Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Carunan alueen top 10 aurinkosähkökunnat on julkaistu – Espoo, Salo ja Kaarina loistavat listan kärjessä

Sähkönjakeluyhtiö Caruna selvitti, mitkä ovat verkkoalueen aurinkosähköisimmät kunnat. Eniten aurinkopaneeleita on tänä vuonna asennettu Espooseen, Saloon ja Kaarinaan. Carunan verkkoalueella noin joka kymmenennessä omakotitalossa on aurinkopaneelit.

Kuvituskuva / Adobe Stock

Carunan alueen aurinkovoimaisimmat kunnat (suluissa kunnan aurinkovoimaloiden yhteenlaskettu teho)

  1. Espoo (28,7 MW)
  2. Salo (14,9 MW)
  3. Kaarina (9,7 MW)
  4. Lohja (9,5 MW)
  5. Kirkkonummi (7,9 MW)
  6. Vihti (7,6 MW)
  7. Tuusula (7,4 MW)
  8. Närpiö (6,7 MW)
  9. Parainen (6,6 MW)
  10. Järvenpää (6,5 MW)

Viime vuoteen nähden aurinkovoimalla tuotettu energian teho on noussut huimasti, ja kotitalouksien tuottaman uusiutuvan energian määrä kasvaa tulevaisuudessa. Caruna kannustaa asiakkaitaan siirtymään kohti itsetuotettua energiaa ja auttaa koteja tällä matkalla.

”Uusien järjestelmien asennustahti kasvaa koko ajan, ja jo heinäkuussa näyttäisi menevän rikki viime vuoden ennätys asennetusta tehosta. Aurinkopaneelien yleistyminen vaatii toki enemmän myös jakeluverkolta, ja me teemme töitä, jotta vastaamme asiakkaiden tarpeisiin myös tulevaisuudessa”, sanoo Carunan innovaatiopäällikkö Matti Uusipaasto

Caruna sähkönjakeluyhtiönä huolehtii siitä, että sähköverkko mahdollistaa kasvavan energiantuotannon Suomessa, sekä energialaitoksissa, kotitalouksissa että taloyhtiöissä. Tämä edellyttää sitä, että sähköverkko mahdollistaa kaksisuuntaisen siirron, jonka avulla kotitaloudet ja taloyhtiöt voivat myydä sähkön ylijäämän ja pienentää siten kustannuksiaan.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi