Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Fordin sähköautomallisto kasvaa – esittelyssä kompakti, tyylikäs ja monikäyttöinen E-Tourneo Courier

Ford esitteli täysin uuden E-Tourneo Courierin Kööpenhaminassa järjestettävässä Bring On Tomorrow Live -tapahtumassa, jossa esitellään Fordin tinkimätöntä sitoutumista sähköiseen tulevaisuuteen.

Viisipaikkainen E-Tourneo Courier on suunniteltu aktiiviseen elämään ja seikkailuihin. Siinä on erottuva SUV-vaikutteinen muotoilu ja runsaasti tilaa sekä matkustajille että tavaroille kompaktissa koossa, minkä ansiosta se on näppärä myös kaupunkiajossa.

Fordin monikäyttöisen Tourneo-perheen uusimmassa mallissa on hienostunut täyssähköinen voimansiirto, jota täydentää laaja valikoima digitaalisia ja liitettäviä ominaisuuksia. Näiden ansiosta sähköauton omistaminen on helppoa ja houkuttelevaa. Lisäksi langattomat päivitykset parantavat auton ominaisuuksia vaivattomasti ajan myötä.

”E Tourneo Courierin kaltaiset tuotteet ovat Fordin tulevaisuus Euroopassa – sähköisiä, hauskoja ja valmiita seikkailuihin. Uusi täyssähkömallimme on viimeisin osoitus miljardien dollarien globaaleista investoinneistamme sähköautotuotannon skaalaamiseksi ja liitettävien, jännittävien ajoneuvojen toimittamiseksi asiakkaillemme”, sanoo Martin Sander, General Manager, Ford Model e, Europe.

E-Tourneo Courier on yksi kymmenestä täyssähköautosta, jotka Ford on sitoutunut tarjoamaan Euroopassa vuoteen 2024 mennessä. Fordin tavoitteena on kokonaan täyssähköinen ajoneuvomallisto Euroopassa vuoteen 2035 mennessä. Yhtiö investoi globaalisti 50 miljardia dollaria sähköistymiseen vuoteen 2026 mennessä tavoitteenaan saavuttaa yli kahden miljoonan täyssähköisen ajoneuvon vuotuinen tuotantomäärä kyseisen vuoden loppuun mennessä.

Täyssähköinen E-Tourneo Courier on saatavissa Euroopassa vuonna 2024. EcoBoost-bensiinimoottorilla varustetun Tourneo Courierin  tilaukset käynnistyvät tänä kesänä ja ensimmäiset autot toimitetaan asiakkaille ennen vuoden 2023 loppua.

Suunniteltu seikkailuihin

E-Tourneo Courier kehitettiin tarjoamaan tilaa ja käytännöllistä muotoilua muunneltavassa ja kompaktissa paketissa. Lyhyet korinylitykset ja suoraviivaiset linjat vahvistavat mallin visuaalista leveyttä ja vahvuutta. Keulasta auton tunnistaa välittömästi sähköautoksi futuristisen keulan yli ulottuvan valopalkin ja Fordille tunnusomaisen timanttikuvioitu kromisäleikön ansiosta.

”Suunnittelimme E-Tourneo Courierin asiakkaidemme elämää – olipa kyseessä matka perheen tai ystävien kanssa tai pyörien kuljettaminen autossa takaistuimet käännettyinä”, sanoo suunnittelujohtaja Amko Leenarts, Ford, Eurooppa. ”Maasturimallien inspiroima malli jämäkän näköinen ja siinä on tilavat sisätilat. Lisäksi modernit sähköauton elementit lisäävät eksklusiivisuutta ja kertovat selvästi E-Tourneo Courierin olevan osa Fordin sähköistä vallankumousta.”

Täyssähköinen E-Tourneo Courier on kehitetty kuljettamaan viisi aikuista matkatavaroineen mukavasti. Mallin käytännöllisyyttä lisäävät 60-40-suhteessa jaettu takapenkki ja yli 44 prosenttia suurempi tavaratila kuin poistuvassa Tourneo Courierissa. Matkustusmukavuutta tuovat myös paremmat olkapää- ja päätilat sekä kätevät säilytysratkaisut, mukaan lukien muunneltava keskikonsoli, tavaratilan piilossa oleva säilytystila ja 44 litran etutavaratila.

Mallissa on näyttävä ”digitaalinen” kojetaulu, johon sisältyvät täysin digitaalinen mittaristo ja SYNC 4 -tietoviihdejärjestelmä 12 tuuman kosketusnäytöllä. Täysin liitetyssä ohjaamossa on langaton Android Auto- ja Apple CarPlay -integraatio  ja älypuhelimen latausalusta. Langattomat päivitykset parantavat auton ominaisuuksia ajan myötä helposti vaikka kotipihalla.

E-Tourneo Courieriin on saatavana tyylikkäitä mallivaihtoehtoja, mukaan lukien erottuva Active-malli kontrastivärisellä katolla, pyöränkaaren listat, kattokiskot ja ainutlaatuiset istuinverhoilut.

Uusi täyssähköinen kokemus

E-Tourneo Courierin 136 hevosvoiman tehoinen sähkömoottori mahdollistaa sujuvan ja hienostuneen täyssähköisen ajon, jota vakiona oleva yhden polkimen ajotila entisestään parantaa. Luokkansa kattavin valikoima edistyksellisiä kuljettajaa avustavia järjestelmiä helpottaa päivittäistä ajoa ja tuo mukavuutta pidemmille matkoille. Mallissa on valittavat ajotilat Normal, Eco ja Slippery.

E-Tourneo Courieria voi ladata sekä 11 kW että 100 kW latureilla. Lataamista helpottaa Fordin ratkaisu kotilataukseen, kätevä sovellus ja mahdollisuus ajastaa lataus edullisemman energian hinnan aikaan. Tyypillinen vaihtovirralla yöaikaan tapahtuva lataus 10 % – 100 %:iin kestää 5,7 tuntia.  Fordin ohjelmiston ja BlueOval Charge Network -latausverkoston avulla myös lataaminen julkisilla latausasemilla on helppoa. Pikalaturilla 87 kilometrin toimintamatkan lisäys onnistuu vain 10 minuutissa ja kymmenestä prosentista täyteen alle 35 minuutissa.

E-Tourneo Courierin tuotanto käynnistyy vuoden 2024 toisella puoliskolla Romanian Craiovassa samalla tehtaalla, jossa valmistetaan myös Fordin myydyin henkilöautomalli Euroopassa, Puma. Myös Pumasta on tulossa täyssähköinen valli vuoteen 2024 mennessä.

Täysin uusi Tourneo Courier, jossa on 125 hv 1,0 litran EcoBoost turboahdettu bensiinimoottori, tulee tuotantoon myöhemmin vuonna 2023.  Malliston lisätiedot löytyvät liitteenä olevasta faktatiedostosta.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi