Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Täysin uusi Hyundai KONA Electric sai kilpailukykyiset hinnat – edullisin malli alkaen 39 990 euroa

Hyundain täysin uusi, futuristinen Kona-malli on suunniteltu alusta alkaen täyssähköauto edellä. Toisen sukupolven Hyundai Kona tarjoaa yhden B-SUV-segmentin kattavimmista ja tilavimmista tuotepaketeista. Valittavissa on normaalin ja pitkän toimintamatkan akustolla varustettu täyssähköinen malli (EV) sekä hybridimalli (HEV). Täysin uusi Kona Electric on täynnä uusinta teknologiaa ja mukavuusominaisuuksia.

Malliston hinnat alkavat 39 990 eurosta (Comfort 48,4 kWh 156 hv). Malliston parhaiten varusteltu isomman akkupaketin versio Premium 65,4 kWh 217 hv kilpailukykyinen hinta alkaa 49 990 eurosta. Sekä Hybrid- että Electric-versiot ovat koeajettavissa jälleenmyyjillä lokakuun aikana.

Jyhkeän ja rohkean muotoilunsa ja suurennettujen mittojensa ansiosta täysin uusi Kona soveltuu aiempaa paremmin esimerkiksi perheiden ja aktiiviharrastajien käyttöön. Konan ulkomitat ovat kasvaneet, ja se tarjoaa aivan uutta teknologiaa ja mukavuusominaisuuksia, kuten digitaalisen Digital Key 2 -avaimen, kattavan OTA-päivitettävyyden (Over-the-Air), kaksi 12,3-tuumaista panoraamanäyttöä ja uuden sukupolven digitaalisen Connected Car Navigation Cockpit -järjestelmän (ccNC).

Taloudellisuudestaan tunnettu sähkö-Kona tarjoaa jatkossa aiempaakin pidemmän toimintamatkan. Akustokoot kasvavat siten, että normaali akustokoko on 48,4 kWh ja pidemmän toimintamatkan 65,4 kWh. Normaalin toimintamatkan akkupaketti tarjoaa moneen käyttöön riittävän 377 kilometrin toimintamatkan, suurempi akkupaketti puolestaan kiitettävät 514 kilometriä (WLTP, AER).

Siinä on myös sähkö-Konalle suunniteltuja ominaisuuksia, kuten 27 litran etutavaratila ”frunk”, virran ulosotto V2L (Vehicle-to-Load) sekä auton sisä- että ulkopuolella, tuulilasiheijastusnäyttö HUD (Head-up Display), i-PEDAL-ajotila, latausluukun lämmitystoiminto sekä mahdollisuus akuston esilämmitykseen navigointijärjestelmällä, manuaalisesti valittuna tai Bluelink-palvelusta aktivoituna.

Edellisen sukupolven Konaan verrattuna uudella mallilla on merkittävästi suuremmat mitat. Sähkö-Konan pituus on 4 355 mm, mikä on 175 mm enemmän kuin ensimmäisen sukupolven Kona Electricissä, ja sen akseliväli on 2 660 mm, mikä on aiempaa 60 mm pidempi. Auton leveys on 1 825 mm eli 25 mm leveämpi ja korkeus 20 mm korkeampi eli 1 575 mm. Tavaratila on kasvanut lähes 30 prosentilla 466-litraiseksi. Takamatkustajille on 77 mm aiempaa enemmän jalkatilaa.

Uusi Kona Electric on Plug & Charge -yhteensopiva, eli auton tunnistus ja lataus tapahtuu heti latauskaapelin kytkemisen yhteydessä ilman erillistä tunnistautumista latauslaitteella. Plug & Charge -toiminto on tällä hetkellä Suomessa käytettävissä IONITY-suurteholatausasemilla osana Charge myHyundai -latauspalvelua.

Hyundai Kona Electricin mallistossa on lanseerausvaiheessa kolme varustetasoa, Comfort, Style ja Premium, joista jo Comfort-varustetaso on kattavasti varusteltu. Malliston hinnat alkavat 39 990 eurosta (Comfort 48,4 kWh 156 hv). Malliston parhaiten varusteltu isomman akkupaketin versio Premium 65,4 kWh 217 hv kilpailukykyinen hinta alkaa 49 990 eurosta. Sekä Hybrid- että Electric-versiot ovat koeajettavissa jälleenmyyjillä lokakuun aikana.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi