Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Gigantti avasi suuren keskusvaraston, joka mahdollistaa toimitukset jopa saman päivän aikana

Suomen suurin kodinelektroniikkaketju Gigantti on avannut Helsinkiin 15 000 neliön logistiikkakeskuksen. Valtakunnallista jakelukeskusta laajennettiin uudella keskusvarastolla, joka tulee nopeuttamaan toimituksia syksyn myötä merkittävästi. Suurpääkaupunkiseutulaisilla on mahdollisuus saada kodinkone kotiinsa asennettuna jopa saman päivän aikana, muualla Suomessa toimitukset nopeutuvat vähintään päivän verran.

Kuva: Gigantti / Petri Saarelainen

Gigantin palvelunopeus ottaa loikan eteenpäin koko maassa lähikuukausien myötä. Suomen uusi keskusvarasto Helsingin Oulunkylässä tulee nopeuttamaan erityisesti toimituksia suurpääkaupunkiseudulla, mutta kiihdyttämään myös kaikkien Uudenmaan reunusmaakuntien toimituksia merkittävästi. Muun Suomen toimituksia se nopeuttaa keskimäärin vähintään päivän verran.

”Haluamme tarjota sekä kuluttaja- että yritysasiakkaillemme entistä nopeampaa ja vaivattomampaa palvelua. Siirrämme kuljetusten painopistettä Ruotsin keskusvarastoltamme kotimaahan, jossa uusi keskusvarasto tulee mahdollistamaan jopa 45 % Suomen toimituksista. Asiakkaillamme on elokuussa mahdollisuus tilata saman päivän toimitus Helsinkiin, Espooseen ja Vantaalle. Myöhemmin syksyllä toimitusalue laajenee isoissa tuotteissa. Toimitukset nopeutuvat Suomeen myös postipakettien osalta, kun kuljetukset lähtevät keskusvarastoltamme nopeimmillaan jo samana päivänä kumppaniemme matkaan”, summaa Gigantin jälkimarkkinointi- ja logistiikkajohtaja Raul Friman.

Gigantilla on ollut entuudestaan 17 jakelukeskusta, joita se on operoinut ympäri maata yhteistyökumppaneidensa kanssa. Helsingin logistiikkakeskus muodostaa nyt jakeluyksiköiden kanssa entistä tehokkaammin palvelevan verkoston. Oulunkylän jakelukeskuksen yhteyteen noussut uusi keskusvarasto on nykyaikainen laitos, jossa on optimoitu niin tilankäyttö, toiminnalliset ratkaisut kuin energiatehokkuuskin.

”Olemme tehneet useita käytännön uudistuksia, jotka kehittävät parhaalla tavalla koko logistiikkakeskuksemme toimintaa: laajennetuilla lastauslaitureilla voi vierailla vuorokauden aikana vaivatta satoja raskaan liikenteen ajoneuvoja, ja tavara liikkuu lastaus- ja purkutöiden helpottamisen myötä entistä notkeammin eteenpäin, yli tuhannen toimituksen päivävauhdilla. Kattava aurinkosähkövoimala, viiden puristimen jätehuoltojärjestelmä ja pakkauksien systemaattisempi optimointi turhan ilmatilan poistamiseksi tuovat osaltaan parannuksia päivittäiseen energiatehokkuuteen”, Friman kuvailee.

Gigantin uusi keskusvarasto teki ensimmäisen asiakaslähetyksensä 15.8., ja valmistautuu nyt henkilökuntansa voimin loppuvuoden vilkkaaseen korkeasesonkiin. Logistiikkakeskus työllistää kokonaisuudessaan yhteensä 50 Gigantin työntekijää.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi