Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Täyssähköisten Volkswagen ID. Buzz ja ID. Buzz Cargo -mallien ennakkomyynti alkoi Suomessa

Volkswagenin täyssähköautojen kysyntä on jatkunut erittäin vahvana Suomessa koko alkuvuoden 2022. Nyt Volkswagen tuo markkinoille ikonisen T1-mallin muotoiluelementtejä hyödyntävät täyssähköautomallit – Volkswagen ID. Buzz ja sen pakettiautoversio Volkswagen ID. Buzz Cargo.

Näiden uusien täyssähköautomallien Suomen ennakkomyyntivalikoimasta löytyy yksi akkukoko ja yksi PRO Business -varustelutaso. Volkswagen ID. Buzz -mallin hinnat alkavat 65 530,00 eurosta (Volkswagen ID. Buzz PRO Business 150 kW (204 hv), akku 77 kWh). Volkswagen ID. Buzz Cargo -pakettiautoversion hinnat alkavat puolestaan 52 550,00 eurosta (Volkswagen ID. Buzz Cargo PRO Business 150 kW (204 hv), akku 77 kWh).

Volkswagen ID. Buzz ja ID. Buzz Cargo -mallit Suomessa

Volkswagenin täyssähköautojen varusteluperiaatteisiin kuuluu erittäin kattava vakiovarustelu. Volkswagen ID. Buzz -mallin vakiovarusteisiin kuuluvat mm. Discover Pro navigointilaite 10” kosketusnäytöllä, langaton App Connect -älypuhelinliitäntä, led-ajo- ja takavalot, lämmitettävä monitoimiohjauspyörä, lämpö- ja äänieristetty tuulilasi, täysautomaattinen 2-alueinen ilmastointilaite Climatronic, avaimeton lukitus Keyless Advanced, 19” kevytmetallivanteet, sähkötoiminen takaluukku Easy Open & Easy Close -toiminnolla sekä ID. Buzz Box liikuteltava keskikonsoli sekä liukuovi sekä vasemmalla että oikealla puolella. Lisäksi mukana tulee julkisiin latauslaitteisiin sopiva Mode 3 (Type 2) -kaapeli.

Lisäksi vakiona ovat mm. seuraavat kuljettajaa avustavat järjestelmät: Travel Assist -järjestelmä parviäly-toiminnolla, mukautuva vakionopeudensäädin ACC ja ympäristönvalvontajärjestelmä Front Assist hätäjarrutustoiminnolla sekä jalankulkija- ja pyöräilijätunnistuksella, liikennemerkkien tunnistus, kaistanvaihtoavustin Side Assist, ympäristön tarkkailujärjestelmä Area View ja peruutuskamera, pysäköintiavustin Park Assist Plus.

Volkswagen ID. Buzz Cargo -malli eroaa hiukan henkilöautoversiosta vakiovarustelun osalta. ID. Buzz Cargossa on mm. valmius navigointitoiminnolle, langaton App Connect -älypuhelinliitäntä, vakionopeudensäädin, korinväriset puskurit, täysautomaattinen 1-alueinen ilmastointilaite Climatronic, kuljettajan istuimen lämmitys, liukuovi oikealla puolella, Servotronic nopeuden mukaan säätyvä ohjaustehostus, täyskorkea väliseinä ikkunalla sekä takaluukku ikkunalla (takapariovet ilman ikkunoita lisävaruste).

ID. Buzzissa värivaihtoehtoina on seitsemän yksivärivaihtoehtoa tai neljä kaksivärivaihtoehtoa sekä useita sisätilojen verhoilupaketteja ja vannevaihtoehtoja. ID. Buzz Cargossa on saatavilla ensi alkuun seitsemän yksiväristä ulkoväriä ja yksi kaksivärivaihtoehto. Sisustan sävy on aina tumma.

Volkswagen ID. Buzz ja ID. Buzz Cargo

Volkswagen ID. Buzz ja ID. Buzz Cargo -mallit valmistetaan Hannoverin tehtaalla ja ne tuotetaan CO2-neutraalisti läpi koko tuotantoketjun ja toimitetaan asiakkaalle hiilineutraalina. Vääjäämättömät päästöt tuotannossa kompensoidaan erilaisten ympäristöprojektien avulla. Sisustuksessa on käytetty sekä vegaanisia (ei-eläinperäisiä) materiaaleja että kierrätysmateriaaleja.

Martin Meiners

Volkswagen ID. Buzz on Volkswagenin ensimmäinen täyssähköinen tila-automalli ja ID. Buzz Cargo puolestaan ensimmäinen täyssähköinen pakettiautomalli, joka on rakennettu MEB-alustarakenteelle. Ennakkomyyntivaiheessa Volkswagen ID. Buzz -mallit on varustettu energiasisällöltään 77 kWh:n akulla (netto). Akku on valmistettu 12 moduulista, jossa kussakin on 24 pussikennoa. Volkswagen turvaa myös akun pitkäikäisyyden ja tarjoaa akulle takuun (vähintään 70 % akun alkuperäisestä kapasiteetista) joko 8 vuoteen tai 160 000 kilometriin saakka.

Volkswagen ID. Buzz -mallien sähkömoottori tuottaa tehoa 150 kW (204 hv) ja maksimivääntö on 310 Nm. Se kiihtyy 0–100 km/h 10,2 sekunnissa ja saavuttaa huippunopeuden 145 km/h. Toimintamatka voi olla jopa 424 kilometriä (WLTP*).

Volkswagen ID. Buzz -malleja voidaan ladata latauslaitteella tai julkisessa vaihtovirtalatauspisteessä 11 kW:n teholla. Tien päällä ID. Buzz -malleja voi ladata pikalatausasemilla maksimissaan jopa 170 kW:n teholla. Tällöin akun latausaste 5 prosentin tasosta 80 prosentin tasoon on saavutettavissa noin 30 minuutissa.

Autojen vetomassa on 1 000 kg (jarruton 750 kg), omapaino on 2 350 kg ja kokonaispaino on 3 000 kg. ID. Buzz Cargo -mallin kantavuus on 650 kg. Molempien mallien kääntöympyrä on noin 11 metriä. ID. Buzz on ennakkomyyntivaiheessa aina viisipaikkainen (2+3 istuinjärjestys) ja ID. Buzz Cargon istuinjärjestys on ohjaamossa 1+2 (lisävaruste 1+1).

ID. Buzz -mallien pituus on 4712 mm, leveys 1980 mm, korkeus 1938 mm ja akseliväli molemmissa malliversioissa on 2 989 mm. Henkilöautoversion tavaratilan koko on 1 121 litraa (takaistuin alas taitettuna 2 205 l). Pakettiautoversion tavaratilan tilavuus on 3,9 m3 (SAE V6) ja tavaratilan pituus 2 208 mm, leveys 1 732 mm sekä korkeus 1 279 mm.

Volkswagen ID. Buzz -mallien innovatiiviset kuljettajaa avustavat järjestelmät ja langattomasti tapahtuvat päivitykset tarjoavat kuljettajille maksimaalista mukavuutta ja parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Travel Assist -järjestelmä hyödyntää parviälyn kautta saatavaa paikkatietoa, jonka ansiosta järjestelmä pystyy helpottamaan ajamista myös tilanteissa, joissa tiemerkinnät ovat huonoja. Uusin ohjelmistosukupolvi mahdollistaa puolestaan langattomat päivitykset ja lisätoimintojen ostamisen verkon kautta.

Uudet Volkswagen ID. Buzz ja ID. Buzz Cargo -mallit saapuvat Suomen Volkswagen-jälleenmyyjille syksyllä 2022 ja asiakastoimitukset alkavat vuonna 2023.

Volkswagen ID. Buzz ja ID. Buzz Cargo -mallien ennakkohinnasto ja lisävarustehinnasto: 

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi