Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Viking Linen Turku–Maarianhamina–Tukholma-reitillä ennätysten kesä – uusi Viking Glory innosti myös nuoret aikuiset risteilemään

Uusi Viking Glory houkutteli entistä enemmän nuoria aikuisia merilomalle, ja Viking Linen upean kesän kruunasi Turku–Maarianhamina–Tukholma-reitin kaikkien aikojen matkustajaennätys.

Viking Grace

Kun Viking Glory aloitti maaliskuussa liikennöinnin Turku–Maarianhamina–Tukholma-reitillä, Viking Linella ennustettiin uuden laivan tuovan uutta imua koko Turun-linjalle sekä kasvattavan kiinnostusta Turkua, Ahvenanmaata ja Tukholmaa kohtaan. Ennuste osoittautui paikkansapitäväksi, kun kesä–elokuussa Viking Glorylla ja Viking Gracella seilasi yhteensä yli 740 000 matkustajaa. Kaikkien Viking Linen laivojen yhteenlaskettu matkustajamäärä kolmen kesäkuukauden aikana oli lähes kaksi miljoonaa. 

”Olemme iloisia ja kiitollisia siitä, että asiakkaat ovat palanneet laivoillemme kahden vaikean pandemiavuoden jälkeen ja kesästä tuli näin erinomainen. Ilmastoystävälliset aluksemme Viking Glory ja Viking Grace tarjoavat ylivoimaisen kokemuksen Turku–Maarianhamina–Tukholma-reitillä, mikä näkyi reitin kaikkien aikojen matkustajaennätyksenä ja yli 65 prosentin markkinaosuutena. Viking Glorylla on liikennöinnin aloittamisen jälkeen matkustanut tai varannut matkansa jo yli 700 000 ihmistä, mistä saamme olla erittäin tyytyväisiä”, Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström kertoo.

Viking Glory edustaa uudenlaista matkustuskonseptia, jossa korostuvat vahvasti hyvinvointi ja matkustajien mahdollisuus muokata matkasta omannäköisensä. Viking Linen perinteisten kohderyhmien lisäksi Viking Glory on houkutellut risteilylle entistä enemmän nuoria aikuisia, joista monet ensimmäistä kertaa.

”Uuden aluksen uutuusarvon lisäksi nuoria aikuisia ovat houkutelleet upeat ulkokannet, hyvä ruoka sekä span ylelliset hemmotteluhoidot ja hieronnat, jotka ovat olleet monilla lähdöillä täyteen buukattuja”, Viking Linen markkinointijohtaja Ninna Suominen sanoo.

Viking Cinderellan ja Gabriellan erikoisristeilyt muun muassa Visbyhyn, Bornholmiin, Ystadiin ja Ruotsin Korkearannikolle olivat tänäkin kesänä suosittuja ja monet lähdöt täyteen varattuja. Matkustus myös Helsingin ja Tukholman välillä on vilkastunut pandemian jälkeen, ja kiinnostus maidemme pääkaupunkeihin on lisääntynyt.

”Olemme iloisia siitä, että maidemme välinen liikenne on elpymässä mutta että kiinnostus myös uusia matkakohteita, kuten Visbytä kohtaan on säilynyt. Suomalaiset ovat löytäneet Tukholman uudelleen, ja ruotsalaiset ovat palanneet Helsinkiin ja Turkuun. Pandemian aikana suomalaiset matkustivat paljon Ahvenanmaalle, ja tänä kesänä sinne ovat päässeet palaamaan myös ruotsalaiset matkailijat”, Viking Linen markkinointijohtaja Ninna Suominen kertoo.

Risteilymatkustajien suosikkikohteet kesällä 2022

1. Ahvenanmaa

Pandemian aikana kiinnostus Ahvenanmaata kasvoi Suomen markkinoilla, ja sama trendi jatkui kesällä, kun ruotsalaisetkin pääsivät matkailemaan sinne rajoituksitta. Ahvenanmaalla vietettiin kesällä itsehallinnon 100-vuotisjuhlaa lukuisien konserttien ja tapahtumien merkeissä.

2. Tukholma

Koronavuosien jälkeen Tukholma on jälleen yllättänyt suomalaiset viehätysvoimallaan. Kaupunki tarjoaa matkailijoille paljon uutta nähtävää ja koettavaa sekä päivämatkoilla että pidemmillä matkoilla hotelliyöpymisineen. Tukholmaan ei koskaan kyllästy.

3. Turku

Turku kiinnostaa matkakohteena niin suomalaisia kuin ruotsalaisiakin. Moni matkaa Suomen vanhimpaan kaupunkiin ja yhdistää kaupunkilomaan myös risteilyn. Turun ravintola- ja viihdetarjonta on kehittynyt viime vuosina huimasti.

4. Helsinki

Helsingissä yhdistyvät täydellisesti upea pääkaupunki, luontoelämykset ja saaristo. Kaupunki tarjoaa maailmankuulua arkkitehtuuria ja designia, historian siipien havinaa, herkullista ruokaa ja suomalaisia designostoksia. Helsinki tarjoaa jokaiselle jotakin.

5. Visby

Viking Line teki tänä kesänä useita risteilyjä kauniiseen Gotlantiin sekä Suomesta että Ruotsista. Matkalla Visbyn hansakaupunkiin matkailijat saivat nauttia saaristosta, herkullisesta ruoasta ja viihteestä. Perillä he saivat tutustua kaupungin tarjontaan joko itsenäisesti tai opastetuilla kierroksilla.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi