Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Kupittaa–Turku-ratahanke: Tulossa oleva Koulukadun alikulkusillan purkaminen aiheuttaa liikennejärjestelyjä ja melua

Koulukadun nykyinen alikulkusilta on elinkaarensa päässä ja uusitaan vuosina 2023–2025. Vanhan sillan purku ja rakentaminen tehdään vaiheittain. Sillan purkutöistä koituu liikennejärjestelyjä ajoneuvoliikenteelle, jalankulkijoille ja pyöräilijöille sekä melua ympäristöön vuoteen 2025 asti. Siltatyöt kuuluvat isoon kokonaisuuteen, jossa parannetaan Turun ratapihaa ja Iso-Heikkilän tavararatapihaa.

Työnaikaisten häiriöiden kestäminen palkitsee, sillä lopputuloksena on Turun keskustan alueen parempi maankäyttö, ratapihan turvallisuuden ja esteettömyyden parantuminen ja junaliikenteen paremmat edellytykset. 

Rakentamistöiden aikana tehdään liikennejärjestelyjä, jolloin osa Koulukadun ajokaistoista sekä nykyinen kevyenliikenteen väylä ovat ajoittain pois käytöstä vuosien 2023–2025 aikana. Liikennejärjestelyistä tiedotetaan erikseen riippuen työmaa-aikatauluista.

Ruuhkien välttämiseksi autoilijoita suositellaan käyttämään vaihtoehtoisia reittejä Koulukadun sijaan rakentamistöiden aikana. Kerromme vaihtoehtoisista reiteistä hankesivuillamme vayla.fi/kupittaa-turku-ratahanke.

Sillan rakentamis- ja purkutyöt tulevat aiheuttamaan myös ajoittaista melua ympäristöön. Osa töistä tehdään mahdollisesti yöaikaan, jolloin liikenne on vähäistä. Meluavan työn tekemistä yöaikaan pyritään välttämään. 

Seuraa hanketta: 
vayla.fi/kupittaa-turku-ratahanke

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi