mm. ensimmäisten joukossa sähköistämässä pohjoismaista bussiliikennettä. Koulutukseltaan Ojamo on autoalan insinööri, jonka lisäksi Sami omaa yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon.

Ojamolla on myös moottoriurheilu ja eri liikkumismuodot niin sanotusti verenkierrossa. Sami on toiminut muun muassa Formula Renault World Series Euroopan -mestaruussarjan mekaanikkona vuosina 2000–2005 kilpamotocrossuran lisäksi. Vuosina 2008–2016 Ojamo työskenteli yhden maailman suurimman joukkoliikenneyrityksen Veolia Transportin / Transdev Finlandin teknisenä johtajana ja toimitusjohtajana. Noina vuosina Sami oli mukana myös MaaS Finlandin perustamisessa.

Vuodesta 2016 Ojamo on työskennellyt hollantilaisen monialayritys VDL Bus & Coachin leivissä niin Ruotsin, Norjan kuin Suomen toimintojen toimitusjohtajana. Ojamo kertoo, että he olivat ensimmäisten joukossa myymässä ja toimittamassa sähköbusseja pohjoismaihin (noin 100 kpl). Ojamoa voisikin kuvata sähköautoveteraaniksi, puhutaan sitten päästöistä, akuista, latauksesta tai ajoneuvoista.

Vuonna 2019 Sami aloitti VDL:n Suomen toimitusjohtajana ja koronapandemian aikana yritys sai muun muassa arvostetut ISO9001 ja ISO14001 -sertifioinnit.

Ojamo kertoo matkustaneensa työksensä paljon, onhan hän työskennellyt enimmäkseen monikulttuurissa ja kansainvälisissä tehtävissä ihmisten liikkumisen parissa. Lähes aina hän on pyrkinyt käyttämään taksia, sille kyseessä on hänen sanoin ”yksilöity ja räätälöity palvelu asiakkaalle, mikä takaa turvallisen kyydin kodin ja kohteen välillä, oli sitten väsynyt tai kiireinen”.

Samin mukaan taksia ei voi myöskään korvata tuosta vain automaatiolla, sillä taksissa kuljetetaan ihmisiä, joista osalla on myös tärkeitä erityistarpeita huomioitavana. Vuosina 2018-2019 Sami kertoo istuneensa taksin kyydissä yli 200 kertaa, ja pääsääntöisesti aina Lähitaksin kyydissä.

– Olen innoissani Lähitaksin ruoriin astumisesta, sillä yhtiöllä on erittäin hyvä maine, hyvät työntekijät, kuljettajat ja yrittäjät sekä vahva tulevaisuus edessä, kun tehdään asioita oikein ja ihmiseltä ihmiselle. Onkin aika laittaa uusi vaihde silmään, ottaa ohituskaista käyttöön sekä trimmata Lähitaksi huippukuntoon, tiivistää tunnelmat Lähitaksin tuore toimitusjohtaja Sami Ojamo.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi