Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Uudistunut Renault Captur -Lisää voimalinjoja ja uudet varustetasot

Vuonna 2023 Renault Captur antaa asiakkaalle enemmän valinnanvaraa. Perusmallin bensiinimoottorin rinnalla ovat nyt kevythybridi-, hybridi- ja lataushybridiversiot eli kolme voimalinjan sähköistämisen tasoa. Samalla varustetasot on yhtenäistetty Megane E-Tech electric -sähköauton kanssa. Uuden vuosikerran Renault Captureiden hinnat lähtevät TCe 90 Equilibren 23 990 eurosta.

Renault Captur 2023

Captur on Renaultille todella tärkeä malli. Tänä vuonna ensimmäisten kymmenen kuukauden jälkeen se on eniten myyty Renault Euroopassa yli 110 000 kappaleen rekisteröinneillä niukasti ennen Clioa. Myös Suomessa Captur on Renaultin suosituin malli, toiseksi suosituin malli meillä on uusi Arkana.

Neljä voimalinjaa

Kaikissa vuosimallin 2023 Renault Captureissa, kuten muissakin merkin henkilöautoissa, on vähintään Stop & Start eli automaattinen moottorin sammutus- ja käynnistysjärjestelmä. Capturin hinnat alkaen versiossa on TCe 90 -moottori. Perusmalli on samalla ainoa käsivalintaisella vaihteistolla varustettu Captur, sillä kaikki muut sähköistetyllä voimalinjalla varustetut Capturit ovat automaattivaihteisia.

Seuraavalla askelmalla ovat Captur TCe 140 EDC7-automaatit. Niissä on mikrohybridijärjestelmä, jonka erillinen 12 voltin litiumioniakku antaa voimaa hihnakäyttöiselle käynnistysgeneraattorille. Sähköä käytetään bensiinimoottorin apuna muun muassa kiihdytyksissä ja jarrutusenergiaa käytetään ajoakun lataamiseen.

Vuosimallin 2023 myötä Captur-valikoima kasvaa uudella E-Tech 145 hybridillä, joka on ollut tähän saakka saatavissa Clioon ja Arkanaan. Siinä on taloudellisen bensiinimoottorin rinnalla kaksi sähkömoottoria. Arkanan tapaan myös Captur lähtee tällä voimalinjalla varustettuna liikkeelle aina äänettömästi sähkön voimalla. Sähköä käytetään runsaasti ajon aikana, mikä vähentää melua, kulutusta ja päästöjä. Liikkuminen on erittäin miellyttävää ja E-Tech hybridin edut ovat parhaimmillaan kaupunkiajossa.

Yhdistetty kulutus on Captur E-Tech 145 Equilibressä ainoastaan 4,6 l/100 km ja Technossa 4,7 l/100 km. Vastaavat hiilidioksidipäästöt ovat alhaiset 105 ja 107 g/km.

Mallisarjan huipulla jatkaa lataushybridi Captur E-Tech plug-in hybrid 160, jonka virallinen painotettu kulutus on lähes olematon 1,4 l/100 km ja hiilidioksidipäästö vain 31 g/km. Jatkossa lataushybridi-Captur tuodaan Suomeen aina paremmalla Techno-varustetasolla.

Uudet varustetasot

Vuonna 2023 Captureissa siirrytään käyttämään varustetasoista samoja nimiä kuin Megane E-Tech electric -sähköautossa. Aiemman Zenin korvaa Equilibre- ja Intensin tilalle tulee Techno-varustetaso.

Varustetasojen sisällöissä ei ole tapahtunut suuria muutoksia, sillä ne olivat jo aiemmin varsin kattavia. Capturissa on aina vakiona muun muassa lediajovalot, etäisyysvaroitin, kaista-avustin, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, automaatti-ilmastointi, älyavainkortti ja takapenkin pituussuuntainen säätö. Uutena varusteena myöhemmin saataville tulee  älypuhelimen langaton peilaus Easy Link -multimediajärjestelmään.

Enemmän ylellisyyttä kaipaaville on tarjolla Techno-varustetaso, joka on lataushybridissä ainoa vaihtoehto. Ulkoa sen tunnistaa 18-tuumaisista kevytmetallivanteista ja tummennetuista takaikkunoista. Kuljettajan avuksi tulevat jo Equilibressä olevan takapysäköintitutkan lisäksi etupysäköintitutka ja peruutuskamera, sekä paikallaanpitoavustin. Kuljettajan edessä on 7-tuumainen digitaalimittaristo (Captur E-Tech plug-in hybrid 10-tuumainen) ja tieto-viihdejärjestelmään kuuluu myös navigointi. Multi-Sense -järjestelmällä auton ominaisuuksia ja toimintoja, kuten tunnelmavalaistusta, voi säätää monipuolisesti.

Hinnat alkaen 23 990 euroa

Renault Capturin hinnat alkavat TCe 90 Equilibren 23 990 eurosta. Kevythybridi Captur TCe 140 EDC-7 Automaatin hinta on Equilibre-varustein 27 990 euroa ja Techno-varustein 30 590 euroa. Uuden Captur E-Tech 145 -täyshybridin hinta Equilibre-varustein on 30 590 euroa ja Techno-varustein 32 590 euroa. Lataushybridi Captur E-Tech plug-in hybrid 160 Techno maksaa 37 990 euroa.  

Katso Renault Captur -hinnasto

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi