Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Käytettyjen sähköautojen myynti kasvoi tammikuussa yli 80 %

Sähköautojen suosio kasvaa jatkuvasti ja käytettyjen sähköautojen myynti nousi alkuvuodesta huimasti vuoden takaiseen verrattuna. Tammikuussa 2023 autoliikkeiden kautta Suomessa myytiin 1 012 käytettyä sähköautoa, edellisvuoden vastaavan luvun ollessa 561. Kasvua oli siis jopa reilu 80 %.

”Kun sähkön hinta lähti jälleen laskemaan, nähtiin sähköautojen myynnissä heti positiivinen muutos. Meillä Autolle.comilla tammikuun kokonaismyynnistä sähköautojen osuus oli noin 15 %, joka on keskiarvoon nähden merkittävä määrä”, kertoo liiketoimintajohtaja Sampo Lämsä Autolle.comilta.

Tammikuussa 2023 myydyimmät käytetyt sähköautot merkin ja mallin mukaan:

TOP 3 myydyimmät käytetyt sähköautomerkit 

  1. Tesla 36,4 % kokonaismyynnistä 
  2. Volkswagen 8,8 % kokonaismyynnistä
  3. Mercedes-Benz 6,4 % kokonaismyynnistä

TOP 3 myydyimmät sähköautomallit

  1. Tesla Model 3 20% kokonaismyynnistä 
  2. Tesla Model Y 10,80% kokonaismyynnistä
  3. Nissan Leaf 4,2 % kokonaismyynnistä

Tammikuussa Tesla päivitti uusien autojensa hintoja merkittävästi alaspäin. Kun uusien autojen hinnat laskivat selvästi, näkyi muutos myös käytettyjen Teslojen hinnoissa.

“Teslan hintapäivitys sai valtavaa huomiota mediassa. Tämä sai ostajat liikkeelle, ja käytettyjä Tesloja kysyttiin todella paljon. Jos on aikomus ostaa Tesla, se kannattaa tehdä nyt. Muualla maailmalla on jo nähty, että Tesla on lähtenyt nostamaan uusien autojen hintoja jälleen ylöspäin. Hinnan korotuksia on odotettavissa, ja sen myötä myös käytettyjen Teslojen hinnat tulevat nousemaan”, toteaa Lämsä. 

Lähteet: Netwheels Mittaristo ja Autolle.comin tilastot

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi