Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Teboilin voiteluaineille alan ainoa Avainlippu-tunnus – kotimainen työ on vastuullisuutta

Teboilin nestemäisille voiteluaineille on myönnetty alan ensimmäisenä kotimaisen työn osuudesta kertova Avainlippu-tunnus. Tunnus kertoo siitä, että Teboil-voiteluaineiden tuotekehitys ja valmistus tapahtuvat Haminassa.

Teboilille kotimainen työ on osa vastuullista toimintatapaa, joka kattaa sekä ympäristövastuun, sosiaalisen vastuun että taloudellisen vastuun. Teboililla on Haminassa töissä 50 ihmistä ja muualla Teboil-verkostossa yhteensä noin 250.

”Olemme ylpeitä tekemästämme pitkäjänteisestä tuotekehityksestä ja valmistuksesta, jota on tehty Haminassa sijaitsevassa voiteluainetehtaassa vuodesta 1992. Suomessa olemme valmistaneet voiteluaineita kuitenkin jo vuodesta 1963, jolloin voiteluainetuotanto silloisessa tehtaassa Helsingin Herttoniemessä sai alkunsa. Suomalainen työ on meille arvo, ja merkki osaamisesta ja vastuullisuudesta. Niin käyttämissämme palveluissa kuin materiaalihankinnoissakin pyrimme ohjaamaan hankintamme ensisijaisesti kotimaisiin kumppaneihin”, toteaa voiteluaineyksikön varajohtaja Juha-Pekka Riihimäki

Avainlippu-tunnus myönnettiin nestemäisille voiteluaineille, joihin kuuluvat muun muassa kaikki Teboilin moottori-, vaihteisto- ja hydrauliikkaöljyt. Näitä ovat muun muassa Teboil Hydraulic Oil S -sarja, Super HPD- sekä Super XLD -sarjan raskaan kaluston moottoriöljyt sekä kevyen kaluston Diamond-moottoriöljyt.

”Teboil satsaa jatkuvasti vastuullisuutensa kehittämiseen. Ympäristöasioiden kehittämisestä tuorein esimerkki on pakkausuudistus, jossa Teboil toi markkinoille korjaamokäyttöön tarkoitetut pahvista valmistetut hanapakkaukset. Nämä pakkaukset vähentävät muovimateriaalien tarvetta jopa 90 prosenttia perinteisiin pakkauksiin verrattuna. Ympäristöystävällisyyden kehittäminen on isolle yleisölle näkyvin puoli vastuullisuudestamme, muun muassa Green+ -dieseliä on saatavilla jo 36 D -automaattiasemalla ammattiliikenneasiakkaillemme. Alkuvuodesta 2022 luvassa on lisää vastuullisia pakkausuutisia sekä green+ -verkoston laajentumisesta”, lupaa markkinointi- ja viestintäjohtaja Toni Flyckt.

Turvallisuus ja ennaltaehkäisy ovat osa vastuullisuutta

Teboilille vastuullisuus on myös turvallisuuteen panostamista jatkuvasti päivittäisessä työssä. Teboililla on yli 400 asemaa, joilla tehdään jatkuvaa riskiarviointia, joka on tärkeää ennaltaehkäisevää vastuullisuustyötä.

”Meille ei ole olemassa ”pikkuasioita” ympäristö- ja turvallisuusasioihin liittyen, vaan kaikki asiat ovat tärkeitä, koska pienestä asiasta voi tulla suuri vahinko”, Flyckt sanoo. 

Avainlippu-merkin myöntää Suomalaisen Työn Liitto, joka on vuonna 1912 perustettu puolueeton, työmarkkinajärjestöistä riippumaton ja voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka omistavat sen jäsenet. Avainlippu-merkki myönnetään Suomessa valmistetuille tuotteille tai tuotetuille palveluille.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi