Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Kupittaa–Turku-ratahanke: Koulukadun alikulkusillan purkaminen alkaa heinäkuussa

Elinkaarensa päähän tullut Koulukadun alikulkusilta puretaan vaiheittain alkaen heinäkuussa 2023. Sillan purkutöistä koituu liikennejärjestelyjä ajoneuvoliikenteelle, jalankulkijoille ja pyöräilijöille vuoteen 2025 asti.

Rakentamistyöt ovat välttämättömiä, jotta turvallinen liikennöinti alueella varmistetaan uuden sillan myötä. Kun nyt jaksamme näitä melu- ja liikenteen häiriöitä, lopputulos palkitsee. Rakennamme esteettömämpää, turvallisempaa ja sujuvampaa kaupunkia sekä rataliikennettä. 

Purkutyöt ja rakentaminen tehdään vaiheittain. Eteläinen puolikas sillasta uusitaan kesään 2024 mennessä, ja pohjoinen puolikas sillasta uusitaan syksyyn 2025 mennessä. Töiden aikana tulee myös sellaisia liikennejärjestelyitä, jotka eivät ole täysin karttakuvavaiheiden 1–3 mukaisia. Näistä tiedotetaan erikseen. Purkutyöt alkavat heinäkuun 2023 loppuun mennessä.

Rakentamistöiden aikana tehdään liikennejärjestelyjä, jolloin osa Koulukadun ajokaistoista sekä nykyinen jalankulun- ja pyöräilynväylä ovat ajoittain pois käytöstä vuosien 2023–2025 aikana. 

Ruuhkien välttämiseksi autoilijoita suositellaan käyttämään vaihtoehtoisia reittejä Koulukadun sijaan rakentamistöiden aikana.

Sillan rakentamis- ja purkutyöt aiheuttavat myös ajoittaista melua ympäristöön. Osa töistä tehdään mahdollisesti yöaikaan, jolloin liikenne on vähäistä. Meluavan työn tekemistä yöaikaan pyritään välttämään. Pahoittelemme sillan purkamistöistä koituvaa häiriötä ja kiitämme jo etukäteen asukkaita pitkämielisyydestä.

”Rakennamme purkutöiden jälkeen elinkaarensa päähän tulleen alikulkusillan tilalle uuden sillan. Uudella alikulkusillalla varmistetaan turvallinen liikennöinti tulevaisuudessa Turun henkilöratapihan, Iso-Heikkilän ratapihan ja Turun sataman välillä”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Erkki Mäkelä.  

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi