Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Škoda Motorsport Suomi MM-vauhtiin Jyväskylässä

Ralli SM-sarjassa SM1-luokassa kilpaileva Škoda Motorsport Suomen kolmikko Emil Lindholm–Reeta Hämäläinen, Teemu Asunmaa–Ville Mannisenmäki ja Mikko Heikkilä–Samu Vaaleri haastaa torstaina käynnistyvässä Suomen MM-rallissa WRC2-luokan kansainväliset kärkikuljettajat.

Škodan Emil Lindholmilla ja Reeta Hämäläisellä on WRC2-luokan kolmas sija alla Virosta. Kuva: Meritapix/Merita Mäkinen

Škoda Motorsport Suomen kolme autokuntaa starttaa torstaina käynnistyvään Suomen MM-ralliin luottavaisina. Toksport WRT:n Škodalla kilpailevalle Emil Lindholmilla edessä on kauden neljäs MM-osakilpailu, kun TGS Worldwiden Škodilla kilpaileville Mikko Heikkilälle Jyväskylä on kauden toinen ja Teemu Asunmaalle kauden ensimmäinen rallin MM-osakilpailu.

Lindholm ajaa WRC2-luokan MM-pisteissä seitsemäntenä ja alle 30-vuotiaiden WRC2 Junior-luokassa kolmentena. Ralli SM-sarjan hallitseva mestari kilpailee myös Toksport WRT:lle tiimien MM-pisteistä. Mikko Heikkilä ajaa WRC2 Junior-luokan pisteissä sijalla 18.

Škoda on Suomen MM-rallin suosituin automerkki. Ralliin starttaa kaikkiaan 14 Škoda Fabia Rally2 Evo tai R5 -autokuntaa. Škoda Motorsport Suomen ajajakolmikon ohella Toksport WRT:n Škodan ratissa nähdään muun muassa rallijuniorien hallitseva maailmanmestarikaksikko Sami Pajari ja Enni Mälkönen.

Kauden kahdeksas MM-osakilpailu Suomen MM-ralli käynnistyy torstaina 4. elokuuta Jyväskylästä Harjun kaupunkierikoiskokeella (3,48 km) klo 19:08. Ralli jatkuu perjantaina Jyväskylän itä- ja länsipuolella ajettavilla yhdeksällä (124,91 km) ja lauantaina Jämsän suunnalla kahdeksalla (150,30 km) erikoiskokeella. Kilpailun viimeisenä päivänä sunnuntaina ohjelmassa on neljä (43,92 km) erikoiskoetta. Ralli päättyy klo 13:18 alkaen Ruuhimäessä ajettavaan (11,12 km) Power Stage-erikoiskokeeseen.

#20 Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen Škoda Fabia Rally2 Evo:

”Parempaa tulosta ei pysty tekemään kuin mihin oma taso riittää. Meillä on hyvä auto ja autoomme hyvät säädöt. Sarjan edellisessä osakilpailussa Virossa saimme osviittaa siitä, että vauhdillisesti tilanne pitäisi olla ihan hyvä. Sekunnin kymmenysten erot syntyvät pienistä asioista. Pitää olla määrätietoista tekemistä heti rallin alusta lähtien. Perusvarma ja hyvä ajosuoritus pitäisi riittää kolmen nopeimman joukkoon. Se on realistinen tavoite ja siihen tähdätään”.

#23 Teemu Asunmaa – Ville Mannisenmäki Škoda Fabia Rally2 Evo:

”Kaksi päivää testattiin, huolsimme auton ja vielä shakedown torstaina niin olemme valmiita ralliin. Reittiä on uudistettu, mutta on siellä vielä paljon tuttua. Mielenkiintoinen reitti ja varsinkin perjantai on viime vuosista vähän erilaisempi konsepti: Laukaa ja Lankamaa kahdesti ilman huoltoa. Palkintopallipaikka olisi hyvä, mutta sinne on vielä aika pitkä matka. Kovaa saa ajaa, ja kolme päivää peräjälkeen. Kotikisaan on kuitenkin hieno lähteä. Tuttuja on reitin varrella paljon ja se tuo oman hienon tunnelman mukanaan. Maaliin mahdollisimman virheettömällä ajolla. Se tuo tässä rallissa usein myös hyvän sijoituksen”.

Škodan Teemu Asunmaalle Jyväskylä on kauden ensimmäinen MM-ralli. Kuva: Meritapix/Merita Mäkinen

#24 Mikko Heikkilä – Samu Vaaleri Škoda Fabia Rally2 Evo:

”Perinteisellä kaavalla kisaan lähdemme: ennakkotestit ajettu, tehdään hyvät nuotit ja sitten vain menoksi. Viime vuonna olimme ensimmäistä kertaa mukana, joten reitti on osin tuttua. Voisi kuvitella, että tänä vuonna olisi helpompaa, mutta viikonlopun aikana sitten näemme, oliko asia näin. En usko, että kisassa tarvitsee muiden vauhtia lähteä katsomaan, kun jo tietää, että täysillä pitää mennä, jos aikoo pärjätä. Yritetään pysyä mukana, sillä tuttuja kavereita ovat vastassa. Toisella ajokerralla osa tiestöstä voi kulua rikki ja ajourissa pitää ajaa tarkasti. Ei se haittaa. Urat kun ohjaavat eteenpäin”.

Škodan Mikko Heikkilä kilpailee myös WRC2 Junior-luokan MM-pisteistä. Kuva: Meritapix/Merita Mäkinen

WRC2-luokan MM-pistetilanne:

  1. Andreas Mikkelsen (NOR) Škoda 79
  2. Kajetan Kajetanowicz (POL) Škoda 76
  3. Yohan Rossel (FRA) Citroën 63

  1. Emil Lindholm (FIN) Škoda 37

39. Mikko Heikkilä (FIN) Škoda 1

– Teemu Asunmaa (FIN) Škoda 0

WRC2 Junior-luokan MM-pistetilanne:

  1. Chris Ingram (GBR) Škoda 67
  2. Nikolay Gryazin (ANA) Škoda 61
  3. Emil Lindholm (FIN) Škoda 58

15. Sami Pajari (FIN) Škoda 12

18. Mikko Heikkilä (FIN) Škoda 8

WRC2 tiimien MM-pistetilanne:

  1. Toksport WRT (Škoda) 112
  2. Hyundai Motorsport N 91
  3. Toksport WRT 2 (Škoda) 58

Rallin MM-sarjan tulospalvelu osoitteessa: www.wrc.com.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi