Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

ID. 2all -konsepti – Volkswagenin alle 25 000 euroa maksava täyssähköauto

Volkswagen-henkilöautot jatkaa kompaktin kokoluokan autojensa menestystarinaa sähköisen liikkumisen aikakaudella ja tarjoaa ID. 2all -konseptiauton myötä ensisilmäyksen tulevasta täyssähköautomallista, joka maksaa alle 25 000 euroa.

Tässä muutamia yksityiskohtia konseptista: etuvetoinen, 5-ovinen, toimintamatkaa jopa 450 km, innovatiivisia teknologisia ominaisuuksia kuten Travel Assist, IQ.LIGHT -matriisiajovalot ja älykäs reitinsuunnittelija sekä Volkswagenin ID.-mallien uusi muotokieli.

Sarjatuotantoversio tulee perustumaan pienemmän kokoluokan autoille tarkoitettuun MEB-alustarakenteeseen ja on yksi kymmenestä uudesta täyssähköautomallista, jotka Volkswagen lanseeraa vuoteen 2026 menneessä.

“Muutamme Volkswagenia nopeasti ja perusteellisesti – meillä on selkeä tavoite tehdä Volkswagenista rakastetuin brändi. ID. 2all -konseptiauto näyttää mihin suuntaan haluamme viedä brändiä. Haluamme olla lähempänä asiakasta ja tarjota huippuluokan teknologioita yhdistettynä upeaan muotoiluun. Kiihdytämme muutoksen nopeutta, jotta voimme tarjota täyssähköautoja yhä useammalle”, sanoo Volkswagen-henkilöautojen toimitusjohtaja Thomas Schäfer.

Volkswagen tulee esittelemään ID. 2all -konseptiautosta sarjatuotantoversion, joka tulee Euroopan markkinoille vuonna 2025. Tavoitteena on, että auton alkaen hinta tulisi olemaan alle 25 000 euroa.

“Tuomme Volkswagenille tyypilliset hyvät ominaisuudet liikkumisen uuteen maailmaan: huippulaatu ja pitkäaikainen kokemus autojen valmistuksesta, huippuluokan ohjelmisto ja digitaaliset palvelut, jotka todella tuovat lisäarvoa asiakkaalle. Keskiössä ovat aina asiakkaidemme tarpeet ja vaatimukset”, sanoo Volkswagen-henkilöautojen myynnistä, markkinoinnista ja jälkimarkkinoinnista vastaava johtaja Imelda Labbé.

ID. 2all -konseptiauton kehityksen perustana on viimeisimmän sukupolven versio MEB-alustarakenteesta. “ID. 2all tulee olemaan ensimmäinen MEB-alustarakennetta hyödyntävä etuvetoinen täyssähköauto. Hyödynnämme MEB-alustarakenteen erinomaista muokattavuutta ja asetamme uudet standardit pienemmän kokoluokan MEB-alustarakenteella niin teknologian kuin jokapäiväisen käytettävyydenkin saralla”, sanoo Volkswagen-henkilöautojen teknisestä kehityksestä vastaava johtaja Kai Grünitz.

Low centre of gravity and front-wheel drive – the best possible economy of space in the compact ID. 2all.

Uudistettu pienemmän kokoluokan MEB-alustarakenne toimii ID. 2all -konseptiauton perustana ja tarjoaa erityisen taloudellista ajoa sekä suorituskykyistä akku- ja latausteknologiaa. Sen sähkömoottori tarjoaa tehoa 166 kW (226 hv) ja toimintamatkaa jopa 450 kilometriä (WLTP).

Volkswagen kiinnittää jälleen enemmän huomiota myös muotoiluun. “ID. 2all -konseptiauto luo ensisilmäyksen Volkswagenin uuteen muotokieleen, joka perustuu kolmeen pääperiaatteeseen: stabiliteetti, rakastettavuus ja innostuneisuus”, toteaa Volkswagen-henkilöautojen päämuotoilija Andreas Mindt.

Auton tunnusmerkkeinä erittäin dynaaminen ulkomuoto, ystävällinen ilme ja klassinen C-pilarin muotoilu

Uuden muotokielen yksi pääelementeistä on aiemmista Volkswageneista tuttu C-pilarin muotoilu, joka juontaa juurensa aina ensimmäiseen Golfiin. ID. 2all -konseptiauto on ensimmäinen Volkswagen, josta voi havaita tämän tunnusmerkin uudelleentulkinnan. C-pilarin yhteyteen on sijoitettu myös takaovien ovenkahvat, korostaen auton kylkilinjan puhdasta muotokieltä. Muita täyssähköisen konseptiauton muotoilun yksityiskohtia ovat selkeä ja voimakas runko, ystävällinen ilme, dynaamiset mittasuhteet sekä ajaton eleganssi.

Sisustan muotoilu: tilava, korkealaatuinen ja toiminnoiltaan luonteva

Auton sisustan muotoilu on myös hyvin selkeää ja sitä luonnehtivat korkealaatuiset materiaalit, intuitiivisilla toiminnoilla varustettu infotainment-järjestelmä perinteisellä äänenvoimakkuuden säätimellä ja erillisillä ilmastointipainikkeilla. 5-ovisuus tuo käytännöllisyyttä ja joustavuutta arjen tarpeisiin kaikille käyttäjäryhmille. Tavaratilaa on tarjolla jopa 490–1,330 litraa, joka ylittää jopa isomman kokoluokan autojen lukemat.

Sähköisen tarjonnan lisääminen: kymmenen uutta täyssähköautomallia vuoteen 2026 mennessä

ID. 2all -konseptiauton sarjatuotantoversio on yksi kymmenestä uudesta täyssähköautomallista, jotka Volkswagen lanseeraa vuoteen 2026 mennessä. Tänä vuonna näemme jo uuden ID.3-mallin, ID. Buzzin pidemmän akselivälisen version ja ID.7 sedan-mallin. Näitä seuraa kompaktin kokoluokan täyssähköinen SUV-malli vuonna 2026, ja haasteista huolimatta, Volkswagen työskentelee myös parhaillaan täyssähköautomallin parissa, jonka hinta tulisi olemaan alle 20 000 eroa. Tällä mallistotarjonnalla Volkswagenilla on kilpailijoihin verrattuna laajin täyssähköautovalikoima. Samalla Volkswagen-henkilöautot päivittää suunnitelmaansa ja tavoittelee, että sen Euroopassa myymistä autoista 80 % olisi sähköautoja vuoteen 2030 mennessä. Volkswagen-henkilöautojen aikaisempi tavoite tähtäsi 70 % osuuteen.

ID. 2all -konseptiauton tekniset tiedot
VoimalinjaPienemmän kokoluokan MEB-alustarakenne, etuveto
Teho166 kW / 226 hv
Toimintamatkajopa 450 km (WLTP)
Latausaika10 -> 80% noin 20 min.
0–100 km/h< 7 s
Huippunopeus160 km/h
Pituus4,050 mm
Leveys1,812 mm
Korkeus1,530 mm
Akseliväli2,600 mm
Tavaratila490 – 1,330 litraa
Rengaskoko225/40 R20
FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi