Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Wärtsilä tukee Viking Linen uuden lippulaivan kestäviä toimintoja huoltosopimuksella

Teknologiayhtiö Wärtsilä tulee kolmivuotisella sopimuksella teknisesti hallinnoimaan Viking Linen uuden lippulaivan Viking Gloryn useiden laitteistojen kunnossapitoa. Sopimus allekirjoitettiin joulukuussa 2021.

Viking Gloryn ensimmäiset kaupalliset matkat alkavat tällä viikolla. Aluksella on käytössä alan kehittyneintä teknologiaa, joka on suunniteltu päästöjen ja ilmastovaikutusten minimoimiseen. Uusi sopimus kattaa Wärtsilän toimittamista laitteistoista LNG:tä käyttävät Wärtsilä 31DF -monipolttoainemoottorit, LNGPac-järjestelmät polttoaineen varastointia ja syöttöä varten sekä keulapotkurit.  

Technical Management Agreement (TMA) kattaa yllä mainittujen Wärtsilän laitteiden huolto- ja kunnossapidon suunnittelun sekä teknisen tuen tarvittaessa myös etäyhteyksiä käyttäen. Mukana on myös Wärtsilä Expert Insight, joka antaa erinomaisen kuvan moottorin kunnosta, mahdollistaen edistyneen diagnosoinnin sekä suorituskyvyn ja päästöjen reaaliaikaisen optimoinnin. 

”Viking Glory on ilmastoviisaan teknologian lippulaiva, jossa kiteytyy tavoitteemme olla vastuullisen merenkulun edelläkävijä”, sanoo Jan Hanses, Viking Linen toimitusjohtaja. ”Wärtsilän tekninen tuki ja teknologiat auttavat meitä saavuttamaan visiomme.” 

”Wärtsilä on iloinen voidessaan jatkaa yhteistyötä Viking Linen kanssa heidän uudella aluksellaan”, kertoo Henrik Wilhelms, Director, Agreement Sales, Wärtsilä Marine Power. ”Päästöjen minimoimiseksi suunniteltu alus on vasta alkua: onnistunut huolto ja tekninen tuki tarvitaan, jotta laitteet ja alus pysyvät huipputehoisina ja mahdollisimman pieni hiilijalanjälki toteutuu myös tulevaisuudessa. Yhteistyöllä varmistamme, että Viking Line pystyy pitämään lupauksensa.” 

Wärtsilän yhteistyö Viking Glory –aluksen huollossa on jatkoa Wärtsilän pitkäaikaiselle optimoidulle huoltosopimukselle Viking Grace –aluksella. Viking Grace on myös erittäin ympäristöystävällinen alus, joka aloitti liikennöinnin kymmenen vuotta sitten. Vaikka Viking Grace on hieman pienempi – 218 metriä 222 metrin sijaan ja 32 metriä leveä 35 metrin sijaan – käyttää Viking Glory 10 % vähemmän polttoainetta uuden, vieläkin edistyneemmän teknologian ansiosta. 

Optimised Maintenance – and Technical Management -sopimukset ovat Wärtsilä Lifecycle Agreements -tuoteperheen tukipilareita. Sopimukset auttavat varmistamaan kustannustehokkaan ja päästörajoitusten mukaisen toiminnan asiakkaiden alusten koko elinkaaren ajan. 

Wärtsilä on toimittanut Viking Glorylle myös Aquarius UV -painolastiveden käsittelyjärjestelmän, integroidun Nacos Platinum -navigointijärjestelmän sekä dynaamisen paikannusjärjestelmän. 

Viking Glory aloittaa liikennöinnin Turun ja Ruotsin Tukholman välillä maaliskuussa 2022. 

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi