Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Kia ennätystahdissa Euroopassa vuoden 2023 ensimmäisellä puolikkaalla

Kia saavutti ennätykselliset myyntiluvut Euroopassa vuoden ensimmäisellä puolikkaalla. Kasvua edellisvuoteen verrattuna kertyi 3,8 prosenttia.

Kia on jatkanut edellisvuosien mukaisesti kasvun tiellä vuoden 2023 ensimmäisellä puolikkaalla. ACEA:n julkaisemien tilastojen mukaisesti Kian henkilöautoja rekisteröitiin Euroopassa 304 757 kappaletta, mikä on 3,8 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna vastaavaan aikaan. Pelkästään kesäkuun osalta nähtiin jopa 5,4 prosentin kasvu. Tämän kasvun turvin Kia on säilyttänyt vahvan 4,6 prosentin markkinaosuuden Euroopan markkinoilla vuoden ensimmäisellä puolikkaalla.

Suosituin malli Euroopassa oli uusi Sportage 82 826 kappaleen myynnillä. Kestosuosikin asemassa oleva Ceed-mallisto tuli vahvana kakkosena 68 758 kappaleella ja tämän perässä Picanto 39 133 kappaleen myynnillä. Myös merkin vahva sähköistyminen näkyy tilastoissa ja Euroopan myynneistä 34 prosenttia (103 656 kappaletta) oli sähköistettyjä malleja. Kian sähköautomallisto saa vuoden toisella puolikkaalla uutta puhtia, kun tuore lippulaiva Kia EV9 saadaan markkinoille.

Suomessa vahva asema

Suomessa Kia on säilyttänyt ennätysvuoden jälkeen vahvan aseman suosituimpien merkkien joukossa. Kuluvan vuoden ensimmäisen seitsemän kuukauden ajalta Kian markkinaosuudeksi on kirjattu 7,4 prosenttia 4 302 kappaleen ensirekisteröinneillä. Heinäkuun rekisteröintien osalta Kia saavutti vahvan 9,3 prosentin markkinaosuuden ja oli kolmanneksi suosituin merkki 581 ensirekisteröinnin turvin.

Kian vahva asema markkinalla perustuu laajaan mallistoon. Suosituin malli heinäkuun loppuun mennessä on ollut edellisvuoden tapaan neljästä korimallista muodostuva Ceed-mallisto lähes 1 200 kappaleen ensirekisteröinnillä. Omien segmenttiensä kestosuosikit Stonic ja Rio tulevat tilastoissa seuraavana, ja näitä seuraavat Kian malliston tuoreinta päätä edustavat Niro, Sportage sekä EV6.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi