Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

TIER Mobility ostaa mikroliikkuvuusoperaattori Spinin ja liittyy Pohjois-Amerikan markkinoille

TIER Mobility, Euroopan johtava yhteiskäyttöisten mikroliikkuvuuspalveluiden tarjoaja, ilmoitti tänään hankkivansa Fordin omistaman yhteiskäyttöisten sähköpyörien ja -potkulautojen operaattori Spinin ja liittyvänsä Pohjois-Amerikan markkinoille.

Kuva: TIER Mobility

Hankittuaan hiljattain nextbiken, Euroopan johtavan yhteiskäyttöpyöriä tarjoavan yrityksen, TIER toimii jo yli 410 kaupungissa ja omistaa 250 000 kulkuneuvoa. Spinin ja sen 50 000 kulkuneuvon ostamisen myötä TIERin maailmanlaajuinen jalanjälki kasvaa yli 520 kaupunkiin ja yhteisöön 21 maassa ja kulkuneuvokanta 300 000 kulkuneuvoon, mikä tekee yrityksestä maailman suurimman multimodaalisen mikroliikkuvuusoperaattorin. Spinin johtava tuotemerkki, tiimi ja kumppanuuskeskeinen lähestymistapa jatkavat toimintaansa Pohjois-Amerikassa erillisenä yksikkönä ja siirtävät liiketoimintansa Yhdistyneessä kuningaskunnassa myöhemmin TIERille.

Spinillä on vahvoja kumppanuuksia kaupunkien kanssa Pohjois-Amerikassa, ja se on panostanut kaupunkikeskeiseen innovaatioon ja uraauurtaviin lähestymistapoihin latausinfrastruktuurin rakentamiseksi. TIER omaa alan johtavia turvallisuusominaisuuksia, kestävyysstandardeja ja uraauurtavia innovaatioita, kuten sen omistama TIER Energy Network ja vaihdettava akkuteknologia. Hankinta tuo yhteen kaksi kansainvälistä toimijaa luoden maailman tehokkaimman ja kaupunkikeskeisen yhteiskäyttöisten mikroliikkuvuuspalveluiden tarjoajan.

Yritykset ovat sitoutuneet olemaan kaupungeille paras mahdollinen kumppani rakentaen samalla turvallisimman, oikeudenmukaisimman ja kestävimmän liikkuvuusratkaisun. Yhdessä TIER ja Spin jatkavat uusien standardien kehittämisen edelläkävijöinä rakentaen yhteisöjen ja kaupunkien luottoa sähköpotkulautoihin teknologialla, joka tarjoaa lautojen käyttäjille, jalankulkijoille ja muille teiden käyttäjille turvallisen kokemuksen Atlantin molemmin puolin. Spinin kulkuneuvokantaan investoiminen ja sen modernisoiminen 100-prosenttisesti vaihdettavilla akuilla tulee olemaan yksi monista tulevista virstanpylväistä matkalla kohti ympäristön kannalta kestävämpää ja tehokkaampaa mikroliikkuvuuden alaa.

Lawrence Leuschner, TIER Mobilityn toimitusjohtaja ja yksi yrityksen perustajista, sanoi: ”Spinin hankinta ja Pohjois-Amerikan markkinoille pääsy ovat merkittäviä virstanpylväitä tavoitteellemme muuttaa liikkuvuutta pysyvästi (Change Mobility for Good). Olemme nyt maailman suurin mikroliikkuvuustoimija, ja kokomme ja laajuutemme riittää muuttamaan urbaania liikkumista positiiviseen suuntaan ja kannustamaan yhä useampaa ihmistä vaihtamaan autonsa matalapäästöisempään kulkuneuvoon. Odotan innolla, että pääsen työskentelemään Spin-tiimin kanssa toteuttaaksemme yhteisen visiomme maailmaa muuttavista mikroliikkuvuuspalveluista ja edistääksemme missiotamme Atlantin molemmin puolin.” 

Ben Bear, Spinin toimitusjohtaja, sanoi: ”TIERillä ja Spinillä on sama perusnäkemys siitä, kuinka maailmanluokan mikroliikkuvuuspalveluita voidaan tarjota kaupungeille ja käyttäjille. Molemmat yritykset uskovat kumppanuuskeskeiseen lähestymistapaan, työskentelyyn työntekijöiden kanssa alihankkijoiden sijaan ja kestävien, oikeudenmukaisten ja turvallisten mikroliikkuvuuspalveluiden tarjoamiseen ihmisten kannustamiseksi autoista luopumiseen. Emme malta odottaa Spin-liikkeen laajentamista Pohjois-Amerikassa osana TIER-perhettä. Yhdessä meistä tulee kaupunkien ja käyttäjien ykkösvalinta ympäri maailmaa.”

Franck Louis-Victor Ford Motor Companyn New Businesses Platform -tiimistä sanoi: ”Olemme ylpeitä siitä, että Spinistä on tullut luotettu mikroliikkuvuuskumppani kaupungeissa eri puolilla Pohjois-Amerikkaa ja Yhdistynyttä kuningaskuntaa. Uskomme, että Spinin ja TIERin välillä on mahtavaa synergiaa ja että uusi aikakausi tulee tarjoamaan skaalaa, jota vaaditaan mikroliikkuvuuden sektorilla, missä kilpailu on kovaa. Pysymme mukana TIERin strategisina sijoittajina, ja odotamme innolla heidän kasvunsa jatkumista.”

Spinin ostaminen on TIERin viimeisin merkittävä siirto sen jälkeen, kun yritys hankki Italian markkinajohtaja Wind Mobilityn ja Euroopan johtavan yhteiskäyttöpyörien tarjoaja nextbiken vuonna 2021. Lokakuussa 2021 TIER ilmoitti 200 miljoonan dollarin arvoisen D-sarjan rahoituskierroksensa ensimmäisestä sulkeutumisesta vahvistaen paikkansa Euroopan parhaiten rahoitettuna mikroliikkuvuusyrityksenä. Tähän mennessä TIER on hankkinut pääomaa ja velkaa yhteensä 660 miljoonan dollarin arvosta.

Spin kävi hiljattain läpi rakenneuudistuksen keskittääkseen 100 prosenttia markkinoistaan suppeille ja yhden toimittajan markkinoille, missä kaupungit ja kampusten toimihenkilöt valitsevat kumppaneita kilpailutusprosessin kautta. Yrityksen markkinaportfolio on muuttunut 35 prosenttisesti rajallisten toimittajien markkinoihin keskittyneestä yli 75 prosenttisesti rajallisten toimittajien markkinoihin keskittyneeksi viimeisten kahden vuoden aikana. Markkinat, joilla Spin päätti jatkaa toimintaansa, olivat kaikki EBITDA-positiivisia viimeisten 12 kuukauden aikana. Tämä lähestymistapa on linjassa TIERin pyrkimyksen kanssa rakentaa sekä ympäristön että talouden kannalta kestävää liiketoimintaa. 

Ostohintaa ja liiketoimen muita rahallisia yksityiskohtia ei tulla julkaisemaan.​

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi