Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Gigantin Minecraft-kampanja sai nuoret gamerit kierrättämään – Joensuussa SER-kierrätykseen tuotiin kerralla peräti 40 laitetta

Gigantin Minecraft-intoilijoille suunnattu Urban Miner -kampanja herätti suomalaisnuoret elektroniikkajätteen kierrätykseen. Kampanjassa SER-jätettä vastaan jaettiin yli 8 miljoonaa arvokolikkoa maailman suosituimpaan peliin, Minecraftiin.

Suomen suurimpana sähkö- ja elektroniikkajätteen kierrättäjänä Gigantti haluaa tehdä kierrätyksen myymälöissään asioiville mahdollisimman helpoksi, jotta kaikki arvokkaat materiaalit niin pakastimista ja televisioista, kuin sähkötupakoista ja soivista onnittelukorteista saataisiin uudelleen käyttöön.

Gigantin tammikuussa päättynyt Urban Miner -kampanja on osoittautunut menestykseksi. Supersuositun Minecraftin pelaajille suunnattu kampanja kannusti tuomaan elinkaarensa päähän tulleen elektroniikan Giganttiin kierrätettäväksi. Jokaisesta kierrätykseen tuodusta laitteesta sai vastineeksi 850 Minecraftissa käytettävää arvokolikkoa eli tokenia.

Lokakuussa alkaneen kampanjan puitteissa Gigantin myymälöihin tuotiin noin 9 500 laitetta, joita vastaan jaettiin yli 8 miljoonaa tokenia.

”Kampanjan avulla halusimme kertoa tulevaisuuden kierrätysasiakkaille eli nuorille SER-jätteen kierrätyksen tärkeydestä ja onnistuimme siinä todella hyvin. Jotkut nuoret olivat ottaneet suorastaan sydämen asiakseen kerätä talouden kaikki käyttökelvoton elektroniikka kierrätykseen”, Gigantin markkinointijohtaja Sami Särkelä kertoo.

Tokeneita käytetään etenkin pelin elämyksellisyyttä kasvattavien lisäsisältöjen hankkimiseen. Gigantin jakamalla yli 8 miljoonalla tokenilla saisi avattua jokaisen Minecraftin lisäsisällön peräti kolmeen kertaan. Hankittavia esineitä, pelimuotoja ja maailmoja on pelissä noin 27 550, ja yhden avaamiseen vaaditaan keskimäärin 1 000 tokenia.

Tubettaja Herbalisti rakensi Minecraftiin Gigantti-kentän kierrätyspisteineen

Kampanjan aikana eniten elektroniikkaa kierrätettiin yhden asiakkaan puolesta Joensuun Gigantissa. Innokas Minecraft-pelaaja toi laitteita myymälään kerralla 40. Laitteiden vastaanotosta muodostunut kuitti oli lähes kolme metriä pitkä ja pelaaja palkittiin 34 000 tokenilla.

”Urban Miner on todistanut hyvin sen, että me suomalaiset olemme paitsi aktiivisia kierrättäjiä, myös kierrätyksen edelläkävijöitä. Kampanja oli käynnissä samaan aikaan Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa, ja Suomessa Gigantteihin tuotiin selvästi eniten laitteita”, Särkelä iloitsee.

Gigantti teki Urban Minerin tiimoilta yhteistyötä tubettaja Herbalistin eli Juuso Karikuusen kanssa, mikä lisäsi kampanjan tavoittavuutta entisestään. Herbalisti teki kampanjaa varten Juokse tai kuole! -pelivideon, jota varten hän rakensi tiiminsä kanssa Minecraftiin kokonaisen Gigantti-kentän myymälöineen ja kierrätyspisteineen. Video on kerännyt YouTubessa yli 270 000 katselukertaa ja pelkästään positiivisia reaktioita.

Gigantin myymälät kierrättävät ilmaiseksi kaiken SER-jätteen ostopaikasta riippumatta

Gigantti ottaa vastaan kaikenlaista SER-jätettä myymälöissään ympäri vuoden. Kierrätyspisteistä on haluttu tehdä näkyviä ja helposti saavutettavia. Gigantti onkin Suomen suurin yksittäinen SER-jätteen kierrättäjä. Se toimitti kierrätyskumppanilleen Kuusakoskelle viime vuonna lähes 10 miljoonaa kiloa elektroniikkajätettä.

”Moni luulee edelleen, että sähkö- ja elektroniikkajätteen tuominen Giganttiin maksaa, mutta otamme maksutta vastaan kaikenlaisen SER-jätteen koosta ja ostopaikasta riippumatta. Laitteiden kierrätys on tärkeää sekä vastuullisuuden että materiaalitehokkuuden näkökulmasta. Moni elektroniikassa käytetty materiaali ehtyy luonnosta jo kriittisessä määrin, joten laitteissa olevat raaka-aineet on elintärkeää saada kiertoon”, Särkelä taustoittaa.

Ilmeisten elektroniikkalaitteiden kuten kodinkoneiden, televisioiden ja puhelimien lisäksi SER-jätteeseen kuuluvat esimerkiksi soivat onnittelukortit, sähkötupakat, taskulaskimet ja vilkkuvin valoin varustellut kengät. Myös nämä tavarat tulee siis kierrättää asianmukaisella tavalla.

Omatoimisen SER-kierrätyksen lisäksi Gigantti tarjoaa asiakkailleen palvelua, jossa pientä maksua vastaan vanha laite toimitetaan uuden laitteen kotiinkuljetuksen yhteydessä kierrätykseen. Tämä helpottaa etenkin isokokoisten kodinkoneiden kierrätystä.

”Palvelu on todella suosittu, koska se pienentää selvästi asiakkaan vaivaa. Samalla saamme hyödynnettyä kuljetuslogistiikan myös toiseen suuntaan, Särkelä toteaa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi