Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

VR:n idän tavaraliikenteeseen liittyvät muutosneuvottelut päätökseen

VR Transpointin idän tavaraliikenteen lopettamiseen liittyvät muutosneuvottelut ovat päättyneet. Ratkaisuja on haettu keväästä lähtien henkilöstön kanssa tiiviissä yhteistyössä. Muutosneuvottelujen tavoitteena on ollut turvata työpaikat ja työtä on pyritty tarjoamaan niiden paikkakuntien työntekijöille, joissa työt ovat vähenemässä tai loppumassa.

Muutosneuvottelujen lähtökohtana on ollut etsiä yhdessä henkilöstön kanssa kiireettä eri vaihtoehtoja idänliikenteen alasajon aiheuttamaan tilanteeseen.

Tilanne on haasteellinen meille kaikille, kun tulevaisuutta on vaikea ennustaa. Tavoitteena on ollut turvata niin monta työpaikkaa kuin mahdollista ja neuvotteluissa on kartoitettu kaikki vaihtoehdot, esimerkiksi mahdolliset uudet työtehtävät, eläköitymiset ja siirrot eri paikkakunnille. Tosiasia kuitenkin on, että vääjäämättä tarjolla oleva työ vähenee tai loppuu tietyillä paikkakunnilla idän tavaraliikenteen loppumisen myötä. Uutta työtä on pyritty tarjoamaan niiden paikkakuntien työntekijöille, joissa työt ovat vähenemässä tai loppumassa, mutta valitettavasti sopeuttamistoimilta ei pystytä kokonaan välttymään”, VR Groupin henkilöstöjohtaja Laura Ansaharju kertoo.

VR Transpointin toimipisteet Vainikkalassa, Niiralassa, Imatrankoskella ja Vartiuksessa suljetaan. Näiden lisäksi tiettyjä toimintoja järjestellään uudelleen ja joitakin idänliikenteeseen liittyviä tehtäviä lakkaa. Muutosneuvottelujen piirissä oli VR Transpointin ja junaliikennöinnin henkilöstöä, yhteensä vajaa 2 000 henkilöä. Sopeuttamistarve koskee noin 70 henkilöä. Muutokset toteutetaan tämän vuoden loppuun mennessä, jolloin myös VR Transpointin idänliikenne viimeistään loppuu.

VR Group toteuttaa vastuullista henkilöstöpolitiikkaa. Konsernissa on käytössä muutosturva, jolla tuetaan henkilöstöä esimerkiksi edistämällä työllistymistä ja työntekijän hyvinvointia muutoksessa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi