Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Volkswagen jatkaa täyssähköautojen markkinajohtajana Suomessa

Hankalista maailmanlaajuisista toimitusolosuhteista huolimatta Volkswagenin täyssähköautojen suosio ei näytä hiipumisen merkkejä Suomessa. Tammi–lokakuussa 2022 Volkswagenin täyssähköautoja on mennyt rekisteriin yhteensä 1 433 kappaletta, joka vastaa 12,9 % markkinaosuutta. Tällä osuudella Volkswagen jatkaa selkeänä markkinajohtaja Suomen täyssähköautomarkkinalla.

Volkswagen ID.5
  • Volkswagenin täyssähköautoja rekisteröity tänä vuonna yli 1 400 kappaletta
  • Volkswagen on täyssähköautojen markkinajohtaja Suomessa ja sen osuus täyssähköautorekisteröinneistä tammi-lokakuussa oli 12,9 %
  • Volkswagen ID. Buzz -mallit ovat saapuneet jälleenmyyjille
  • Volkswagenin täyssähköautojen maailmanlaajuiset toimitukset kasvussa

Kaiken kaikkiaan Volkswagen-henkilöautoja on rekisteröity tänä vuonna 6 012 kpl ja niistä täyssähköautojen osuus on 24 %. Volkswagenin täyssähköautomallistossa suosituin on edelleen SUV-malli Volkswagen ID.4. 689 kappaleella ja toista sijaa mallikohtaisessa tilastossa pitää ID.5 375 kappaleella. Volkswagenin muita täyssähköautoja on rekisteröity tammi-lokakuun aikana seuraavasti: ID.3 267 kpl ja e-up! 72 kpl sekä ID. Buzz -malleja 30 kpl.

”Volkswagenin täyssähköautomallisto pitää pintansa vaikeasta toimitustilanteesta huolimatta ja täyssähköautojen osalta toimituksissa tulee olemaan edelleen viivästyksiä. Toisaalta esimerkiksi nyt tilattavia ns. ID.5 FastLane perusvarusteisia malleja saa hyvinkin nopeasti noin 4-5 kuukauden toimitusajalla ja sen lisäksi meillä on pieni erä saatavissa vielä tämän vuoden toimituksiin. Täyssähköauton käyttövoimakustannukset ovatkin edelleen merkittävästi edullisempia verrattuna vastaavaan polttomoottoriautoon, korkeammasta sähkön hinnasta huolimatta, ja esim. 20 000 km:n ajosuoritteella se voi olla jopa yli 2 000 euroa vuodessa”, kertoo K-Auton Volkswagen-henkilöautoista vastaava johtaja Tommi Iiskonmäki.

Volkswagen on tuonut markkinoille myös uudet Volkswagen ID. Buzz ja ID. Buzz Cargo -mallit. Nämä Volkswagen Hyötyautojen tehtaalla Hannoverissa valmistettavat mallit ovat nyt saapuneet Suomen Volkswagen-jälleenmyyjille ja ensimmäiset asiakastoimitukset alkavat alkuvuodesta 2023. Uusi täyssähköinen Volkswagen ID. Buzz osallistuu myös Vuoden Auto Suomessa 2023 -kilpailuun, jossa tänä vuonna halutusta tittelistä kisaa 30 uutta automallia.

Volkswagen-henkilöautojen täyssähköautomallien maailmanlaajuiset toimitukset kasvussa

Volkswagen-henkilöautojen tulos ja toimitustilanne on pysynyt hyvällä tasolla vaikeista markkinaolosuhteista huolimatta. Kolmannella kvartaalilla heinä-syyskuussa Volkswagen toimitti maailmanlaajuisesti asiakkailleen 1,26 miljoonaa autoa, mikä on 15,3 % enemmän kuin edellisenä vuonna samalla aikajaksolla. Vuoden 2022 ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana Volkswagen-henkilöautot toimitti 3,3 miljoonaa autoa, joista 207 200 kpl oli täyssähköautoja (+23,5 %). Volkswagen ID.4 ja ID.5 mallien yhteenlaskettu osuus oli 122 600 kpl.

Volkswagen-henkilöautojen maailmanlaajuinen tilauskanta pysyy erittäin korkeana ja tällä hetkellä esimerkiksi pelkästään Euroopassa se on 700 000 autoa kaikki voimalinjat yhteenlaskettuna. Volkswagen pyrkii kaikin tavoin lyhentämään toimitusaikoja, jotta autot saadaan toimitettua asiakkaille.

”Vahva kvartaalituloksemme osoittaa, että olemme oikealla tiellä vaikeista toimintaolosuhteista huolimatta. Ylläpidämme tahtia niin malliemme näkyvyyden kuin merkittävyyden kannalta. Kiihdytämme täyssähköisen mallistomme laajentamista ja tuomme vuoteen 2026 mennessä markkinoille kymmenen uutta mallia ja samalla yksinkertaistamme tuotevalikoimaa”, sanoo Volkswagen-henkilöautoista vastaava johtaja Thomas Schäfer.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi