Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Seitsemän teknologia-alan startup-yritystä kisaavat 20 000 euron palkinnosta Teknologia 22 -tapahtumassa

Teknologia 22 -tapahtuman startup-yrityksille suunnatun kilpailun finaaliin pääsivät Ai2Ai Oy, AISpotter Oy, Biovaaka Oy, Bloft Design Lab, CeLLife, Forciot Oy ja Hidas (Greenele Oy). Kilpailu nostaa esiin uusia ja merkittäviä ratkaisuja teknologian alalla. Suomen Messusäätiön rahoittamasta 20 000 euron palkinnosta kisataan Teknologia-tapahtumassa, joka järjestetään 3. – 5.5.2022 Helsingin Messukeskuksessa.

Vuonna 2019 Teknologia Start-up-kisan voitti Skillgrower Oy. Kuvassa CEO Pasi Savola.

Teknologia 22 -tapahtuman startup-kilpailu hakee vuosien 2021 ja 2022 lupaavimpia ja potentiaalisimpia teknologia-alan kasvuyrityksiä. Palkinnon voi saada merkittävästä, luovasta ja kekseliäästä teknologia-alan ratkaisusta, joka voi olla esimerkiksi uusi kaupallinen tuote, menetelmä tai sovellus. Ratkaisu avaa parhaimmillaan myös uusia näkökulmia teknologia-alalle. Kilpailun järjestää Teknologia-tapahtuma yhteistyössä Finnish Business Angels Networkin (FiBAN) kanssa. 

Startup-kilpailu järjestetään 4.5. klo 15-16 Teknologia 2022 -tapahtuman XPlanar-lavalla. Palkinto jaetaan samana päivänä klo 19.15 Teknologia Partyssa Teknologia-tapahtumassa. Palkinto jaetaan nyt toista kertaa.  Edellisen, vuonna 2019 järjestetyn kilpailun voitti Skillgrower Oy, joka on kehittänyt kouluille oppimisen esteitä poistavan ja kaikilla päätelaitteilla toimivan matematiikan oppimisjärjestelmän. 

Teknologia 2022 startup-kilpailun finalistit

  1. Ai2Ai Oy on kehittänyt Pall0 interaktiivisen sensorin käyttötarkoituksiin, joissa älypuhelin tai VR-lasit eivät ole käyttökelpoisia. Käyttäjällä on mahdollisuus pelata, oppia ja vuorovaikuttaa ilman ruutua. Tuote innostaa ohjelmointitaitojen opiskeluun ja liikkumaan. Se tuo robotit ihmisen kanssa toimiviksi apuvälineiksi.  
  2. AISpotter Oy:n tuote on  Automated Video Highlight Service. Integroitu palvelu tarjoaa reaaliaikaisen videoanalyysin ja videoleikkeen mistä tahansa videosisällöstä. Tekniikka löytää ja paikantaa tarkasti halutut, ennalta määritetyt tapahtumat ja luo videon kohokohdat muutamassa sekunnissa.
  3. Biovaaka tekee ruokahävikin seurannasta ja vähentämisestä helppoa ja käytännöllistä ammattikeittiöissä ja ravintoloissa. Uudet analytiikkatyökalut kehittävät toimintaa ja vähentävät ruokahävikkiä jopa 50 %, mikä säästää rahaa ja vähentää ympäristövaikutuksia.
  4. Bloft Design Lab kehittää kierrätysratkaisua, joka perustuu yrityksen Bloft Mk2 -3D-suurtulostimeen. Kooltaan Suomen suurimmalla tulostimella voidaan valmistaa uusia kappaleita ilman kalliita muotteja tai työkaluja. Sen avulla voidaan myös kierrättää kovamuovijäte, joka nykyisin päätyy sekajätteen mukana polttoon.
  5. CelLife-mittausmenetelmä saa kaiken irti  litiumioniakuista. Ratkaisuilla käyttöiän lopussa olevia Li-ion-akkuja voidaan käyttää uudelleen uusissa sovelluksissa ja merkittäviä sähköjätemääriä voidaan estää. Esimerkiksi sähköautojen akkuja voidaan käyttää verkkoenergian varastoissa tai sähköpyörissä.
  6. Forciot on kehittänyt painon muutoksiin perustuvan järjestelmän, jonka avulla voi seurata ja optimoida varastotasoa, kaupintavarastoja ja saada arvokasta reaaliaikaista dataa täyttöasteen muutoksista. FORCIOT® SKID järjestelmä on ratkaisu niiden tuotteiden varastonhallintaan, joita ei ole mahdollista laskea kappaleissa.
  7. Hidas (Greenele Oy) on kehittänyt pilvipohjaisen pienitehoisen Type 2 sähköautojen latausaseman. Ratkaisussa hyödynnetään olemassa olevaa infrastruktuuria, johon kuuluu myös tunnistautuminen, mittarointi, laskutus, kuormanhallinta ja paljon muuta.

Startup-kilpailun raatiin kuuluvat  FiBANin hallituksen puheenjohtaja Annukka Mickelsson ja hallituksen jäsen Saga Forss, Elkomit ry:n toimitusjohtaja Veli-Matti Kankaanpää, Finnish Fluid Power Association ry:n hallituksen puheenjohtaja ja Norrhydro Group Oyj:n hallituksen jäsen Tapio Lehti, Suomen Robotiikkayhdistys ry:n puheenjohtaja ja Tampereen yliopiston projektipäällikkö Jyrki Latokartano, johtava asiantuntija Jan Sucksdorff Teknisen Kaupan Liitosta, Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:n toiminnanjohtaja Jaakko Tennilä, Inklusiiv-hankkeen perustaja Katja Toropainen, Suomen Automaatioseuran toiminnanjohtaja Marko Vuorio sekä  Tieto- ja viestintätekniikan ammattilaiset TIVIA ry:n toimitusjohtaja Janne Mustonen. 

FIBAN on Euroopan suurimpia bisnesenkeliverkostoja, jossa on jäsenenä yli 670 sijoittajaa. 

Pohjoismaiden johtava teknologia-alantapahtuma Teknologia 22 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa Helsingissä 3.–5.5.2022. Tapahtuman teema on Kestävän huomisen ratkaisut – Solutions for Sustainable Future. Teknologia 22 -tapahtuman aihealueita ovat automaatio, elektroniikka, energia, hydrauliikka ja pneumatiikka, levytyö, koneenrakentaminen, kunnossapito, AI ja robotiikka, ICT ja 3D.

Alan ammattilaiset voivat rekisteröityä tapahtumaan veloituksetta. Teknologia 2022 -tapahtumaan osallistuu lähes 400 yritystä ja viidellä ohjelmalavalla järjestetään yli 120 puheenvuoroa.

Rekisteröityminen, mukana olevat yritykset ja ohjelma: www.teknologia22.fi    

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi