Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Audi testaa Q6 e-tron -prototyypin sarjatuotantoon tähtäävää versiota Lapissa

Lähellä sarjatuotantoversiota oleva Audi Q6 e-tron on vain alku Audin historian suurimmalle mallistouudistukselle. Audi esittelee yli 20 uutta mallia vuoteen 2025 mennessä – yli kymmenen näistä on täyssähköautomalleja. Tuleva Q6 e-tron -mallisarja merkitsee sähköisen liikkumisen alkua Ingolstadtin pääkonttorissa. Akkujen oma kokoonpanolaitos vahvistaa Audin sitoutumista sähköiseen liikkumiseen.

Mutkia ja kaarteita kylmässä: Audi testaa parhaillaan lähellä sarjatuotantoversiota olevaa Q6 e-tronin prototyyppiä pohjoisessa Euroopassa tiukkojen turvasäännösten alaisuudessa. Tuleva mallisarja on ensimmäinen, joka perustuu uudelle PPE-alustarakenteelle (Premium Platform Electric). Täyssähköisen mallisarjan 800-voltin sähköjärjestelmä, suorituskykyiset ja taloudelliset sähkömoottorit, innovatiivinen akun- ja latauksen hallintajärjestelmä, sekä uudelleen suunniteltu elektroniikka-arkkitehtuuri – lähellä sarjatuotantoversiota oleva Q6 e-tronin prototyyppi merkitsee seuraavaa suurta askelta kohti koko Audi-malliston sähköistymistä ja digitalisaatiota. 

Tuleva Q6 e-tron -mallisarja, joka tulee saataville SUV- ja Sportback-versioina, edustaa vastuullista tuotantoa, Ingolstadtin tehtaan työntekijöiden kouluttamista, ja yrityksen sähköistä tulevaisuutta. Audi muuntautuu yhä kiihtyvällä vauhdilla johtavaksi premium-luokan liitettävyyspalveluiden ja täyssähköisen liikkumisen tarjoajaksi. Ja tekee sen vahvan taloudellisen tilanteen pohjustamana: Audi Groupin vuoden 2022 tulos oli ennätyksellinen.

“Meidän Vorsprung 2030 -strategiamme antaa oikeat vastaukset, myös haastavissa kriisitilanteissa. Panostamme täysin kestävään kehityksen ja edistämme  järjestelmällisesti tuotteidemme digitalisaatiota ja sähköistymistä”, sanoo Audi AG:n toimitusjohtaja Markus Duesmann.  

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi