Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Škoda Motorsport Suomen Emil Lindholm nousi WRC2-luokan voittoon Jyväskylässä

Škoda Motorsport Suomen Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen nousivat myöhään eilen illalla WRC2-luokan voittajiksi Jyväskylässä, kun rallissa luokan voittoon ajaneen Teemu Sunisen auto todettiin kilpailun jälkeisessä katsastuksessa luokitusten vastaiseksi. Tiimin kuljettajista Teemu Asunmaa ja Ville Mannisenmäki sijoittuivat WRC2-luokassa neljänneksi ja kertaalleen keskeyttämään joutunut Mikko Heikkilä ja Samu Vaaleri sijalle 12.

Škodan Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen juhlivat lopulta WRC2-luokan voittoa Jyväskylässä. Kuva: Merita Mäkinen

Toksport WRT:n ja Škoda Motorsport Suomen Emil Lindholm ja Reeta Hämäläinen nousivat myöhään eilen illalla WRC2-luokan voittoon, kun luokan ykkösenä maaliin ajaneen Teemu Sunisen tulos hylättiin myöhään eilen illalla klo 23:00 jälkeen kilpailun jälkeisessä katsastuksessa, jossa todettiin, että hänen kilpa-autonsa etupuskurin paino oli liian kevyt. Minimipaino on säännöissä määritelty ja se on 4510 grammaa. Sunisen etupuskuri painoi 3931 grammaa.

Täydet MM-pisteet WRC2-luokasta nostivat Lindholmin luokan MM-pisteissä seitsemänneltä sijalta kolmanneksi ja WRC2 Junior-luokan johtoon.

Tiimin kuljettajista Teemu Asunmaalle ja Ville Mannisenmäelle Suomen MM-ralli oli poikkeuksellisen hankala. Asunmaa ei pystynyt koko viikonlopun aikana totuttuun vauhtiin ja syitä vauhdin puuttumiseen etsittiin tiiviisti. Neljäs sija oli torjuntavoitto, mutta ei sellainen sijoitus, jota SM1-luokan kolminkertainen Suomen mestari lähti Jyväskylästä tavoittelemaan.

Škoda Motorsport Suomen Mikko Heikkilä ja Samu Vaaleri olivat lauantaille asti WRC2-luokan kärkivauhdissa mukana. Heikkilä joutui harmittavasti keskeyttämään lauantain toisella erikoiskokeella Rapsula 2:lla ulosajon seurauksena. TGS Worldwide -tiimin mekaanikkojen uurastuksen tuloksena Heikkilän Škoda Fabia Rally2 Evo saatiin kuntoon sunnuntaita varten. Maaliin Heikkilä ajoi aikasakkojen rasittamana sijalla 12.

#20 Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen Škoda Fabia Rally2 Evo – WRC2-luokan voittaja:

”Ei voittoa koskaan ole kiva saada tällä tavalla. Tiedämme, että missä järjestyksessä ajoimme rallin maaliin. Mutta ralli on myös tiimilaji, jossa jokaisen osa-alueen on toimittava sääntöraamien sisällä. Ei tämä henkilökohtaisella tasolla kuitenkaan millään tavalla voitolta tunnu. WRC2 Junior-luokan kärkipaikalle olisimme nousseet ilman hylkäystäkin ja on hieno asia. Siinä sarjassa tilanne on ihan hyvä. Saimme ajettua myös tiimillemme Toksport WRT:lle tärkeitä pisteitä, ja he saivat nyt enemmän pisteitä. He myös nämä lisäpisteet ansaitsevat, sillä he valmistivat meille tähänkin ralliin kaikin puolin hyvän auton. Iso kiitos myös kaikille yhteistyökumppaneillemme, jotka tämän mahdollistavat”.

#23 Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia Rally2 Evo – WRC2-luokassa neljäs:

”Kaiken kaikkiaan aika huono kisa meiltä. Joka pätkälle yritettiin nollata ja tsempata ja tuntui hyvältä, mutta ei vain lähtenyt. Lauantaina vauhtini ei muuttunut miksikään, mutta ajettiin läpi ja käytiin katsomassa hienot pätkät. Ei ollut koko rallin aikana tuttua menoa. Aika hankala viikonloppu kaiken kaikkiaan, eikä oltu siellä missä meidän pitäisi olla SM-tasoon verraten. Kiitokset yhteistyökumppaneilleni, meidän huollollemme sekä kaikille meitä kannustaneille niin penkkojen laidoilla kuin etänäkin. Tsemppi auttoi viikonlopun aikana huimasti”.

#24 Mikko Heikkilä – Samu Vaaleri Škoda Fabia Rally2 Evo – WRC2-luokassa 12:

”Ralli käynnistyi meiltä hyvin. Oli hauskaa laskea täysillä hienoja teitä ja olla kamppailussa mukana. Lauantai-iltapäivällä Rapsula 2:lla oli pitkä mutka, joka kiristyi, ja lähdin hakemaan siihen linjaa syvemmältä kuin missä ura oli. Vauhtia ei ollut liikaa, ja tulin jopa varovaisesti siihen mutkaan. Mutkan sisäpuolella oli tolppa ja lähdin oikaisemaan luisua sitä väistääkseni, josta ajauduin irtopöperön puolelle ja siitä penkkaan: osuma rikkoi takapyörän ja jouduimme keskeyttämään. Valtava kiitos tiimille, että saivat auton kuntoon sääntöjen mukaisen kolmen tunnin sisään ja päästiin vielä ajamaan sunnuntain erikoiskokeet. Suuret kiitokset myös yhteistyökumppaneilleni mahdollisuudesta ajaa Suomen MM-ralli”.

Suomen MM-ralli, WRC2, Jyväskylä:

 1. Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen Škoda Fabia Rally2 Evo 2:33:43.7
 2. Egon Kaur (EST) – Silver Simm (EST) Volkswagen Polo GTI R5 + 1:53.1
 3. Hayden Paddon (NZL) – John Kennard (NZL) Hyundai i20 N Rally2 + 2:03.7
 4. Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia Rally2 Evo + 4:28.2
 5. Eerik Pietarinen – Antti Linnaketo Volkswagen Polo GTI R5 + 4:56.0

WRC2 MM-pisteet:

 1. Andreas Mikkelsen (NOR) Škoda 79
 2. Kajetan Kajetanowicz (POL) Škoda 76
 3. Emil Lindholm (FIN) Škoda 64
 4. Yohan Rossel (FRA) Citroën 63
 5. Nikolay Gryazin (ANA) Škoda 52

WRC2 Junior MM-pisteet:

 1. Emil Lindholm (FIN) Škoda 83
 2. Chris Ingram (GBR) Škoda 67
 3. Nikolay Gryazin (ANA) Škoda 61
FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi