Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

STIHL perustaa uuden tuotantolaitoksen Romaniaan

STIHL investoi 125 miljoonaa euroa uuteen sähkö- ja akkukäyttöisten tuotteiden tuotantolaitokseen Oradeaan, Romaniaan. Perustamisella kehitetään kansainvälistä tuotantoverkostoa, mikä lisää perheyrityksen tuotantokapasiteettia ja vahvistaa toimitusketjuja.

STIHL laajentaa kansainvälistä tuotantoverkostoaan investoimalla lähivuosina noin 125 miljoonaa euroa uuteen sähkö- ja akkukäyttöisten tuotteiden tuotantolaitokseen. Investointi ei ainoastaan lisää tuotantokapasiteettia, vaan myös vahvistaa toimitusketjujen joustavuutta ja tehokkuutta.

Akkukäyttöiset tuotteet ovat STIHL:n nopeimmin kasvava markkina-alue nykyään.
– Odotamme akkukäyttöisten tuotteiden kysynnän kasvavan lähivuosina nopeammin kuin minkään muun tuoteryhmän. Tämä tarkoittaa, että Tirolin tehtaamme, joka tuottaa tällä hetkellä suuren osan akkukäyttöisestä valikoimastamme, saavuttaa lopulta maksimikapasiteetin. Uusi tehdas Romaniassa laajentaa maailmanlaajuista tuotantoverkostoamme ja auttaa säilyttämään asemaamme tarjoamalla asiakkaille akkukäyttöisiä tuotteita jatkossakin, sanoo Martin Schwarz, STIHL:n valmistus- ja materiaaliosaston johtokunnan jäsen.

Sijoitus tulevaisuuteen

STIHLillä on ollut kansainvälinen tuotantoverkosto yli 40 vuoden ajan. Nykyään yrityksellä on tuotantolaitoksia yhteensä seitsemässä maassa, Saksassa, Sveitsissä, Itävallassa, Yhdysvalloissa, Brasiliassa, Kiinassa ja Filippiineillä. Uusi tehdas Romaniassa on huippuluokan tuotantolaitos, joka on suunniteltu tehokkaan tuotannon periaatteiden mukaan ja jossa on korkea digitaalitaso.

Itse tuotantohallien lisäksi tiloihin tulee toimistoja, kahvila ja henkilökuntahuoneita. STIHL ottaa uudisrakennuksen suunnitelmissa huomioon myös yhtiön ilmastotavoitteet ja hiilijalanjäljen varmistamalla kestävän suunnittelun ja energiatehokkaan tuotannon. Uusi tuotantoyhtiö ANDREAS STIHL Power Tools S.R.L. suunnittelee aloittavansa tuotannon vuoden 2024 puoliväliin mennessä. Toimipaikka luo noin 500 uutta työpaikkaa Oradeaan.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi