Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Scandic Grand Central Helsinki -hotellille myönnettiin Joutsenmerkki

VR:n entiseen toimistorakennukseen saneeratulle Scandic Grand Central Helsinki -hotellille myönnettiin tällä viikolla tunnettu ja arvostettu pohjoismainen ympäristömerkki, Joutsenmerkki. Peräti 93 prosenttia suomalaisista tunnistaa merkin.

Scandic Grand Central-Helsinki – Sisäpiha.

Joutsenmerkin hotelli- ja majoituspalveluiden kriteerit uusiutuivat viime vuonna, jonka seurauksena kriteeristöön on tullut tiukennuksia ja kokonaan uusia vaatimuksia.

Scandic on valinnut ympäristömerkikseen Joutsenmerkin, koska sen tiukat kriteerit haastavat ympäristötyössä kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan. Joutsenmerkki takaa, että hotellissa muun muassa lajitellaan ja vähennetään jätteiden määrää, tarjotaan runsaasti kasvis- ja luomuruokaa, suositaan ympäristömerkittyjä tuotteita ja palveluita ja pidetään energian- ja vedenkulutus alhaisena.

”Koska kyseessä on historiallinen ja suojeltu rakennus, jännitimme, täytämmekö Joutsenmerkin kriteerit. Lopulta pisterajat ylittyivät reilusti”, iloitsee Scandic Grand Central Helsingin hotellinjohtaja Satu Järvelä.

”Työläs mutta opettavainen hakuprosessi kesti viisi kuukautta”, kommentoi Joutsenmerkin hakuprosessia vetänyt Housekeeping Manager Heli Turunen. ”Varsinainen työ alkaa tästä. Olemme valinneet jatkuvan kehittämisen projekteiksi ensi vuodelle ruokahävikin ja kierrättämisen. Ympäristöasiat tulevat jatkossa painottumaan hotellin toiminnassa entistäkin enemmän, ja koko tiimi pääsee mukaan ympäristötyöhön.”

Scandicin tavoitteena on hakea Joutsenmerkkiä kaikkiin hotelleihin vuoden 2023 loppuun mennessä. Tällä hetkellä 80 prosentilla hotelleista on Joutsenmerkki. Suomessa Joutsenmerkittyjä Scandicin ja Hiltonin hotelleja on uusimman lisäyksen myötä 24.

”Scandicin sitoutuminen Joutsenmerkkiin on koko alalle merkittävä ja suuntaa näyttävä ympäristöteko. Scandic Grand Centralissa merkin vaatimuksiin on perehdytty syvällisesti ja koko henkilökunta on innoissaan mukana ympäristötyössä. Se näkyy myös pienissä yksityiskohdissa. Keskellä kaupunkia luonnon monimuotoisuuskin on huomioitu hienosti sisäpihan pölyttäjäystävällisillä istutuksilla”, hotelli- ja ravintola-alan asiantuntija Malin Lindfors Joutsenmerkiltä sanoo.

Joutsenmerkin lisäksi Scandic Grand Central Helsinki -hotellirakennus on saanut ensimmäisenä Suomessa korkeimman mahdollisen Platina-tason LEED v4 -ympäristösertifikaatin. Kriteereissä arvioidaan laaja-alaisesti rakennuksen ympäristövaikutuksia: energian- ja vedenkulutusta, jätehuoltoa ja rakennusmateriaaleja. Pisteitä toivat muun muassa se, että hotelli on tehty olemassa olevaan arvokiinteistöön vanhan purkamisen ja uuden rakentamisen sijaan.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi