Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Täysin uusi Toyota bZ4X on askeleen lähempänä Suomea – Ensimmäiset autot saapuvat kesäkuussa

Toyotan täysin uusi sähköauto bZ4X lähestyy Eurooppaa ja Suomea kovaa vauhtia, sillä ensimmäiset autot saapuvat Suomeen kesäkuussa.

Toyota bZ4X
  • Toyota bZ4X on ensimmäinen bZ-mallisarjan (Beyond Zero) täyssähköinen malli, ja se rantautuu pian Suomeen
  • Älykäs tilankäyttö, suuret sisätilat, erinomaiset ajo-ominaisuudet ja luokkansa ehdotonta kärkeä edustavat AWD-ominaisuudet
  • Tyyppihyväksynnällä vahvistetut tiedot kertovat ajokantaman asettuvan mallista riippuen 416–511 kilometrin väliin
  • Ensimmäiset autot saapuvat Suomeen kesäkuussa

Erityisesti täyssähköautoja varten kehitetty eTNGA-alustarakenne näyttää kyntensä jo mallisarjan ensimmäisessä markkinoille tulevassa autossa. Järkevä tilankäyttö, avarat sisätilat sekä maukkaat ominaisuudet niin tien päällä kuin sen ulkopuolella paketoidaan terävän kauniiseen muotoiluun. Sähkömoottoreita on etuvetoisissa malleissa yksi ja nelivetoisissa malleissa kaksi, kummallekin akselille omansa.

Kiitos näiden energiatehokkaiden moottorien sekä Toyotan pitkän kokemuksen sähköistettyjen voimalinjojen valmistamisesta, asettuvat nyt julkaistut viralliset kulutus- ja ajokantamatiedot varsin mallikkaiksi. WLTP-syklin mukaiset kulutukset asettuvat etuvetoisilla malleilla varustetasosta riippuen 14,5–16,7 kWh/100 km -välille. Nelivetoisilla malleilla vastaavat lukemat ovat 16,0–17,9 kWh/100 km -välillä.

Nämä kulutuslukemat kääntyvät ajokantamaksi etuvetoisilla malleilla 443–511 kilometrin välille ja nelivetoisilla malleille 416–466 kilometrin välille. Kaikissa bZ4X-malleissa on varustetasosta riippumatta samanlainen korkeajänniteakku, jonka kapasiteetti on 71,4 kWh. Esitetyt arvot koskevat Suomen mallistoa, pieniä eroavaisuuksia ääripäissä voi esiintyä Euroopan markkina-alueella.

Uuden Toyota bZ4X-mallin tukena ovat myös mainiot Toyota Easy -rahoitustuotteet. Näistä esimerkiksi Toyota Easy Yksityisleasing on auton pitkäaikaista vuokraamista ilman omistamisen huolia. Palvelu on suunnattu heille, jotka haluavat uuden auton 2–4 vuodeksi käyttöönsä ennalta sovitulla kuukausierällä, joka sisältää mm. huollot, korjaukset ja kahdet renkaat.

Ensimmäiset autot saapuvat Suomeen kesäkuussa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi